Αρτακιανού : "Δεν έχω μετανιώσει ποτέ μου για αυτή την επιλογή"

Η Μαριαλένα Αρτακιανού ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΑΟ Θήρας για 7η σεζόν.

 Η νεαρή λίμπερο από τη Θεσσαλονίκη όπως είχαμε πει θα συνεχίσει με τη Σαντορίνη αφού οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα.

Μιλήσαμε στη Μαριαλένα για την απόφασή της να μείνει στο κυκλαδίτικο νησί:

GV: Παρέμεινες στον ΑΟ Θήρας, με ποιο σκεπτικό;

Μ.Α.: Από την πρώτη στιγμή που τελείωσε έτσι άδοξα αυτή η χρονιά η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας μου έκανε πρόταση ανανέωσης για την επόμενη σεζόν. Μόλις έκλεισαν με τον προπονητή Κώστα Παπαδόπουλο ήρθε και εκεινος σε επαφή μαζί μου Θέλοντας κι αυτός με τη σειρά του να με κλείσει για την επόμενη σεζόν ώστε να κάνουμε κάτι καλό με την ομάδα την επόμενη χρονια . Από την αρχή τους είπα ότι μιλούσα με κάποιες ομάδες στο εξωτερικό και ότι αν υπάρξει κάτι καλό θα ήθελα να το δοκιμάσω. Εκείνοι περίμεναν όλο το Μάιο μέχρι εγώ να αποφασίσω και τελικά κατάφεραν και με έπεισαν να παραμείνω στη Σαντορίνη.

GV: Πως είναι να δουλεύεις και να παίζεις βόλεϊ σε ένα νησί;

Μ.Α.: Γενικά το να δουλεύεις και να παίζεις βόλεΐ σε ενα νησί είναι τελείως αλλο πράγμα από το να είσαι στην πόλη. Ο τρόπο ζωής και η ρυθμοί του νησιού είναι τελείως διαφορετικοι. Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν το βλέπεις επαγγελματικά το βολλει το νησί έχει μεγάλο πλεονέκτημα γιατί μπορείς να κάνεις διπλές προπονήσεις σχεδόν κάθε μέρα και αφοσιώνεσαι πραγματικά σε κάτι το οποίο αγαπάς.

GV: Γιατί αποφάσισες πριν 7 χρόνια να αφήσεις την πόλη που γεννήθηκες για την Σαντορίνη; Το μετάνιωσες ποτέ;

Μ.Α.:Ξεκίνησα από τις ακαδημίες του Ηρακλή έπαιξα κάποια χρόνια στην Α1 κατηγορία όταν έφτασα σε μία ηλικία είχα κάποιες προτάσεις από διάφορες ομάδες αλλά συγκεκριμένα αυτή της Σαντορίνης μου κέρδισε περισσότερο το ενδιαφέρον. Δεν έχω μετανιώσει ποτέ μου για αυτή την επιλογή γιατί μέσω της Σαντορίνης έχω καταφέρει Να βελτιωθώ και να αναδειχθώ τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό επίπεδο .

GV: Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πετύχεις με την ομάδα σου;

Μ.Α.: Αυτό που θα ήθελα να πετύχω με την ομάδα μου νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια θα ήταν μία κατάκτηση τίτλου είτε κυπέλλου είτε πρωταθλήματος. Ελπίζω να έρθει σύντομα ...

GV: Στο ελληνικό πρωτάθλημα τι λείπει;

Μ.Α.: Αρχικά σίγουρα θα θέλαμε όλες οι αθλήτριες να γίνει το πρωτάθλημα γυναικών από ερασιτεχνικό επαγγελματικό πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτή την περίοδο. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια βελτίωση στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο αλλά τώρα λόγω αυτής της κατάστασης Ελπίζω να μην ξαναγυρίσουμε πάλι πίσω. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε το πρωτάθλημα να παραμείνει ανταγωνιστικό!

GV: Αιφνιδιάστηκες με το lock down και πως πέρασες όλον αυτόν τον καιρό;

Μ.Α.: Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιαστικα πολύ δεν περίμενα να σταματήσει η volley league γυναικών όλα έγιναν τόσο γρήγορα και δεν καταλάβαμε πότε τελείωσαν όλα. Την περίοδο της καραντίνας την πέρασα στην Σαντορίνη ευτυχώς εκεί δεν υπήρχε κανένα κρούσμα και ήτανε πιο ήρεμα τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι δε σταμάτησα να κάνω γυμναστική και αφοσιώθηκα κυρίως στο κομμάτι της ενδυνάμωσης και της φυσικής κατάστασης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Α.Ο. Θήρας για την διαμονή αλλά και για την διατροφή που μου παρείχε όλο αυτό το διάστημα με δικη τους θέληση!

GV: Πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα δεύτερο lock down τον αθλητισμό;

Μ.Α.: Εάν βρεθούμε σε δεύτερο λοκ down τότε θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και γενικά σε όλο τον κόσμο.Θέλω να πιστεύω όμως και είμαι αισιόδοξη ότι δεν θα ξανά φτάσουμε μέχρι εκεί...

GV: Μια ευχή για τη νέα σεζόν

Μ.Α.: Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία και καλή δύναμη. Επίσης να βρεθεί ο πιο σωστός τρόπος διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος ώστε να μην αλλοιωθεί το επίπεδο του!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΡΑΣ

Μπορεί να ήταν, λίγο-πολύ, αναμενόμενο, αλλά είναι πλέον γεγονός:

Η Μαριαλένα Αρτακιανού, η κορυφαία, σύμφωνα με την ΕΟΠΕ, λίμπερο της σεζόν που έληξε άδοξα, η «φανέλα με το 2» στον Α.Ο. Θήρας αλλά και στην Εθνική Ελλάδος, συμφώνησε σε όλα και θα συνεχίσει για έβδομη συνεχή χρονιά με τα χρώματα του Α.Ο. Θήρας.

Έχοντας πλέον καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία θέση-κλειδί, ο Α.Ο. Θήρας συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας, και κοιτάει ψηλά!