Όλα αυτά γιατί;

Και να λοιπόν που οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν για ακόμα μια φορά ότι έχουν έναν άλλο αέρα, ευρωπαϊκό. Αυτόν που τους είχε κάνει να ξεχωρίζουν κυρίως στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, ποδοσφαίρου.

του Νίκου Παγιωτέλη


Μαζεύτηκαν λοιπόν οι περισσότεροι εξ αυτών, να δουν ένα παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας στο βόλεϊ, κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ, με φόντο την αποκαθήλωση του δικεφάλου του Βορρά από το θρόνο του.
Για σχεδόν 4 σετ ήταν αυτό που ονειρεύεται, ο κάθε πρόεδρος, ο κάθε προπονητής και ο κάθε παίκτης να έχει. Ένας παράγοντας που τον κάνει να γουστάρει περισσότερο και δίνει το 210% των δυνάμεων και των δυνατοτήτων του. Και λέω σχεδόν γιατί στον τελευταίο πόντο, παρουσιάστηκε ένα πρόσωπο, που στον βολεϊκό Ολυμπιακό είχε χρόνια να φανεί και ήταν κάτι που χαιρόμουν αφάνταστα.
Παρουσιάστηκε το πρόσωπο του καφρισμού. Αυτό που η διοίκηση Κουντούρη είχε καταφέρει να εξαλείψει. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος; Δηλαδή δεν δικαιούται να είναι ο αντίπαλος καλύτερος; Δεν έχει το δικαίωμα να χάσει η ομάδα των ερυθρόλευκων; Νομίζω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέχασε πολύ εύκολα τα «πέτρινα» χρόνια και έχει καλομάθει. Νομίζω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέχασε ότι αυτή η ομάδα δυνάμωσε μέσα από τις ήττες και μέσα από τα χαμένα πρωταθλήματα. Νομίζω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού εκμηδένισε με την χτεσινή ντροπιαστική συμπεριφορά του, τις προσπάθειες των παικτών, του τεχνικού επιτελείου και φυσικά της ίδιας της διοίκησης.
Είχε την χρυσή ευκαιρία, μετά τα έκτροπα του Βόλου (στο ποδοσφαιρικό κύπελλο Ελλάδος), να αποδείξει ότι είναι από άλλη «πάστα». Ότι έχει τα «κοχόνες» να παραδεχτεί την δίκαιη ήττα από τον αντίπαλο και είτε να χειροκροτήσει τον ΠΑΟΚ, είτε να συνεχίσει να τραγουδά για τον Ολυμπιακό, είτε απλά να αποχωρήσει από το γήπεδο.
Τι κατάφερε; Μα φυσικά να διαλύσει αυτό που χρόνια έχτιζε τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα, φυσικά πάντα μέσω της διοίκησης. Τι κατάφερε; Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψει ερυθρόλευκη αποστολή προς την Θεσσαλονίκη, θα έχει αντίστοιχη ή και χειρότερη αντιμετώπιση; Τι κατάφερε; Ένα τίποτα. Μια διαφαινόμενη τιμωρία που θα στοιχήσει, καθώς τα κεκλεισμένων των θυρών είναι προ των πυλών, πιθανότατα και η αφαίρεση βαθμών, αλλά ακόμα χειρότερα στο οικονομικό σκέλος, όπου ο ερασιτέχνης θα μπορούσε να δυναμώσει κι άλλο τα τμήματα.
Οπότε που καταλήγω; Στο ότι κύριοι δεν καταφέρατε μόνο να ξενερώσετε εμάς τους υγιείς σκεπτόμενους φιλάθλους του Ολυμπιακού, όχι μόνο αμαυρώσατε την ιστορία του και τον γελοιοποιήσατε σε Ελλάδα και Ευρώπη, όχι μόνο πλέον κάποιος παίκτης θα το σκέφτεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αλλά και στοιχήσατε χοντρά σε μια διοίκηση που έχει δώσει έναν τεράστιο αγώνα ο Ολυμπιακός να είναι πρώτος σε όλα τα τμήματα.
Συγχαρητήρια κύριοι μας ξεφτιλίσατε.

ΥΓ. Δεν με νοιάζουν οι ηλίθιες δικαιολογίες του τύπου, τα ίδια θα γινόντουσαν και  στην Θεσσαλονίκη, ο άλλος μας έβριζε μανάδες, ο άλλος μας έκανε χειρονομίες και ούτω καθεξής. Αυτά είναι μπούρδες για τον παιδικό σταθμό και τα παιδάκια μου μαθαίνουν τώρα. Αυτά θα τα κανονίζει η διοίκηση με τον δικό της τρόπο. Εσένα δουλειά σου είναι να πας στο γήπεδο και να φωνάζεις για την ομάδα σου, είτε χάνει, είτε κερδίζει.
Τέλος συζήτησης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Ελληνικό Βόλεϊ επιστρέφει Ένας Χρόνος GREEKVOLLEY.GR »