«Beach Pro Tour Ios Futures»: Ιστορική «γαλανόλευκη» πρόκριση σε 4άδα Παγκόσμιου τουρνουά με Παπαδημητρίου/Ιωαννίδη

Με μία ιστορική ελληνική επιτυχία και σπουδαίες εμφανίσεις των ομάδων μας έπεσε την Παρασκευή 23 Ιουνίου στη μαγευτική παραλία του Μυλοπότα η αυλαία των προημιτελικών του «Beach Pro Tour Ios Futures».
Το δίδυμο των Παπαδημητρίου/Ιωαννίδη με μία επική ανατροπή στους «8» επί των Αργεντίνων Αzaad/Bueno έγινε η μοναδική «γαλανόλευκη» ομάδα στην ιστορία του αθλήματος που προκρίνεται σε τουρνουά  Παγκοσμίου πρωταθλήματος, επίτευγμα που «άγγιξαν» και οι ομάδες των Τερζόγλου/Κανέλλου και Αντωνακάκη/Περδικάκη!
 
«Προφητικά» έμελλε να αποδειχθούν τα λόγια του Παναγιώτη Ιωάννιδη, πριν το τουρνουά, όταν έλεγε ότι «μια ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει στην 4άδα» και οι συναθλητές του τον… τρολάρανε. Ωστόσο, ο Θεσσαλονικιός άσος δεν πρόβλεψε ότι αυτή η ομάδα, θα ήταν η δική του και ότι μαζί με τον συμπαίκτη του θα «έγραφαν ιστορία» στο ελληνικό μπιτς βόλεϊ, αποκλείοντας μάλιστα στο δρόμο για την 4άδα τους Πολωνούς περσινούς φιναλίστ και το φετινό Νο 1 του ταμπλό του τουρνουά της Ίου!



Στο τελευταίο παιχνίδι, που έσπασε καρδιές», οι διεθνείς μας αν και βρέθηκαν να χάνουν εύκολα με 0-1 σετ από το δίδυμο της Αργνετινής κατάφεραν υπό τη συμπαράσταση της κερκίδας με 2-1 (10-21, 21-19, 18-16)  να φτάσουν στην ιστορική ανατροπή και την πανάξια πρόκριση στην 4άδα. Εκεί όπου αύριο στις 13.00 θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους πανίσχυρους Νορβηγούς, τον Σούντε και τον Μάρκους Μολ, μικρότερο αδελφό του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή, Άντερς Μολ!
 
«Σήμερα πετύχαμε 3 νίκες, οι οποίες μάλιστα κρίθηκαν όλες σε 3 σετ, αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες, με τον αέρα και την αφόρητη ζέστη που είχε. Στον προημιτελικό χάσαμε το α’ σετ πάρα πολύ εύκολα, στο β’ ρισκάραμε και αλλάξαμε την τακτική μας, κάτι που μας βγήκε, αφού κερδίσαμε 21-19 και στείλαμε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί θα μπορούσε να κερδίσει οποιοσδήποτε με τον αέρα που έχει, εμείς «χτυπήσαμε» παραπάνω από τον κόντρα αέρα τα σέρβις μας και τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε! 
 
Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που μπήκαμε στην 4άδα και αύριο ελπίζω να κάνουμε εξίσου καλές εμφανίσεις μήπως και καταφέρουμε να φέρουμε εδώ στην Ίο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα» δήλωσε ενθουσιασμένος ο πολύπειρος Τεό Παπαδημητρίου. Την ώρα ο συμπαίκτης του Πάνος Ιωνανίδης, με την τσάντα στον ώμο, χάθηκε προς τη θάλασσα για να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί από την απίστευτη ένταση του συγκλονιστικού  αγώνα.
 
«Χιτσκοικό» φινάλε είχε και ο άλλος προημιτελικός ελληνικής ομάδας, όπου οι εκπληκτικοί σήμερα Γιώργος Τερζόγλου και Ιάσωνας Κανέλλος, έφτασαν μια ανάσα από την 4άδα, αλλά «πλήρωσαν» την απειρία τους. Έχοντας κερδίσει το α’ σετ κόντρα στους Αυστριακούς Schnetzer/Petutschnig, οι διεθνείς μας βρέθηκαν να προηγούνται με 18-13 και έφτασαν σε δύο ματς μπολ, 20-18 στο β’ σετ. Τελικά, αντί να πανηγυρίσουν οι πρωταθλητές μας την πρόκριση ισοφαρίστηκαν 1-1 με  22-24 και τελικά παρά την προσπάθεια στο τάι μπρέικ, όπου κι εκεί ήταν μπροστά στο σκορ, αποκλείστηκαν απροσδόκητα με 12-15 από τους αθλητές του Βραζιλιάνου πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής μας, και νυν της Αυστρίας, Τίε Σαντάνα.



«Πήραμε το α’ σετ καθαρά, στο δείχναμε καλύτεροι έχοντας προβάδισμα 18-13 αλλά κάπου εκεί θεωρώ ότι χαλαρώσαμε, λες και ήμασταν καλύτεροι. Στο 20 -18 αμυντικός της Αυστραλίας έκαναν δύο πολύ καλές ενέργειες στο σέρβις και πήρε πάνω του το σετ.  Στο τελευταίο σετ, όπου όλα είναι ανοιχτά, είχαμε κεφάλι στο σκορ, αλλά οι αντίπαλοι μας, με περισσότερες διεθνείς παραστάσεις και πιο έτοιμοι, πήραν τη νίκη.
 
Σήμερα ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν και υπέρ μας, αλλά ο τρόπος που ήρθε η ήττα, μας αφήνει πολύ πικρή γεύση. Από την άλλη πλευρά, συνολικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία μας στο τουρνουά, αν και προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος οποιοδήποτε ήταν το αποτέλεσμα, αν έμπαινα μέσα και χαιρόμουν το παιχνίδι, όπως έγινε σήμερα. Για μένα άλλωστε είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ την χώρα μου» δήλωσε ο Τερζόγλου.
 
Τα αποτελέσματα των Προημιτελικών Ανδρών
Παπαδημητρίου/Ιωαννίδης (Ελλάδα) - Azaad/Bueno (Αργεντινή) 2-1 (10-21, 21-19, 18-16)
Τερζόγλου/Κανελλος (Ελλάδα) - Schnetzer/Petutschnig (Αυστρία) 1-2 (21-18, 22-24, 12-15)
Bedritis/Rinkevics(Λετονία )- Amieva/Aveiro Αργεντινή 0-2 (17-21, 16-21)
Mol, M./Sunde (Νορβηγία) - Takken/Bushby (Αυστραλία) 2-0 (21-11, 21-16)
 
Τα ζευγάρια των Ημιτελικών Ανδρών (24/6)
12.00 Amieva/Aveiro Αργεντινή - Schnetzer/Petutschnig (Αυστρία)
13.00 Mol, M./Sunde (Νορβηγία) - Παπαδημητρίου/Ιωαννίδης (Ελλάδα)
 
«Αντίο» με… ψηλά το κεφάλι» για τις διεθνείς μας
Με δύο 5ες θέσεις στην κατάταξη ολοκλήρωσαν οι ελληνικές ομάδες την παρουσία τους στο «Beach Pro Tour Ios Futures», καθώς τα δίδυμα των Αντωνακάκη/Περδικάκη και Μαναβή/Καλαμαρίδου προσπάθησαν στις «8» των Γυναικών του τουρνουά του Μυλοπότα για την πρόκριση, αλλά τελικά αποκλείστηκαν, από τους αυριανούς  ημιτελικούς.
 
Στον β’ προημιτελικό, οι νεαρές πρωταθλήτριες της Κρήτης Ιωάννα Περδικάκη και Γεωργίνα Αντωνακάκη, έδειξαν για ένα ακόμη παιχνίδι το μαχητικό τους πνεύμα, «αγγίζοντας» τη νίκη απέναντι στο Νο 1 της διοργάνωσης από την Αργεντινή Najul/Peralta. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του «Ιος Major 2023», μπήκαν δυνατά στο ματς προηγήθηκαν με 1-0 σετ και δέχθηκαν οριακά την ισοφάριση από τις πιο έμπειρες αντιπάλους τους. Στο τάι μπρέικ η ομάδα της Αργεντινής, με ανεβασμένη ψυχολογία, πήρε προβάδισμα από την αρχή 4-0 αλλά οι Κρητικοπούλες «έκλεισαν την ψαλίδα της διαφοράς» και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν μία ανάσα από τη νίκη, την οποία πανηγύρισαν τελικά στα… σημεία οι Αργεντίνες.



«Αγγίξαμε λίγο την πρόκριση, αλλά δεν αποδειχθήκαμε ψύχραιμες έως τέλους… Οι αντίπαλές μας έδειξαν καλύτερα στοιχεία, είχαν περισσότερη υπομονή και έτσι επικράτησαν. Παρόλα αυτά εμείς καταφέραμε και στο β’ σετ και στο γ’ σετ, ενώ ήμασταν πολύ πίσω καταφέραμε να μπούμε ξανά στο ματς και είμαστε πολύ ικανοποιημένες που φθάσαμε έως εδώ. Η φετινή μας παρουσία, αν θυμηθούμε ότι πέρυσι στο τουρνουά είχαμε αποκλειστεί με δύο ήττες στον όμιλο, μας αφήνει πολύ… γλυκιά γεύση!» δήλωσε η Ηρακλειώτισσα  Ιωάννα Περδικάκη, που μαζί με τη συντοπίτισσά της «Τζο» κοιτάνε πλέον τα τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
 
Νωρίτερα στον α’ προημιτελικό της ημέρας το εμπόδιο των Αυστριακών Friedl/Schützenhöfer αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για την πρωταθλήτρια του 2019 Δήμητρα Μαναβή και την συμπαίκτριά της Μυρτώ Καλαμαρίδου, καθώς οι διεθνείς μας, δεν βρέθηκαν στην καλύτερή τους ημέρα και γνώρισαν την ήττα-αποκλεισμό με 0-2 (10-21, 16-21).



9ες στην Ίο οι Τρανταφυλλίδη/Ματίου, Ματιάδη και η Αναστασία Σιρίνινα
Στο «γύρο των 12» οι δύο άλλες ομάδες μας, Ματιάδη/Σιρίνινα και Τρανταφυλλίδη/Ματίου δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την τελευταία ευκαιρία που είχαν, καθώς γνώρισαν την ήττα στο δρόμο για την 8άδα και αμφότερες κατέλαβαν την 9η θέση.
 
Συγκεκριμένα οι Βάσω Ματιάδη και η Αναστασία Σιρίνινα, αν και ξεκίνησαν με επιτυχία στο πρώτο σετ την προσπάθειά τους για πρόκριση, δεν άντεξαν μέχρι τέλους στην αντίδραση των Windeleff/Bisgaard από τη Δανία, οι οποίες έφτασαν έστω και δύσκολα στην ανατροπή και τη νίκη 1-2 (21-19, 16-21, 10-15).
 
Τέλος στον αγώνα των Λίζας Τριανταφυλλίδη και Διονυσίας Ματίου με τις Ισπανίδες González/Guidarelli οι  πρωταθλήτριες του Thessaloniki Grand Slamηττήθηκαν με 2-0 (21-12, 21-15) από Νο 2 του ταμπλό και ολοκλήρωσαν τις φετινές τους εμφανίσεις στο τουρνουά.
 
Τα αποτελέσματα των Προημιτελικών Γυναικών
Najul/Peralta (Αργεντινή) – Περδικακη/Αντωνακάκη (Ελλαδα) 2-1 (17-21, 21-19, 15-13)
 
Μαναβη/Καλαμαρίδου (Ελλάδα) - Friedl/Schützenhöfer (Αυτρία) 0-2 (10-21, 16-21)
 
Windeleff/Bisgaard (Δανία) - Grudzinskaite G./Grudzinskaite R. (Λιθουανία) 2-1 (21-16, 19-21, 15-10)
 
Bekhuis/Poiesz (Ολλανδία) - González/Guidarelli (Ισπανία) 2-0 (21-15, 21-18)
 
Τα ζευγάρια των Ημιτελικών Γυναικών (24/6)
10.00 Bekhuis/Poiesz (Ολλανδία) - Windeleff/Bisgaard (Δανία)
11.00 Friedl/Schützenhöfer (Αυστρία) - Najul/Peralta (Αργεντινή)
 
Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ
 
 
 
Το πρόγραμμα του τουρνουά
 
Σάββατο 24/6
 
10.00-14.00 Ημιτελικοί
 
14.00-16.00 Αγώνες 3ης θέσης
 
16.00-18.00: Τελικοί (Cosmote TV)
 
Χορηγοί της διοργάνωσης
H Εταιρία τουριστικών επιχειρήσεων LUXURIOUS
 
Η VISA
 
H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Blue Star Ferries»
 
H ακτοπλοϊκή εταιρεία «Fast Ferries»
 
To επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων «Powerade»
 
Το εργομετρικό κέντρο «ΘΗΣΕΑΣ»
 
Tο πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα E-SHOP
 
Η Εταιρία ένδυσης SALTY SLANG
 
Η Εταιρία sports marketing SUI Hellas
 
Η Cosmote TV
 
Η πολυμεσική αθλητική πλατφόρμα Sportal.gr