Γκόμεζ: «Υποσχόμαστε μεγάλους αγώνες»

O MVP της 12ης αγωνιστικής Eρνάντο Γκόμεζ μαζί με τον Βασίλη Κουρνέτα και άλλους συμπαίκτες του πέρασαν την σημερινή ημέρα χαλαρώνοντας στα σοκάκια της Ερμούπολης μιλώντας με φίλους του βόλεϊ στο νησί.


Λόγω της κακοκαιρίας ματαιώθηκε η πτήση τους ενώ το απαγορευτικό απόπλου ισχύειμέχρι απόψε το βράδυ κι έτσι η αποστολή του ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει την Τετάρτη στις 16.00 με πλοίο για Πειραιά.

«Μόλις έμαθα για την διάκριση μου και χάρηκα πολύ. Την αφιερώνω σε όλη την ομάδα και τους συμπαίκτες μου διότι λίγοι γνωρίζουν τα προβλήματα που είχαμε. Ο Σαφράνοβιτς και ο Εφραιμίδης είχαν μεγάλα προβλήματα και κανονικά δεν έπρεπε να αγωνιστούν. Έβαλαν μπροστά την ομάδα και δώσαμε πολύ σκληρό αγώνα».

Πως πήρες το ρίσκο στο σερβίς στο 13-12 του τάι μπρέικ;

«Είναι η στιγμή που πρέπει να παίρνεις μεγάλες αποφάσεις. Κάποιες στιγμές σου βγαίνει. Κάποιες στιγμές δεν σου βγαίνει. Είχα την τύχη να κάνω δύο καλά σερβίς και να τελειώσει ο αγώνας. Έτσι είναι το βόλεϊ».

Γνωρίζεις τον Κουβανό Σκουλ Χιμένες που ήρθε στην ομάδα;

«Φυσικά και τον γνωρίζω. Ποιος δεν γνωρίζει τον Χιμένες; Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κουβανικού βόλεϊ και είναι μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ που τον έφερε στην Ελλάδα. Και εγώ εντυπωσιάστηκα. Θα μας βοηθήσει πολύ αλλά θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Βγαίνει πρώτη φορά εκτός Κούβας και για πρώτη φορά αγωνίζεται σε επαγγελματικό και δύσκολο πρωτάθλημα. Τα έχω περάσει και ξέρω. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ και θα του μεταφέρω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου. Είναι καλό που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Έχετε παίξει ποτέ αντίπαλοι με τον Χιμένες;

«Ναι το περασμένο καλοκαίρι για το Παναμερικανικό πρωτάθλημα και με νίκησε 3-1 σετ. Ευτυχώς τώρα θα είμαστε συμπαίκτες...»

Η συνέχεια για τον ΠΑΟΚ ποια θα είναι;

«Υποσχόμαστε μεγάλους αγώνες και μεγάλη προσπάθεια. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πολύ τυχερός που έχει αυτή την ομάδα. Σιγά, σιγά θα πετύχουμε τους μεγάλους στόχους μας».