Κρνσέβιτς: "Είμαι ενθουσιασμένη στον Ολυμπιακό"

Την ημέρα που ξεκίνησε και επίσημα η προετοιμασία της ομάδας του Γιάννη Νικολάκη ενόψει της επερχόμενης σεζόν, η Αλεξάντρα Κρνσέβιτς, η 23χρονη ακραία των Πειραιωτών, μίλησε στο "ΦΩΣ των Σπορ" στα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αλεξάνδρας, προκειμένου να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα έξω από το τάραφλεξ.

alexandraΔηλώνει οπαδός του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού, δεν φοβάται καθόλου τον αιώνιο αντίπαλο, λέει τα καλύτερα για την συμπατριώτισσά της και νέα πασαδόρο της ομάδας, Μάγια Ογκνιένοβιτς, αποκαλύπτει την αγάπη της για το μπάσκετ, ενώ έστειλε και το μήνυμά της στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Αλεξάνδρα, κατ' αρχάς ποια είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα σου, που αγωνίζεσαι σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού;

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ήρθα στον Ολυμπιακό. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα, ερχόμενη εδώ για να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο και ειδικά σε μια ομάδα με την δυναμική του Ολυμπιακού. Πραγματικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένη".

Αισθάνεσαι καθόλου άγχος και πίεση για το γεγονός ότι ήρθες σε μια ομάδα που δεν έχει κατακτήσει ακόμα κάποιο τίτλο και δεν αντέχει άλλο να βρίσκεται πίσω από τον Παναθηναϊκό; Ρωτάω, διότι φέτος πρέπει να γίνει το βήμα παραπάνω.

"Δεν είμαι καθόλου αγχωμένη. Πρέπει να είμαστε χαλαρές και ήρεμες, ώστε να κατακτήσουμε φέτος το πρώτο μας πρωτάθλημα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, οι κοπέλες μεταξύ μας έχουμε καλή χημεία, ο προπονητής μας είναι πολύ καλός και ικανός, άρα δεν χρειάζεται να υπάρχει νευρικότητα και άγχος".

Πέρυσι ήσουν η καλύτερη ακραία του πρωταθλήματος, αλλά διαφέρει ο Ολυμπιακός από το Μαρκόπουλο ως ομάδα. Να περιμένουμε ανάλογες εμφανίσεις από εσένα φέτος ή θεωρείς ότι δεν θα πέσει το ίδιο "βάρος" σε σένα φέτος;

"Η περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη και εγώ είχα πρωταγωνιστικό ρόλο. Φέτος, έχω έρθει σε μια σαφώς καλύτερη ομάδα απ' ότι είναι το Μαρκόπουλο, οι συμπαίκτριές μου είναι πιο ποιοτικές στο σύνολό τους, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες στον Ολυμπιακό και γενικότερα θα είναι μια τελείως διαφορετική σεζόν".

Είχες βρεθεί και παλαιότερα στον Ολυμπιακό, βοηθώντας σε κάποιες προπονήσεις. Σε έκανε αυτό να αισθανθείς λίγο πιο άνετα;

"Όχι, δε νομίζω, διότι όλα είναι διαφορετικά τώρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μέσα στην ομάδα είναι καινούργιοι, όμως δεν φοβάμαι καθόλου, ούτε αισθάνομαι ξένη. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και με έχουν κάνει όλοι να νιώθω από νωρίς μέλος αυτής της ομάδας".

Στο περσινό πρωτάθλημα είχες κερδίσει μόνη σου τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Ονειρεύεσαι κάτι ανάλογο και με την φανέλα του Ολυμπιακού;

"Εκείνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν μεγάλη έκπληξη για μας. Γενικότερα, με τον Παναθηναϊκό είχαμε δυνατά παιχνίδια και τον δυσκολεύαμε πάρα πολύ. Βέβαια, δεν έφτανε μόνο η δική μου εμφάνιση για να νικήσουμε στην Γλυφάδα, διότι όλες οι κοπέλες παίξαμε πολύ καλά. Ναι, ελπίζω να κάνω κάτι αντίστοιχο και με τον Ολυμπιακό φέτος και να πάρουμε πολλές νίκες απέναντι τους".

crncevic_markopoulo_attack

Με βάση τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ποιες ομάδες θεωρείς ότι μαζί με τον Ολυμπιακό θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και πως βλέπεις το γενικότερο επίπεδο της Λίγκας;

"Θα σου πω αρχικά για πέρυσι. Έπαιζα στο Μαρκόπουλο και κάθε ματς ήταν ντέρμπι για μας, διότι ήταν πιο ισάξιοι οι αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ήταν οι καλύτερες ομάδες και ξεχώριζαν. Φέτος, απ' ότι έχω δει και απ' όσο ξέρω, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα είναι οι πιο δυνατές ομάδες και ελπίζω να είναι ισχυρό και το Μαρκόπουλο. Πάντως, θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, διότι έχει αλλάξει και το σύστημα και δεν θα πρέπει να έχουμε απώλειες στον πρώτο γύρο. Επομένως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή".

Την άποψή σου για την συμπατριώτισσά σου, Μάγια Ογκνιένοβιτς; Αλλάζει τις ισορροπίες η συγκεκριμένη παίκτρια στην Α1;

"Έχω την καλύτερη άποψη για εκείνη. Θα παίξουμε για πρώτη φορά συμπαίκτριες και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό. Είναι πραγματικά εξαιρετική πασαδόρος και θα μας βοηθήσει πολύ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι πολύ καλά και μπορούμε να είμαστε πολύ καλοί του χρόνου. Είμαι σίγουρη ότι θα μας ανεβάσει επίπεδο".

Δυο λόγια για τον προπονητή σου, τον Γιάννη Νικολάκη...

"Γι' αυτόν τον άνθρωπο ακούω μόνο καλά λόγια. Όσους και αν ρώτησα, τόσο παίκτριες όσο και προπονητές, μου είπαν τα καλύτερα και τους πιστεύω. Έχω και η ίδια σχηματίσει πολύ καλή πρώτη εντύπωση για τον προπονητή μου".

Η γνώμη σου για το ελληνικό βόλεϊ; Είναι καλό το επίπεδο; Τι θεωρείς ότι χρειάζεται για να αναβαθμιστεί;

"Είναι σε καλό επίπεδο, αλλά σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί αρκετά. Θεωρώ μάλιστα ότι η παρουσία του Τζιοβάνι Καπράρα στην Εθνική γυναικών θα βοηθήσει πολύ, διότι είναι ένας γνωστός και ικανός προπονητής. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση πάντως, είναι ότι οι παίκτριες παίζουν και σε μεγάλη ηλικία, κάτι που δεν έχω συναντήσει αλλού. Για την Ελλάδα, θεωρούμαι "μωρό" και όχι απλά νεαρή παίκτρια".

"Μεγάλο σκαλοπάτι για μένα ο Ολυμπιακός"

Πάμε λίγο και σε σένα τώρα... Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες, διότι είσαι μόλις 23 ετών. Βλέπεις τον Ολυμπιακό σαν σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω ή θεωρείς ότι καλύπτει πλήρως τις φιλοδοξίες σου η παρουσία σου εδώ;

"Σίγουρα δεν τελειώνουν εδώ οι φιλοδοξίες μου. Είμαι μικρή ακόμα για να πω ότι είμαι μέχρι εδώ και τέλος. Όμως, τώρα βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό. Ήταν ό,τι καλύτερο για μένα αυτή την στιγμή. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ο Ολυμπιακός αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ μεγάλο σκαλοπάτι".

Πότε ξεκίνησες το βόλεϊ; Ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο σου άθλημα;

"Για να πω την αλήθεια (γελάει), το αγαπημένο μου σπορ είναι το μπάσκετ και πολύ θα ήθελα να το είχα ακολουθήσει. Με το βόλεϊ ασχολήθηκα στα 12 μου χρόνια, διότι οι περισσότεροι φίλοι μου έπαιζαν βόλεϊ και έτσι ξεκίνησα και εγώ".

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου προτέρημα σαν αθλήτρια; Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στον εαυτό σου;

"Είμαι πεισματάρα και δεν παραδίνομαι ποτέ. Είμαι δυνατός χαρακτήρας, παλεύω πολύ και βγάζω μεγάλη ενέργεια την ώρα του αγώνα".

Σου αρέσει η καθημερινότητα εδώ στην Αθήνα; Έχεις ελεύθερο χρόνο για σένα;

"Ναι, έχω χρόνο για μένα και περνάω πολύ καλά εδώ. Μου αρέσει πάρα πολύ η ζωή στην Αθήνα και μου θυμίζει πολύ το Βελιγράδι. Οι άνθρωποι είναι ίδιοι, ο τρόπος ζωής μοιάζει αρκετά και γενικά προσπαθώ να την ζω την Αθήνα όσο περισσότερο μπορώ".

Η Εθνική ομάδα αποτελεί όνειρο για σένα;

"Έχω αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές μέχρι σήμερα. Σίγουρα, είναι πολύ φυσιολογικό να θέλω να παίξω και στην πρώτη, όπως άλλωστε κάθε αθλήτρια. Παλεύω καθημερινά, θα προσπαθώ να βελτιώνομαι και ίσως γίνει και αυτό. Είναι κάτι που το θέλω πολύ".

"Είμαι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός"

Ποια ομάδα υποστηρίζεις;

"Εδώ στην Ελλάδα είμαι με τον Ολυμπιακό και ίσχυε από πριν έρθω εδώ. Τον παρακολουθούσα περισσότερο. Άλλωστε, είμαι Ερυθρός Αστέρας στην Σερβία και ξέρω πολύ καλά ότι είμαστε "αδέλφια" (γελάει)".

Αλήθεια, φοβάσαι τον Παναθηναϊκό;

"Όχι, καθόλου... Δεν υπάρχει λόγος να τον φοβάμαι. Ξέρω το τι ισχύει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και έχω μεγαλύτερο κίνητρο να θέλω να τον νικήσω. Θα κάνω τα πάντα γι' αυτό και δεν αισθάνομαι καθόλου φόβο".

Ένα μήνυμα δικό σου στον κόσμο του Ολυμπιακού και τι να περιμένουν από σένα.

"Ελπίζω να αποτελέσουν τον 13ο παίκτη μας και να βρίσκονται δίπλα μας. Θα παλέψουμε για να πάρουμε το πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού και να είναι σίγουροι ότι εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να τα καταφέρουμε".

 

Πηγή: www.redplanet.gr