Τα πολλά λάθη στέρησαν από την Κηφισιά τη νίκη

Μακριά από το επιθυμητό αγωνιστικό του πρόσωπο έμεινε ο ΑΟΠ Κηφισιάς, ο οποίος ηττήθηκε από τον Α.Ο. Καλαμάτας 3-1 σετ (25-20, 24-26, 25-14, 25-20) σε παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα του τουρνουά «Γιάννης Μπουσούνης».
Η ομάδα των βορείων προαστίων υπέπεσε σε πολλά λάθη στην επίθεση, είχε προβληματική υποδοχή και side out, δείχνοντας ακόμα ανέτοιμη ενόψει της νέας Volley League που αρχίζει σε λιγότερο από δύο εβδομάδας (16 Οκτωβρίου).
Το παιχνίδι
Στο πρώτο σετ του αγώνα ο Α.Ο. Καλαμάτας ξεκίνησε με μεγάλη διάθεση, «έσπασε» μπάλες στο φιλέ και με αποτελεσματικότητα στην κόντρα προηγήθηκε 5-2. Η Κηφισιά αντέδρασε άμεσα και μετά από φάση διαρκείας ισοφάρισε 8-8 με πλασέ του Κωστόπουλου.
Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν ξανά 10-8 μετά από άουτ επίθεση του Μαρκς, ενώ στην εξέλιξη του σετ με πιεστικό σερβίς και τους Παλέντζα και Πελεκούδα να τελειώνουν επιθέσεις η Καλαμάτα πήρε διαφορά ασφαλείας 20-14. Η Κηφισιά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του σετ με την Καλαμάτα να το κατακτά εύκολα 25-20.
Παρά τις αλλαγές του Γιάννη Ορφανού, η προβληματική αγωνιστική εικόνα για την ομάδα των βορείων προαστίων συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και μπαίνουν σε «θέση οδηγού» 5-1. Μάλιστα μετά από λάθη των Μαρκς και Λινάρδου η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +7 (10-3).
Η Κηφισιά έδειξε «σφυγμό», ανέβασε την απόδοσή της και με επιθέσεις από τους Λινάρδο και Κωστόπουλο «ροκάνισε» τη διαφορά 12-9, ενώ λίγο αργότερα ο Μαρκς έφερε τους «κυανόλευκους» στο -2 (14-12). Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και πήραν ξανά «αέρα» τεσσάρων πόντων 17-13, όμως ο Λινάρδος με εντυπωσιακό μπλοκ και στη συνέχεια άσο έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα 18-18. Η Κηφισιά προσπέρασε για πρώτη φορά 22-21 και μάλιστα ήταν αυτή που έφτασε σε σετ μπολ 24-23 με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Παπαδόπουλου. Η Καλαμάτα ισοφάρισε, όμως η Κηφισιά έφτασε ξανά σε σετ μπολ 25-24, με το μπλοκ του Κωστόπουλου να διαμορφώνει το 26-24.
Στο τρίτο σετ του αγώνα οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα «Κηφισιώτικα» λάθη σε υποδοχή και επίθεση προηγήθηκαν 9-5. Η αγωνιστική… τρικυμία συνεχίστηκε για την Κηφισιά με την εις βάρος τη διαφορά να φτάνει στο -9 (16-7). Η Καλαμάτα έμεινε μπροστά και πήρε το σετ 25-14.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο τέταρτο σετ και στηριζόμενη σε σερβίς και μπλοκ προηγήθηκαν 11-6. Η Κηφισιά προσπάθησε να επιστρέψει στο σετ μείωσε 16-13 με τον Μαρκς, όμως οι παίκτες της Καλαμάτας με αποφασιστικότητα και πιεστικό σερβίς το κατέκτησαν με 25-20.
Σε λίγο η στατιστική του αγώνα
 
Δελτίο τύπου: ΑΟΠ Κηφισιά