Κωνσταντίνοφ : «Η ομάδα μας είναι κάπως υπερτιμημένη»

Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ μετά την επιτυχία του σαν παίκτης διακρίνεται πλέον και σαν προπονητής.

Η ομάδα του, Νόβγκοροντ έκανε πάρα πολύ καλή πορεία στον Ρωσικό Πρωτάθλημα και βρέθηκε στην τέταρτη θέση παρά την μόλις 3ων ετών παρουσία της στο Ρωσικό Πρωτάθλημα.

Ο Πρώην αρχηγός της Εθνικής Βουλγαρίας μίλησε για την Εθνική και το μέλλον του αθλήματος. 


Κάνατε εξαιρετικά άλμα αυτή τη σεζόν με την Νόβγκορντ, ήρθατε τέταρτοι στη Ρωσία ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες.

«Ναι, η σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη. Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες όλων και βρεθήκαμε στην τέταρτη θέση. Δημιούργησε ακόμα και εμάς και γνωστά ζητήματα. Συμμετοχή σε τουρνουά που έκανε το ντεμπούτο της η ομάδα και να έφερε επιπλέον «πονοκεφάλους» από καθαρά επιχειρησιακή άποψη - δωμάτια, ταξίδια, κλπ. Όμως, Θεός φυλάξοι, μακάρι να έχουμε πάνα τέτοιους. Τώρα ο νέος προϋπολογισμός θα είναι 20% υψηλότερος από την προηγούμενη σεζόν.» 


Πέρυσι, πήρατε 9 νέους παίκτες , τι θα κάνετε τη νέα σεζόν;

«Τώρα θα παραμείνουν αρκετοί από την ομάδα. Τα νέα ονόματα που περιμένουμε είναι ο Μπεστούτσεφ από την Γκρόζνι, το λίμπερο της Κράσνονταρ Αλεξάντερ Γιανούτοφ, τον πρώην διεθνή Αλεξέι Κουλέσοφ κι έχουμε συμφωνήσει με ένα ακόμα αστέρι της εθνικής ομάδας της τον Πάβελ Αμπράμοφ.»


Πώς βλέπετε την ιδέα των νέων κανόνων που θέλει να εισαγάγει η FIVB, ιδιαίτερα να ολοκληρώνονται τα σετ στους 21 βαθμούς αντί στους 25;

«Θα πρέπει να σκεφτούμε τα πράγματα και να δούμε πώς μια τέτοια αλλαγή θα επηρεάσει το παιχνίδι. Νομίζω το 25 είναι ένα λογικό όριο. Όλα αυτά γίνονται κυρίως για τηλεοπτικό χρόνο. Το ποδόσφαιρο διαρκεί 90 λεπτά και ξέρουμε τι ενδιαφέρον έχει, το βόλεϊ μπορεί να διαρκέσει και περισσότερο από δύο ώρες. Αυτό σχετίζεται με το χρόνο και ο χρόνος στην τηλεόραση είναι χρήμα. Πριν από χρόνια υπήρχαν πολλά πλεονεκτήματα τα μειονεκτήματα στις αλλαγές του συστήματος στο σκορ. Τελικά το σύστημα που εγκρίθηκε το Rally-Point ήταν πολύ πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον. Είναι ένας από τους λόγους για να αναβιώσει βόλεϊ. Έτσι δεν είναι καλό για να βγάζουμε συμπεράσματα - είναι ωραίο να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του πειράματος στην Ευρωλίγκα και στη συνέχεια να βγάλουμε μια τελική απόφαση.»

 

Είδες την Εθνική ομάδα στον πρώτο αγώνα κατά του Ιράν, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Η ομάδα μας είναι λίγο υπερτιμημένη, όπως αναμενόταν, ενώ οι Ιρανοί είναι υποτιμημένοι. Το Ιράν είναι μια σοβαρή ομάδα και δεν θα με εξέπληττε αν έκανε εκπλήξεις και στο World League. Ο Όμιλος της ομάδας φέτος δεν θα είναι εύκολος. Ίσως θα πρέπει να επιδείξουν περισσότερη υπομονή και η ομάδα και το προπονητικό επιτελείο να δουλέψουν και να πιστέψουν ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχουν μια πιο καλά οργανωμένη ομάδα.»

 


Πώς βλέπετε τις πιθανότητές μας αυτό το καλοκαίρι - υπάρχουν μόνο δύο τουρνουά - του World League και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα; 

« Δε βλέπω να έχουμε πολλές πιθανότητες στο World League, παρόλο που όλες οι ομάδες βιώνουν σημαντικές αλλαγές στη σύνθεσή τους. Η Βραζιλία θα είναι χωρίς κάποια από τα μεγάλα αστέρια της τα τελευταία χρόνια - μερικά από αυτά έκλεισαν την καριέρα του με την εθνική ομάδα, άλλοι έχουν αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς. Η Αργεντινή θα είναι χωρίς τον Κόντε, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο και είναι βασικός παίκτη τους. Η Πολωνία, η Πολωνία έχει αρκετούς παίκτες σε ένα επίπεδο που δύσκολα μπορεί να την επηρεάσει κάποια αλλαγή, και δεν περιμένω καμία μεγάλη αλλαγή στη σύνθεσή τους, είναι μία από τις λίγες ομάδες που θα διατηρήσει τον πυρήνα της φέτος. Αλλά η Γαλλία θα είναι επίσης αλλαγμένη και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα ταιριάξει ο Ρέντιβιτς σαν πασαδόρος στην εθνική ομάδα. Περιμένω ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, αλλά φαίνεται ότι η μικρή εμπειρία, και οι τραυματισμοί ορισμένων παικτών δεν μπορεί να μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε το μέγιστο που μπορούμε. Έτσι, μην περιμένετε θαύματα του World League.»


Είδες το νέο αρχηγό της ομάδας;

«Οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες της ομάδας θα είναι ο Τόσκο Αλεξίεφ και ο Τσβετάν Σοκόλοφ. Το λίμπερο ο Σαλπάροφ θα είναι πολύ χρήσιμος αφού είναι έμπειρος, ελπίζουμε να επανέλθουμε σύντομα. Αυτή είναι μια θέση που είναι λίγο πιο λεπτή, αλλά ζωτικής σημασίας.»


Πώς νομίζετε ότι θα είναι ο Τοντόρ Αλεξίεφ σαν αρχηγός;

«Ο αρχηγός δεν είναι απαραίτητα ο πιο καλός ή ο πιο αποτελεσματικός παίκτης. Είναι ένας ρόλος στον οποίο κάποιος πρέπει να έχει πολύ περίπλοκες ικανότητες. Είμαι θεατής πλέον στην ομάδα και δε ξέρω πως θα τα καταφέρουν. Το μόνο που μπορώ είναι να ευχηθώ επιτυχία.»