Ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ, με πρωταγωνιστή και MVP τον Αλεξάντερ Ατανασίεγιεβιτς, επικράτησε με 3-0 σετ της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο,

κατακτώντας την τρίτη συνολικά και δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Volley League μετά από πέντε αγωνιστικές. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στους 10 βαθμούς και την 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Κηφισιά παρέμεινε 9η με 3 βαθμούς.

Η νίκη αυτή είναι η δεύτερη υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Βουρδέρη, ο οποίος τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα από τη διοίκηση της Κηφισιάς για τη συνεισφορά του στο άθλημα. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης ενόψει και των υποχρεώσεών του στο φάιναλ-8 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», που ξεκινά την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025.

Παρά τις απουσίες του Μπάνοφ – ο οποίος αγωνίστηκε περιορισμένα στα δύο πρώτα σετ – και με τον Σπυριούνη να καλύπτει ρόλο διαγωνίου και τρίτου ακραίου, η Κηφισιά ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική στα πρώτα δύο σετ. Με αποτελεσματικό μπλοκ και επίθεση κοντά στο 50%, οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά στο σκορ, όμως ο Ολυμπιακός είχε καθαρή υπεροχή στο σερβίς, καταγράφοντας 10 άσσους, τους πέντε από τον Ατανασίεγιεβιτς. Στο δεύτερο σετ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 19-18, αλλά οι Πειραιώτες ανέτρεψαν το σκορ, έφτασαν στο 21-24 και, παρά την πίεση (23-24), έκλεισαν το σετ 23-25 για το 0-2.

Στο πρώτο σετ, ο άσος του Πιτακούδη έφερε προβάδισμα 4-6 για τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να διατηρούν υψηλή αποτελεσματικότητα στο side-out μέχρι το 12-10. Η Κηφισιά, με μπλοκ των Ρανγκέλ και Μπόρις, ανέτρεψε το σκορ σε 15-13 και προηγήθηκε ακόμη και 17-14 χάρη σε πόντους του Σπυριούνη. Ωστόσο, η πίεση στο σερβίς των «ερυθρολεύκων» και οι επιθέσεις του Ατανασίεγιεβιτς γύρισαν το σετ στο 18-20 και αργότερα σε τριπλό σετ μπολ (21-24). Παρά τη μείωση της Κηφισιάς σε 23-24, ο Λινάρδος έκλεισε το σετ 23-25.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως. Με τον Λινάρδο στο σερβίς οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 1-6 και με μπλοκ του Πιτακούδη ανέβηκαν στο 2-8. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +12 (9-21), με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν το σετ 14-25 και το ματς με 0-3.

Διαιτητές: Φραγκάκης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Ονόπας, Επόπτες: Τουκτούκας, Σαμοθράκης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

 

Διακύμανση:

1ο σετ: 6-8, 16-14, 19-21, 23-25

2ο σετ: 8-6, 16-14, 19-21, 23-25

3ο σετ: 2-8, 6-16, 9-21, 14-25

*Οι πόντοι του ΑΟΠ Κηφισιάς προήλθαν: 3 άσσοι, 33 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ οι πόντοι προήλθαν: 10 άσσοι, 41 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 23-25, 14-25) σε 83΄.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Κωτσάκης 7π. (6/18επ., 1 μπλοκ, 44%υπ., 22%αρ.), Σπυριούνης 11 (11/19επ., 40%υπ., 20%αρ.), Στάνκοφ 7 (3/3επ., 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (4/7επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Φράγκος 5 (4/13επ., 1 μπλοκ, 29%υπ.. 14%αρ.), Μπόρις Ματσιέι 7 (3/4επ., 3 μπλοκ, 4 άσσοι) / Φωλιάς (λ. – 29%υπ., 19%αρ.), Αχιλλεόπουλος (λ. – 40%υπ., 20%αρ.), Κονίδης 2 (1/3επ., 1 άσσος), Μπάνοφ, Καρτσώνης, Παπαδόπουλος, Σπηλιώτης, Τζάρας 1 (1/13π.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ (Αντώνης Βουρδέρης): Φρομ 5π. (5/16επ., 58%υπ., 25%αρ.), Πιτακούδης 9 (7/9, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Πέρριν 8 (7/13επ., 1 άσσος, 74%υπ., 42%αρ.), Ατανασίγιεβιτς 20 (14/23επ., 1 μπλοκ, 5 άσσος), Καβάνα 1 (1/2επ.), Λινάρδος 10 (4/8επ., 3 μπλοκ, 3 άσσοι) / Τζάβρας (λ. – 42%υπ., 33%αρ.), Δαλακούρας 3 (3/4επ., 20%υπ., 20%αρ.), Χασμπάλα.

MVP ο Αλεξάντερ Ατανασίγιεβιτς

Ο Σέρβος διαγώνιος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ Αλεξάντερ Ατανασίεγιεβιτς αναδείχτηκε MVP του αγώνα με την Κηφισιά. Την βράβευση έκανε ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Νίκος Μαντούβαλος.

 

Βράβευση στον Αντώνη Βουρδέρη

Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Αντώνης Βουρδέρης για την προσφορά του στο ελληνικό βόλεϊ. Την βράβευση έκανε ο τιμ μάνατζερ του Α.Ο.Π.Κηφισιάς Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο προπονητής του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Νομίζω στα δύο πρώτα σετ παίξαμε αρκετά καλά και αδικήσαμε τους εαυτούς μας.Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Ήμασταν πολύ καλοί σε μπλοκ άμυνα και λιγότερο στην αντεπίθεση.. Υστερήσαμε σε 2 πολύ καλά σερβίς του Ολυμπιακού τα οποία είχαμε διαβάσει.αλλά δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε σωστά στα τελειώματα των σετ. Πήραμε κάποιες λανθασμένες αποφάσεις στα τελειώματα των δύο πρώτων σετ. Ψυχολογικά δεν ήμασταν καλά στο 3ο σετ. Ξέρουμε τα προβλήματα και προσπαθούμε να αλλάξουμε προφίλ μέσα στον Δεκέμβριο».

 

Ο ακραίος του Α.Ο.Π. Κηφισιάς Φρίξος Κωτσάκης δήλωσε: «Δεν ήταν δύσκολο μόνο το παιχνίδι, δύσκολη είναι η καθημερινότητά μας λόγω των απουσιών που έχουμε. Έχουμε χάσει τον διαγώνιιο μας και τον ένα πασαδόρο μας με αποτέλεσμα να μας δυσκολεύει πολύ στην προπόνηση. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί όλοι δίνουν την ψυχή τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ Αντώνης Βουρδέρης δήλωσε: «Στα δύο πρώτα σετ, ήρθε δύσκολη η επικράτηση. Είχαμε κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοσή μας, κάναμε κάποια εύκολα λάθη και δείξαμε ανωριμότητα στο τρανζίσιον παιχνίδι, κάτι που δεν μας αντιπροσωπεύει. Ηταν, όμως, πάρα πολύ ευχάριστο, ότι όταν κολλούσε η ομάδα, υπήρχε ο Ατανασίεβιτς και την ξεκολλούσε, είτε στην επίθεση, είτε σε κόντρα μπάλες, είτε στο σερβίς. Ακόμα και στην κακή μας ημέρα, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας παίκτης, να βγαίνει μπροστά και να καθαρίζει το παιχνίδι. Αυτό το έκανε εξαιρετικά σήμερα ο Ατανασίεβιτς, του βγάζω το καπέλο, έκανε φανταστικό παιχνίδι. Αυτό που είπα πριν, συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι σχεδόν. Όταν πιεζόμαστε, θα γίνουν κάποια λάθη και θα πέσει η απόδοσή μας κατά διαστήματα. Το θέμα είναι, ότι γίνεται χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Όταν ο Ολυμπιακός δεν έχει πίεση, πρέπει να παίρνει πιο εύκολους πόντους. Όσο για την βράβευσή μου, είμαι συγκινημένος, έμεινα έκπληκτος, δεν το περίμενα. Ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου τους ανθρώπους της Κηφισιάς. Πολύ όμορφο συναίσθημα. Η κίνηση αυτή δείχνει, ότι η βολεϊκή κοινότητα εδώ στην Ελλάδα έχει ανθρώπους με ήθος, αξιόλογους και εξαιρετικούς, που έχουν πραγματικά πολύ αγνές προθέσεις. Πραγματικά, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

 

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ Δημοσθένης Λινάρδος δήλωσε: «Καταρχάς, είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Εχει έρθει μία νέα πνοή στην ομάδα. Παλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο, δουλεύουμε αρκετά, ο κόουτς μας βοηθάει πολύ και όλα βαίνουν καλώς. Σήμερα, η Κηφισιά ήταν αξιόμαχη, αλλά εμείς κρατήσαμε υψηλά το επίπεδο της συγκέντρωσής μας, ειδικά στο τρίτο σετ. Δουλέψαμε πολύ καλά στο σερβίς και στο μπλοκ-άμυνα, οπότε κερδίσαμε και εύκολα. Θέλουμε να νικάμε, να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο τέλος της ημέρας. Είμαστε διεκδικητές όλων των τίτλων, αυτό είναι ο Ολυμπιακός. Θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα».

 

Volley League – 6η αγωνιστική

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025

Γυμναστήριο Βαρδινογιάννειο, 19.00 (ΕΡΤ-2 ΣΠΟΡ): Ο.Φ.Η. – Παναθηναϊκός Α.Ο. 1-3 (25-22, 16-25, 20-25, 17-25)

Γυμναστήριο Ζηρίνειου, 20.30 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ  0-3 (23-25, 23-25, 14-25)

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, 16.30 (ΕΡΤ-2 ΣΠΟΡ): Π.Α.Ο.Κ. – Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ισκάς, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Σταυρίδου, Κοτσικάρη, Γραμματεία: Εμμανουηλίδου.

Γυμναστήριο Παραλίας Καλαμάτα, 17.00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο. Καλαμάτα 80 Affidea – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Κουτσούλας, Κτενάς, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τσεκούρας, Γεωργοπούλου Αγγ., Γραμματεία: Βλαχούλη.

Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης» Νέα Σμύρνη, 19.00 (Live Streaming ESAP TV): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων – Α.Ο. Φλοίσβος Members Paron
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Βελώνης, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Μισιάκα.