Η σεζόν 2025-26 θα περιλαμβάνει ακόμη ένα τμήμα στο βόλεϊ του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου, καθώς επανεκκινείται η ανδρική ομάδα, υπό τις οδηγίες του προπονητή Βασίλη Κυπραίου.
Ο 49χρονος Βασίλης Κυπραίος είναι πτυχιούχος τμήματος Επιστημονικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών (ειδικότητα Πετοσφαίριση), με προπονητική θητεία στα αναπτυξιακά τμήματα του Ολυμπιακού, Ιωνικού Ν. Φιλαδελφείας, ΓΣ Ιάσωνα, ΑΕ Ρέντη και ΑΟ Λαγονησίου. Στο Μαρκόπουλο, θα αναλάβει τα τμήματα των αγοριών Κ17, Κ18, Κ21 και Ανδρών, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Παναγιώτη Πελεκούδα, ο οποίος σκοπεύει πλέον να αγωνίζεται πλάϊ στους αθλητές που προετοίμασε τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας μάλιστα και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Κ18 της ΕΣΠΑΑΑ 2023-24, στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής των αγοριών του ΑΟΜ!
Η δημιουργία ανδρικής ομάδας ΑΟ Μαρκοπούλου που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής 2025-26, έρχεται επτά χρόνια μετά την εκπληκτική πορεία της ανδρικής ομάδας του Μαρκοπούλου της περιόδου 2014-18, που είχε φτάσει μέχρι την Α2 εθνική κατηγορία, και αποτελεί συνέχεια του project που ξεκίνησε ο σύλλογός μας το 2018-19, επιστρατεύοντας αγόρια γεννημένα το 2007 ώστε να αποτελέσουν με τη σειρά τους τη νέα ομάδα των ανδρών.
Ο στόχος είναι η νέα ανδρική ομάδα του ΑΟ Μαρκοπούλου να αποτελείται κατά βάση από αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες και τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου, και σε αυτό στάθηκε στα πρώτα του λόγια ο Βασίλης Κυπραίος, αναλαμβάνοντας το νέο του πόστο στον πάγκο του ΑΟΜ:
Με χαρά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Μαρκοπούλου για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Το νεανικό και φιλόδοξο ρόστερ της ομάδας αποτελεί μια εξαιρετική βάση για να δουλέψουμε με στόχο την εξέλιξη, τη συνοχή και την αγωνιστική πρόοδο. Μαζί με τους αθλητές και τους ανθρώπους που στηρίζουν καθημερινά την προσπάθεια, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε ένα σύνολο με ποιότητα, πάθος και χαρακτήρα. Ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε!
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΑΟ Μαρκοπούλου, Πάρις Ευαγγελίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση του ανδρικού τμήματος:
Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την επανεκκίνηση της ανδρικής ομάδας. Όταν αποφασίσαμε το 2017-18 να δημιουργήσουμε τα τμήματα των αγοριών, ίσως στη χειρότερη χρονική περίοδο για να πράξουμε κάτι τέτοιο, είχαμε αυτό ακριβώς στο μυαλό μας: την δημιουργία ανδρικής ομάδας με “δικά μας” παιδιά, από τα σπλάχνα του Συλλόγου. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, ο ΑΟ Μαρκοπούλου, κόντρα στο ρεύμα και σε κάθε δυσκολία, μετράει τμήματα αγοριών τζούνιορ, Κ14, Κ17, Κ18, Κ21 και πλέον ανδρική ομάδα. Τα εύσημα ανήκουν στους προπονητές και τους ανθρώπους που πίστεψαν και στήριξαν αυτό το εγχείρημα, με ιδιαίτερη μνεία στον Παναγιώτη Πελεκούδα, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιστρατευτεί στο Μαρκόπουλο και έχει καταφέρει με την τεράστια εμπειρία και αξία του να περάσει στα παιδιά την κατάλληλη αθλητική -και όχι μόνο- νοοτροπία. Η σκυτάλη περνάει στον Βασίλη Κυπραίο, στον οποίο εύχομαι καλή τύχη, δύναμη και κουράγιο στη συμπλήρωση αυτής της νέας σελίδας στον ΑΟ Μαρκοπούλου!
Για το Γραφείο Τύπου ΑΟ Μαρκοπούλου