Α.Ο. Θήρας: Με όρεξη, νιάτα και υψηλούς στόχους η φετινή σεζόν

O ΑΟ Θήρας μετά από την απότομη ακύρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2020-2021 λόγω κορωνοϊού, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Μεσολάβησε η παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ όπου έχασε στον αγώνα με 3-0 σετ, αφού απέκλεισε τον μέχρι τότε κυπελλούχο Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια.

Τον πρώτο άτυπο τίτλο της σεζόν τον κατέκτησε πριν μερικές μέρες με την πρώτη θέση στο τουρνουά “Νομίκεια” που διοργάνωσε στη Σαντορίνη.

Η φετινή ομάδα έχει αλλάξει σχεδόν όλο το ρόστερ και στηρίζεται κυρίως σε νέες ταλαντούχες Ελληνίδες παίκτριες και σε μια νέα τετράδα ξένων, καθώς οι υποχρεώσεις στο CEV Cup βρίσκονται μπροστά (στις 17/11/21 θα υποδεχτεί την Βελγική Αουντέχεμ).

Αναλυτικά από την περσινή ομάδα έχουν παραμείνει μόνο τα δύο λίμπερο, η Μαριαλένα Αρτακιανού και η Τζένη Μπάγια. Αποκτήθηκαν η Αλεξάνδρα Δροσοπούλου που σπούδαζε και αγωνιζόταν στις ΗΠΑ αλλά ανήκει στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, η Χριστίνα Αδαμοπούλου που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στη Σουηδία, η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου που γύρισε στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο που αγωνίστηκε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στη Μακάμπι, οι Διάλλα – Μερκούρη από την ΑΕΚ, η Γκόλτσιου από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, η Καλαποδά από τον Αίαντα και η Αργυρίου από τον Ολυμπιακό. Οι ξένες που αποκτήθηκαν είναι η Κολομβιανή Γένι Μουρίλο, η Καναδή Αντρέα Μίτροβιτς, η Αμερικανίδα Αλεξάντρα Χόλστον και η επίσης Αμερικανίδα Σιμόν Άμποτ.

ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Προπονητής για δεύτερη σεζόν ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος μας μίλησε .

GV. Για ποιο λόγο επιλέξατε ξανά τον ΑΟ Θήρας;”

Κ.Π. “Υπήρχε εξαρχής μια διετής συμφωνία συνεργασίας με το σωματείο. Οι κύριοι λόγοι της επιλογής ένα χρόνο πριν (και επιβεβαιώθηκαν τη σεζόν που μας πέρασε) ήταν, α. Οι συνθήκες δουλειάς που υπήρχαν και που συνεχώς αναβαθμίζονται, για τον κάθε επαγγελματία του αθλητισμού. β. Οι πάντα υψηλοί στόχοι και γ. Η όρεξη και η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη που υπάρχει σαν φιλοσοφία και που διέπει όλους τους συμμετέχοντες από οποιονδήποτε ρόλο στο σωματείο”.

GV. Ποιος είναι ο απολογισμός της περσινής χρονιάς;”

Κ.Π. “Ο απολογισμός της περσινής χρονιάς είναι θετικός. Η ομάδα στο μέρος του πρωταθλήματος που τελικά παίχτηκε, πρακτικά ήταν πρωτοπόρος στον όμιλό της. Στο κύπελλο φτάσαμε ως τον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά πολύ δυνατές ομάδες. Προφανώς θα θέλαμε να κατακτήσουμε το κύπελλο, αλλά με βάση τις συνθήκες που όλοι ξέρουμε, είναι σημαντικό ότι η ομάδα επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους ισχυρότερους πόλους του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ”.

GV. Μιλήστε μας για το φετινό ρόστερ και τις συγκεκριμένες επιλογές”

Κ.Π. “Το φετινό ρόστερ είναι ένα μείγμα με λίγες έμπειρες Ελληνίδες αθλήτριες, αρκετές νεαρές Ελληνίδες και 4 ποιοτικών ξένων αθλητριών. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των αθλητριών, η θέληση για πολλή δουλειά και η πρόκληση της εξέλιξης. Νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 23.5 χρόνια. Στο συγκεκριμένο μπάτζετ που είχαμε και με βάση τη φιλοσοφία δουλειάς που έχει το σωματείο, νομίζω ότι η τελική μορφή του ρόστερ είναι η ιδανική. Πιστεύω ότι αυτές οι αθλήτριες μπορούν να υπηρετήσουν το είδος του παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε και φυσικά να εκπληρώσουν τους στόχους της ομάδας”

GV. Οι στόχοι για εφέτος;”

Κ.Π. “Φιλοδοξούμε να παίξουμε μοντέρνο και ελκυστικό βόλεϊ, που πρώτα θα ευχαριστιόμαστε εμείς, μετά οι φίλαθλοί μας και τελικά όποιος παρακολουθεί το ελληνικό βόλεϊ. Στόχος παραμένει πάντα να είμαστε ανάμεσα στους διεκδικητές των τίτλων”.

ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το πρωτάθλημα ξεκινάει το Σάββατο 9/10/2021 με τον ΑΟ Θήρας να αγωνίζεται στη Μίκρα απέναντι στον ΠΑΟΚ, με στόχο να πάρει τη ρεβάνς για την απώλεια του κυπέλλου.

EΔΩ Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ