Ο ανανεωμένος Ηρακλής απέναντι στον "διψασμένο" Παμβοχαϊκό

Μεγάλο ντέρμπι με βαθμολογικό ενδιαφέρον αναμένεται να γίνει στη Μίκρα μεταξύ του Ηρακλή και του Παμβοχαϊκού. (9η αγωνιστική, 16/12, 20.00. Διαιτητές: Παπαδογούλας, Αβραμίδης).

Ο Ηρακλής με την επιστροφή του Κώστα Προύσαλη έχει αποκτήσει φορμάρισμα που του έδωσε τρίποντα με Κηφισιά και Παναχαϊκή στην Πάτρα. Ο «γηραιός» θέλει να συνεχίσει την βαθμολογική του άνοδο για να μπορέσει να εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη 8αδα που είναι ο μεγάλος στόχος. Ο Ηρακλής πάει για την έκτη νίκη του. Με 13 βαθμούς μοιράζεται την 4η θέση με τον Ηρακλή Χαλκίδας και στην Μίκρα είναι αήττητος εφέτος.

«Έχουμε βάλει νέο στόχο την κατάκτηση νικών στους αγώνες με τον Παμβοχαϊκό και τον Εθνικό Πειραιώς. Εάν το καταφέρουμε θα πατήσουμε πολύ γερά. Ο Παμβοχαϊκός μπορεί να είναι στις τελευταίες θέσεις αλλά αδικείται. Είναι ομάδα που στη μέρα της μπορεί να σου κάνει ζημιά και επίσης είναι βέβαιο πως θα ενισχυθεί. Οπότε είναι καλό που παίζουμε τώρα και πιθανή νίκη θα έχει μεγάλη αξία», δήλωσε ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης ορφανός.

Ο Παμβοχαϊκός με μόλις δύο νίκες σε 8 αγώνες βρίσκεται στην προτελευταία θέση και «καίγεται» για βαθμούς. Την Κυριακή φτάνει στην Ελλάδα για να ενισχύσει την ομάδα με την Κηφισιά ο βραζιλιάνος ακραίος Ντανιέλ Μουνίθ ντε Ολιβέιρα, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί άμεσα και δεύτερος ξένος.

Ο διαγώνιος του Παμβοχαϊκού Νίκος Παλέντζας που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή δήλωσε: «Ο Ηρακλής είναι παραδοσιακή δύναμη με πολύ δυνατή έδρα. Εφέτος ειδικά έχει καλή ομάδα με έμπειρους Ελληνες που δεν κάνουν εύκολα λάθη. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στον διαγώνιο τους, Τόλη Αρμενάκη. Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και να έχουμε συγκέντρωση και διάρκεια. Προερχόμαστε από ήττα στην έδρα μας και γενικά θέλουμε να ανακάμψουμε βαθμολoγικά».