Ο Κοντοκώστας στο ΣΠΑΚ

Τον πασαδόρο που αναζητούσε επίμονα το προηγούμενο διάστημα βρήκε στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Κοντοκώστα ο ΣΠΑΚ.

Η ομάδα της Καρδίτσας συμφώνησε με τον νεαρό αθλητή που αποτελεί την 3η μεταγραφή των νεοφώτιστων στην Α2 Εθνική Ανδρών, ο οποίος προορίζεται για τη νευραλγική αυτή θέση στο ρόστερ των «Τρικολόρε».

Ο Κοντοκώστας είναι 19 ετών (ύψους 1,77) και προέρχεται από τη γειτονική Λαμία, όπου αγωνιζόταν στην τοπική Φθία. Στη Φθία έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα, ενώ αγωνίστηκε στην αντρική ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας εμπειρία τόσο από την Α2 Εθνική, όσο και από τη Β’ κατηγορία βόλεϊ.

Ο νεαρός πασαδόρος αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους παίχτες στη θέση του και αποτελεί προσθήκη με παρόν και μέλλον στην ομάδα της Καρδίτσας, αφού έχει αναδειχτεί δύο φορές καλύτερος πασαδόρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΚΕΛ, ενώ έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα Εφήβων και δύο αυτό των Παίδων σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδος. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει 6 φορές στην τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος σε επίπεδο Παίδων και Εφήβων, κατακτώντας επίσης την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία Κ-19 του Beach Volley τη σεζόν 2014-15.

Επίσης, ο Κοντοκώστας έχει υπάρξει μέλος της προεθνικής ομάδας, συμμετέχοντας στο διακλιμακιακό της Στερεάς Ελλάδας, διαθέτοντας πλούσιες παραστάσεις αν και σε νεαρή ηλικία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΠΑΚ απέκτησε τους Αριστείδη Αναγνώστου και Βαγγέλη Βαϊόπουλο από τον Ασκληπιό Τρικάλων.

πηγή http://karditsasportiva.gr