Όταν ο Πειραιάς συνάντησε το Βραχάτι

Ξεκινάνε αύριο οι τελικοί των Play off. Αντίπαλοι ο Ολυμπιακός με τον Παμβοχαϊκό.

Οι κορυφαίες, κατά πολλούς, ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος, δίκαια διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια σειρά αγώνων που θα βγάλει τον φετινό πρωταθλητή.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε μια εξαιρετική χρονιά και έχει ήδη προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το League Cup και το Κύπελλο Ελλάδας. Με πολλές επιλογές παικτών, ο Δημήτρης Καζάζης, δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα καθώς ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που ο Ολυμπιακός είχε 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες που κάλυπταν ο ένας τον άλλο σε κάθε απουσία. Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής χρονιάς ο διαγώνιος των ερυθρολεύκων, Μπόγιαν Γιορντάνοφ από τους κορυφαίους φέτος, εστεμμένος 2 φορές MVP στα "κύπελλα" του Ολυμπιακού, ο Βούλγαρος επιθετικός, πανηγύρισε για πρώτη φορά στην καριέρα του 2 τίτλους και πάει και για τον 3ο. Ονόματα όπως ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ο Νίκος Σμαραγδής, ο Γιώργος Στεφάνου που σαν διεθνείς παίκτες κουβαλούν μεγάλη πείρα στις πλάτες τους, κράτησαν με τον ίδιο τρόπο πάνω τους και τη βαριά φανέλα του Ολυμπιακού.

Από την άλλη άκρη στέκεται ο Παμβοχαϊκός, η ομάδα του Νίκου Ζαλμά ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, ωστόσο έκανε κάποιες άσχημες εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν, που έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι δεν ήταν η περσινή καλή ομάδα που γνώριζαν. Ο δεύτερος όμως γύρος καθώς και οι εμφανίσεις στην Ευρώπη ήρθαν να τους διαψεύσουν. Χωρίς να διαθέτει το μεγάλο όνομα, με εξαίρεση ίσως τον Λεονάρντο Καλντέιρα που ήρθε εν μέσω σεζόν προσπαθώντας να σβήσει την ακτινοβολία του περσινού αστέρα του "Πάμβο", Μαρκ Ντουσάρμ, η ομάδα του Παμβοχαϊκού απαρτίζεται από παίκτες που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, που κρατούν χαμηλούς τόνους και πετυχαίνουν τα πάντα μέσα από σκληρή δουλειά. Ο Σωτήρης Πανταλέων και ο Γιάννης Μαντέκας ήρθαν να βοηθήσουν μετά από μια πολύ καλή σεζόν στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα, οι 'πιτσιρικάδες΄ όπως ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος κι ο Γιώργος Δρογκάρης έχουν δώσει αισιοδοξία στους Βραχατιώτες.

Σας παρουσιάζουμε τα ρόστερ των δύο μονομάχων, πατήστε πάνω στα ονόματα για να δείτε όλη την ομάδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ


ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τη Χρυσή Βίβλο των Πρωταθλημάτων.