Ανασκόπηση 2014 για Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ: Ο χρόνος ο καλύτερος

O Γ.Σ.Αρτας έκανε την ανασκόπηση της ομάδας για το 2014.

«Ο χρόνος ο καλύτερος» τραγούδησε με επιτυχία την δεκαετία του 80 ο Κώστας Τουρνάς και ταιριάζει απόλυτα για το 2014 στην ομάδα μας, που στην πρώτη της χρονιά σημείωσε επιτυχίες που άλλοι κυνηγούνε να πετύχουν χρόνια.

Απίστευτη χρονιά ήταν η σαιζόν 2013-14 που ούτε στα όνειρά μας δεν φανταζόμαστε. Η κατάκτηση του Κυπέλλου στην Περιφέρειά μας και η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με απολογισμό μόλις μία (1) ήττα και 11 νίκες με συνολικά 31 βαθμούς έναντι 26 της δεύτερης Γ.Ε. Μεσολογγίου αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα μας. Στα play-off χάσαμε στον τελικό από την Γ.Ε.Μ. και στα δύο παιχνίδια με 3-2 σετ, η Γ.Ε.Μ. που ανέβηκε στην Α2. Όμως αυτό δεν αναιρεί με τίποτα την πορεία μας, που ήταν άκρως επιτυχημένη, παίζοντας σε πολλά παιχνίδια εντυπωσιακό Βόλεϊ καταφέρνοντας να γεμίσουμε το κλειστό γυμναστήριο, φέρνοντας ξανά τους φιλάθλους στο άθλημά μας.
Οι αθλητές που χρησιμοποιηθήκανε από τον προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα ήταν: Ιωσήφ Χαττάρι, Λευτέρης Τάνας, Φάνης Παυλάκης, Αλέξανδρος Λιανός, Κώστας Δάσκαλος, Κώστας Πλακιάς, Στάθης Μπίκας, Κέρι Τσήνα, Λάμπρος Αθανασίου, Γεώργιος Τασηνίκος, Αλέξανδρος Κωστανίκος, Διονύσης Κουτσούπας, Φάνης Κομζιάς, Μανώλης Μαζιώτης, Δημήτρης Ζαχάρος, Πέτρος Καραμπάς και Κώστας Δραγατάκης.

Η 3η θέση στους Εφήβους, η 2η στους Παίδες και 3η στους Παμπαίδες ήταν ο απολογισμός μας στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Ένας απολογισμός θετικός αφού προωθηθήκανε μικροί αθλητές από τις Ακαδημίες του συλλόγου μας. Οι αθλητές που χρησιμοποιηθήκανε ήταν: Διονύσης Κουτσούπας, Κώστας Δραγατάκης, Λάμπρος Αθανασίου, Φάνης Κομζιάς, Πέτρος Καραμπάς, Δημήτρης Ζαχάρος, Δημήτρης Αθανασίου, Λεονάρντο Σάνκα, Ανδρέας Ρίζος, Μάριος Ναξάκης, Αλέξανδρος Ζιώγας, Λευτέρης Δημητρίου, Δημήτρης Λέκκας, Πάνος Σταμούλης, Σπύρος Ντάλιας και Παύλος Στεργιούλης.

Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να ήταν ονειρική για την ομάδα μας, αλλά τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών ζητήσανε μεταγραφή και πήρανε για τις Ελπίδες Λευκάδας τέσσερις (4) αθλητές μας (Ιωσήφ Χαττάρι, Φάνης Παυλάκης, Αλέξανδρος Λιανός, Λευτέρης Τάνας) που, σε συνδυασμό με την αποχώρηση από την ενεργό δράση άλλων δύο (2) (Κώστας Πλακιάς, Κώστας Δάσκαλος) αποδυναμωθήκαμε και οι στόχοι αλλάξανε λογικά.
Στόχος πλέον είναι η είσοδος στην 4άδα και με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου είμαστε κοντά στην επίτευξή του. Πολλοί αθλητές που την περασμένη χρονιά δεν ήταν ούτε στην 12άδα κλήθηκαν από τον προπονητή μας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και με την προσθήκη με μεταγραφή των Αλέξανδρου Καραβασίλη, Γεώργου Σαλεμή, Νίκου Κραψίτη η ομάδα παίζει καλό Βόλεϊ που κέρδισε και πάλι την εμπιστοσύνη των φιλάθλων της Άρτας.
Ήδη μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί οι: Αλέξανδρος Κωστανίκος, Γεώργιος Τασηνίκος, Νίκος Κραψίτης, Αλέξανδρος Καραβασίλης, Κέρι Τσήνα, Φάνης Κομζιάς, Στάθης Μπίκας, Διονύσης Κουτσούπας, Πάνος Δημοθεόδωρος, Γιάννης Μαραγιαννός, Λεονάρντο Σάνκα, Γεώργιος Σαλεμής, Αλμπιόν Χιούσας, Ανδρέας Ρίζος.
Στους Εφήβους (απομένει ένα παιχνίδι με τον Α.Ο. Πρέβεζας στην έδρα μας) διεκδικούμε το πρωτάθλημα και την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κάτι που αν κατορθωθεί θα αποτελέσει από μόνο του τεράστια επιτυχία. Επίσης στους Παμπαίδες στόχος μας θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, στόχος εφικτός, αφού έχουμε αθλητές που παίζουν στα πρωταθλήματα Εφήβων και Ανδρών.

Με ως επί το πλείστον Κορασίδες και Παγκορασίδες και μόλις τέσσερις (4) μεγάλες (Χριστίνα Δαλακλή, Βάσω Πραμαγκιούλη, Κωνσταντίνα Μπίκα, Ναταλία Παπαδημητρίου) η ομάδα μας κατάφερε να πάρει στον όμιλο την 2η θέση και για πρώτη φορά στην ιστορία προκριθήκαμε στην 4άδα και στα play-off ανόδου για Α2. Εκεί βέβαια η απειρία μας στοίχησε, δεν καταφέραμε να πάρουμε νίκη και τερματίσαμε στην 4η θέση που, για την ομάδα μας ήταν μεγάλη επιτυχία. Ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης χρησιμοποίησε σε όλο το πρωτάθλημα τις: Χριστίνα Δαλακλή, Κωνσταντίνα Μπίκα, Βάσω Πραμαγκιούλη, Ναταλία Παπαδημητρίου, Νεφέλη Σωτηρίου, Ελπινίκη Σωτηρίου, Δήμητρα Φασουλή, Βιβή Κουρκούτα, Αναστασία Ναξάκη, Σοφία Μανώλη, Λευκωθέα Καραβάτσιου, Αναστασία Δήμου, Άννα Ζιώβα, Δέσποινα Καυκιά, Ναταλία Μίγδου και Λένα Πλακιά.

Ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. (Δυτικής Ελλάδας) συμπεριλαμβάνεται το σωματείο μας που κατάφερε να είναι ανταγωνιστικό σε όλα τα πρωταθλήματα. Στις Νεάνιδες κατακτήσαμε την 4η θέση πίσω από τις τρεις Γιαννιώτικες ομάδες, στις Κορασίδες μπήκαμε στην 6άδα με συνεχόμενες προκρίσεις από τους ομίλους, ενώ στις Παγκορασίδες φτάσαμε μέχρι το final-four που έγινε στη Λευκάδα και χάσαμε από την γηπεδούχο ομάδα με 3-1 σετ στον 1ο ημιτελικό.
Χρησιμοποιηθήκανε σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα οι: Νεφέλη Σωτηρίου, Ελπινίκη Σωτηρίου, Βιβή Κουρκούτα, Αναστασία Ναξάκη, Σοφία Μανώλη, Λευκωθέα Καραβάτσιου, Αναστασία Δήμου, Άννα Ζιώβα, Δέσποινα Καυκιά, Ναταλία Μίγδου, Χρυσάνθη Σίμου, Βερόνικα Παπαγεωργίου, Φωτεινή Ρίζου, Θεοδώρα Πορτοβάρα, Θεοδώρα Κοσμά, Κατερίνα Προτοντουάρι, Θεοδώρα Βαρέλη, Αλεξάνδρα Δημοθεόδωρου, Ιωάννα Δημοθεόδωρου, Εύη Παπανδρέου και Μάγδα Καπάρου.

Η επιστροφή της Μαρία Γιώτη και Θεοδώρα Ραβανού καθώς και η μεταγραφή της Μαριάννα Δασκάλου ισχυροποίησε στα “χαρτιά” τον σύλλογό μας, με την   4άδα να είναι ρεαλιστικός στόχος, παρά την δυσκολία του πρωταθλήματος που γίνεται σε ένα όμιλο με 9 ομάδες. Αυτό όμως ανατράπηκε στην πορεία με τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχαμε και πλέον μόνο με υπέρβαση στον 2ο γύρο και “μεγάλες νίκες” στην έδρα μας μπορούμε να το πετύχουμε. Ο 1ος γύρος έχει ολοκληρωθεί και είμαστε στην 5η θέση της βαθμολογίας (βλέπε εδώ) με τον προπονητή μας να χρησιμοποιεί και πάλι ως επί το πλείστον Κορασίδες με μόνο τρεις (3) μεγάλες (Χριστίνα Δαλακλή, Βάσω Πραμαγκιούλη, Μαρία Γιώτη), ενώ οι υπόλοιπες είναι: Ελπινίκη Σωτηρίου, Νεφέλη Σωτηρίου, Άννα Ζιώβα, Ναταλία Μίγδου, Αναστασία Δήμου, Θεοδώρα Ραβανού, Μαριάννα Δασκάλου, Βιβή Κουρκούτα, Ηλιάνα Νίκου και Ελένη Πλακιά.

Στα ηλικιακά πρωταθλήματα δεν δηλώσαμε συμμετοχή στις Νεανίδες, ενώ στις Κορασίδες(απομένουν δύο αγωνιστικές) θα τερματίσουμε στην 3η θέση, χάνοντας την πρόκριση στην 4άδα και στο final-four από δικά μας λάθη. Στις Παγκορασίδες θα διεκδικήσουμε και πάλι στην πρόκριση στην 4άδα και γιατί όχι το πρωτάθλημα, αφού η ομάδα μας είναι ίδια με πέρυσι και έχει πλέον εμπειρίες.
Αυτά ήταν εν συντομία τα γεγονότα και οι στιγμές που στιγμάτισαν τον σύλλογό μας, τον πρώτο χρόνο. Ευχόμαστε με το τέλος του 2015 οι  επιτυχίες να είναι μεγαλύτερες αν όχι ισάξιες και η διατήρηση του συλλόγου μας στα πρώτα σωματεία στη Δυτική Ελλάδα.
Χρόνια πολλά σε όλους!!!