Δώρο Ζωής από τον Αχιλλεόπουλο

Δώρο Ζωής έδωσε ο Γιάννης Αχιλλεόπουλος με το ξεκίνημα της νέας σεζόν στους συνανθρώπους του.

Ο νεαρός αθλητής που είναι λίμπερο στον Πανερυθραϊκό αποφάσισε να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών δίνοντας έτσι μέσα από την πράξη του αυτή την ελπίδα σε συνανθρώπους του που πάσχουν.

ACHILEOPOULOSSnΡωτήσαμε τον Γιάννη για την απόφασή του αυτή, τι τον οδήγησε στην απόφασή του και πως ενημερώθηκε:

 

"Το γνώρισα μέσα από το προσωπικό μου περιβάλλον. Κοντινός μου άνθρωπος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, το ξεπέρασε μέσα από αυτή τη διαδικασία( μεταμόσχευση). Δε χρειάζεται να σε αγγίξει ένα πρόβλημα για να κινητοποιηθείς. Μπορείς να βοηθήσεις το συνάνθρωπο σου και να χαρίσεις ζωή έτσι απλά. Είναι τόσο απλό και εύκολο να γίνεις μέλος, μέσα σε 5 λεπτά ( με δείγμα από το σάλιο σου).

Το κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) μέσα από εκδηλώσεις και με το σύνθημα "γνωρίΖΩ- χαρίΖΩ ζωή" έβαλε στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Πρότασή μου προς όλους, γίνε εθελοντής δότης, μπορείς να σώσεις μια ζωή! Εύχομαι το νέο έτος περισσότερους δότες και λιγότερους ασθενείς Με αισιοδοξία και χαμόγελο Καλή Χρονιά!"

 

ACHILEOPOULOS3n

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ ή στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ή στο http://www.elpida.org/ 

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

ΓΝΑ <Γ.Γεννηματάς > Αθηνών-Τμήμα Ανασολογίας-Εθνικό Κέντρο ιστοσυμβατότητας (τηλ. 210-7711914)
ΓΝΑ <Ευαγγελισμός> Αθηνών – Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 213-2043166)
Νοσοκομείο <Έλενα Βενιζέλου> Μαιευτήριο Αθηνών – Ανοσοβιολογικό Τμήμα (τηλ. 210-6453759)
Νοσοκομείο Παίδων <Αγία Σοφία> Αθήνας - Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (213-2013763/64)
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΛΠΙΔΑ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΛΕΙΒΑΔΕΙΑΣ 8 115 27 ΓΟΥΔΗ
ΤΗΛ. 210 7775615
FAX 210 7485030

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

ΓΝ <Ιπποκράτειο> Θεσσαλονίκης – Τμήμα Ανοσολογίας – Περιφερικό κέντρο Ιστοσυμβατότητας (2310-892607 ή 2310-892650)

ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας –Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 2413-502579 ή 2413-502173)

Για την Ελληνική περιφέρεια, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχο κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η καταγραφή των εθελοντών δοτών γίνεται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων της περιοχής τους. Οι αιμοδοσίες, μετά από επικοινωνία με τα ανωτέρω εργαστήρια, ορίζουν με ποιο εργαστήριο θα έχουν συνεργασία και θα αποστέλλουν τα ληφθέντα δείγματα για τυποποίηση. Καλό είναι οι εθελοντές δότες που απευθύνονται στις αιμοδοσίες να πληροφορούνται σε ποιο εργαστήριο θα σταλεί το δείγμα τους και συνεπώς σε ποιό κέντρο δοτών θα ανήκουν. Όλοι οι εθελοντές δότες οφείλουν να αναφέρουν στο κέντρο δοτών στο οποίο ανήκουν οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ανεύρεση τους, σε περίπτωση που βρεθούν συμβατοί με κάποιον ασθενή