Οι παίκτες της Ολυμπιάδας ήξεραν πριν ταξιδέψουν στην Σπάρτη ότι ήθελαν μόνο τη νίκη κόντρα στον Σπαρτιατικό και παίζοντας καλό βόλεϊ την κατέκτησαν με 3-0 σετ μειώνοντας σε 2-1 τους τελικούς του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΠ.
Η ομάδα του Δαρείου μπήκε αποφασισμένη στον αγώνα δείχνοντας τις προθέσεις από τα πρώτα λεπτά του πρώτου σετ, όπου είχε συνεχώς την υπεροχή κατακτώντας το με 22-25.
Στο δεύτερο σετ η Ολυμπιάδα συνέχισε να παίζει καλό βόλεϊ με τακτική, με το σκορ να δείχνει 5-10 υπέρ της. Στη συνέχεια οι “πορτοκαλί” έχοντας επιβάλλει πλέον το ρυθμό τους προηγήθηκαν με 9-16 βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ, όπως και έγινε με την ομάδα μας να το πανηγυρίζει με 19-25.
Στο τρίτο σετ οι παίκτες της Ολυμπιάδας ξεκίνησαν νωθρά δίνοντας την ευκαιρία στον Σπαρτιατικό να προηγηθεί με 4-0, αλλά στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό μειώνοντας σε 5-4, ενώ ισοφάρισαν σε 6-6 και πέρασαν μπροστά με 6-7. Εκεί η Ολυμπιάδα έχοντας και πάλι τον έλεγχο του σετ, όπου το σκορ έδειξε γρήγορα 14-20 υπέρ της το κέρδισε με 17-25 επιστρέφοντας στην Πάτρα με μία μεγάλη νίκη. Οι δύο ομάδες θα δώσουν το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι το Σάββατο (15:30) στο κλειστό γυμναστήριο της Ολυμπιάδας.
Τα σετ: 22-25, 19-25, 17-25.
Ολυμπιάδα (Α. Δαρείος): Ρουμελιώτης, Φερτάκης, Γεωργιόπουλος, Κάββουρας, Καραγιάννης, Βεζύρης, λίμπερο ο Παπαγιαννόπουλος, Παπασταθόπουλος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ