Ν. Παπαγγελόπουλος: «Αγγίζουμε τις κούπες αλλά...»

Ο 26χρονος Νίκος Παπαγγελόπουλος ήταν ο καλεσμένος του Παντελή Λώλη στην εκπομπή των καναλιών Novasports "ΣΤΟ ΦΙΛΕ".
Ο κεντρικός της Κηφισιάς μίλησε για την πορεία της ομάδας του αλλά και για όλα τα θέματα του πρωταθλήματος και την Εθνική Ομάδα.
 
Για το αν θα μπει η Κηφισιά τετράδα: Σαφώς θα ήθελα να μπούμε στην τετράδα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να διεκδικείς τίτλους. Πόσο μάλλον σύμφωνα και με την περυσινή πορεία που είχαμε.
 
Για την φυλάκιση της Γκοντσέβ Γκαβαμί: Αλίμονο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε ένα χώρο που προσφέρεται για διασκέδαση. Στον χώρο του Αθλητισμού και του βόλεϊ. Ενημερώθηκα μάλιστα ότι την πήγαν σε κελί βαρυποινιτών. Τι να πει κανείς.
 
Για τον Ολυμπιακό: Είναι λάθος να μπαίνεις στο γήπεδο με την ψυχολογία του ηττημένου. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγωνιστείς ελεύθερα. Πέρυσι εμείς με απουσίες και τον Γιώργο Λένα στην διαγώνιο να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι, νικήσαμε τον Ολυμπιακό γι' αυτό τον λόγο. Πήραμε το παιχνίδι ελεύθερα και έτσι παίξαμε και σε όλο το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το μυστικό μας για το πρωτάθλημα. Παίζαμε ελεύθερα. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. να μην πιεστούν και να παίξουν ελεύθερα.
 
Για την έλλειψη πίεσης στην Κηφισιά: Όταν λειτουργείς υπό πίεση δεν έρχονται αποτελέσματα. Στην Κηφισιά όλοι οι παίκτες καταρχήν είναι μια οικογένεια. Αν υπάρχει καλή συνεργασία όλα έρχονται. Δεν υπάρχει καμία πίεση από την διοίκηση ακόμη και μετά από ήττες. Μας λένε πως δεν είμαστε μόνοι, έρχονται στο γήπεδο και μας μιλούν. Ο Αρσενιάδης δεν μας πιέζει ή μάλλον μας πιέζει μέχρι να του πούμε πως δεν πάνε άλλο τα πόδια μας. Θέλαμε να πάμε στον τελικό πέρυσι. Αγγίζουμε τις κούπες αλλά δεν είναι αρκετό, ίσως να φταίει η φανέλα. Κάτι που φαίνεται στον Ολυμπιακό.
 
Για τους ξένους παίκτες: Κάθε προσθήκη πρέπει να γίνεται για το καλύτερο. Κάποιες φορές μπορεί να στερούν ευκαιρίες από νεαρούς Έλληνες, αλλά πάντα θεωρώ πως υπάρχουν παίκτες να πάρουν τις ομάδες στην πλάτη τους. Στην Κηφισιά δεν ισχύει αυτό. Στην ομάδα μας όλοι είναι ίσοι και δεν υπάρχουν διακρίσεις. Μας μεταχειρίζονται όλους ισάξια.
 
Για την Ορεστιάδα: Η πόλη ζει αποδεδειγμένα για το βόλεϊ. Όταν βρεθήκαμε πριν από δύο εβδομάδες στην Ορεστιάδα, από το μεσημέρι η πόλη ζούσε στους ρυθμούς του. Άνθρωποι μιλούσαν για το ματς περίμεναν πως και πως την ώρα του αγώνα. Οι θεατές και στο γήπεδο ήταν εκπληκτικοί.
 
Για την παρουσία φίλων του ΠΑΟ στο Ζηρίνειο: Θα ήθελα να σταθώ και στο ότι στο γήπεδό μας υπήρχαν φίλοι του Παναθηναϊκού. Τέτοιες εικόνες χρειαζόμαστε στα Ελληνικά γήπεδα. Ήταν άκρως τυπικοί φώναζαν μόνο για την ομάδα τους, ωραία ατμόσφαιρα χωρίς βωμολοχίες. Συγχαρητήρια στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Για τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση για τον κόσμο: Εμείς πέρυσι καταφέραμε να έχουμε κόσμο στο Ζηρίνειο, είχαμε ακόμη και στο Κύπελλο στην Καλαμάτα. Φέτος γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, πάμε σε σχολεία και δίνουμε προσκλήσεις. Τέτοιες εικόνες και σκηνές θέλουμε.
 
Για τον ίδιο: Ο κορμός της ομάδας βοηθά και μένα και πιστεύω πως και φέτος δεν πρέπει να φοβόμαστε κανένα. Είμαι πέντε χρόνια στην Κηφισιά και έχω με τους συμπαίκτες μου μια σχέση υποστήριξης και συνεργασίας. Αυτό βοηθά και μένα.
 
Για την ΕθνικήΘεωρώ πως δεν υπάρχει αθλητής που να μην θέλει την Εθνική. Για μένα στα 26 μου είναι στόχος η Εθνική. Όσο περνάει ο καιρός θεωρώ πως γίνεσαι καλύτερος,. Στα 17 μου ίσως δεν ήμουν έτοιμος. Ήμουν στην Εθνική Παίδων και Εφήβων. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αρσενιάδη γιατί με στήριξε, με πίστεψε και μου έδωσε θέση βασικού κεντρικού ενώ αγωνιζόμουν ως διαγώνιος στον Φοίνικα. Αγωνίζομαι σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί.
 
Για την ποινή του: Στις μικρές Εθνικές προτίμησα να διαβάσω για τις Πανελλήνιες και τιμωρήθηκα με πέντε χρόνια αποκλεισμό από την Εθνική, ήταν η 2η χρονιά που έδινα εξετάσεις. Άφησα πιο πίσω τον Ηρακλή, την ομάδα μου τότε και κάποιοι θεώρησαν πως δεν τίμησα την Εθνική με αυτό που έκανα. Τι να πω...