Beach Volley Nations Cup 2023: Η κλήρωση των ομίλων του 1ου γύρου

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της CEV η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων του Nations Cup 2023, της νέας διοργάνωσης Beach Volley της CEV που αφορά τις εθνικές ομάδες (στα πρότυπα του Davis Cup στο τένις).
 
Το Nations Cup θα διεξάγεται κάθε χρόνο και όσον αφορά την Ευρώπη θα αντικαταστήσει και το Continental Cup, καθώς θα είναι το «όχημα» για την Ολυμπιακή πρόκριση.
 
Στη φετινή διοργάνωση των ανδρών συμμετέχουν 35 χώρες οι οποίες χωρίστηκαν σε 7 ομίλους των 5 ομάδων, με τις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό (ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό που θα διεξαχθεί.
 
Η Ελλάδα βρέθηκε στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Ιταλία, Ουκρανία, Δανία, Γιβραλτάρ.
 
Οι αγώνες των ομίλων θα διεξαχθούν σ' ένα από τα τέσσερα παράθυρα που έχει δώσει η CEV για τον Μάιο και τις αρχές Ιουνίου.

 
Στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών συμμετέχουν 31 εθνικές ομοσπονδίες και αναγκαστικά δημιουργήθηκαν 4 όμιλοι των 5 ομάδων και 3 όμιλοι των 4 ομάδων. Όπως στους άνδρες έτσι και στις γυναίκες την πρόκριση για τον τελικό κατακτούν οι 7 πρώτες ομάδες των ομίλων.
 
Η Ελλάδα βρέθηκε στον 5ο όμιλο μαζί με της Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν σ' ένα από τα τέσσερα παράθυρα που έχει δώσει η CEV για τον Μάιο και τις αρχές Ιουνίου.

Τις επόμενες εβδομάδες η CEV με νεότερη ανακοίνωση της θα ενημερώσει και για το που θα διεξαχθούν οι αγώνες των ομίλων του 1ου γύρου, καθώς και ο τελικός σε κάθε φύλλο.
 
Οι νικητές του Nations Cup 2023 (σε άνδρες και γυναίκες) θα κερδίσουν αυτόματα τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης για το 2024, απ' όπου θα προκύψει η μία ομάδα (ανά φύλλο) που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.