Η προϊστορία στο ΠΑΟΚ-Άρης

Στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ο αγώνας που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Το volleynews.gr παρουσιάζει ένα σύντομο flash back με τους αγώνες των δύο ''αιώνιων'' της Θεσσαλονίκης τα τελευταία δέκα χρόνια.

paok_aris

Την περίοδο 2000-01, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν δύο φορές στην κανονική περίοδο. Τα δύο παιχνίδια έληξαν με νίκη του γηπεδούχου και μάλιστα με το ίδιο σκορ 3-1.

Το 2001-02, ο ΠΑΟΚ έχοντας σαν μεγάλο αστέρι τον Αμερικανό διαγώνιο Κλέιτον Στάνλεϊ θα κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην κανονική περίοδο με 3-0.

Ο Αμερικανός έχει αλλάξει στρατόπεδο την περίοδο 2002-03 και οδηγεί τον Άρη σε δύο νίκες με 3-2 τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Την περίοδο αυτή όμως οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και στα πλέι οφ, όπου και διεκδίκησαν την πέμπτη θέση. Ο ΠΑΟΚ που είχε και το πλεονέκτημα της έδρας βγήκε νικητής από αυτή την κόντρα καθώς κέρδισε τα παιχνίδια στην έδρα του με 3-1 και 3-0, ενώ στην έδρα του Άρη οι «κίτρινοι» κέρδισαν 3-1.

Η περίοδος 2003-04 ήταν μια πολύ άσχημη περίοδος για τον Άρη καθώς τερμάτισε στην προτελευταία θέση και υποβιβάστηκε στην Α2. Όπως ήταν φυσικό, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τα δύο παιχνίδια με 3-0 στο γήπεδο του και με 3-1 στην έδρα του αντιπάλου του.

Δύο χρόνια έμεινε στην Α2 ο Άρης και την περίοδο 2006-07 επέστρεψε στους μεγάλους, όχι όμως και στις νίκες κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο του, αφού ο «δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε και τους δύο αγώνες με 3-0 εκτός και 3-1 εντός.

Ο Άρης την πρώτη του νίκη μετά από τέσσερα χρόνια και πέντε ήττες την γεύτηκε την τέταρτη αγωνιστική της περιόδου 2007-08 όταν και κέρδισε στο γήπεδο του με 3-0 και μάλιστα κέρδισε και εκτός έδρας με 3-2.

Την περίοδο 2008-09, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τον αντίπαλο του με 3-2 τόσο στην Πυλαία όσο και στα Βασιλικά. Οι δύο αυτές νίκες δεν κατάφεραν να δώσουν πλεονέκτημα έδρας στον ΠΑΟΚ και στα πλέι οφ, όπου οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τις θέσεις 5-8. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και κερδίζοντας με 3-0 τα δύο εντός έδρας παιχνίδια του, προκρίθηκε και διεκδίκησε την πέμπτη θέση από τον Φοίνικα Σύρου. Στον αγώνα της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 3-2.

Τέλος, το 2009-10, οι δύο ομάδες κέρδισαν από ένα παιχνίδι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και μάλιστα η μία στην έδρα της άλλης. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 στα Βασιλικά και ο Άρης με 3-1 στην Πυλαία.