Χαλαρό τρίποντο του Παναθηναϊκού επί του Αίαντα

Ο Παναθηναϊκός με ροτέισον επικράτησε  3-0 του Αίαντα Ευόσμου των πολλών απουσιών και μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου διατηρήθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος και στο +3 από τον Ολυμπιακό. 
Ο Απόστολος Οικονόμου επέλεξε να φρεσκάρει την ομάδα του, ξεκινώντας με την εορτάζουσα Μπραμπίλα στη διαγώνιο, τις Μεταξά-Κωνσταντέλλου στο κέντρο, τις Χαντάβα-Κωνσταντίνου στα άκρα και λίμπερο τη Ξηντάρα ενώ και ο Αίαντας κατέβηκε με απουσίες στην Αθήνα και παρόλο που έπαιξε πρώτη φορά με το σχήμα αυτό στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στις Κυπελλούχες Ελλάδας.
 
Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο σετ πίεσε τον Αίαντα στην υποδοχή (14-10 άσος Κωνσταντέλου), είχε σταθερά το προβάδισμα και στο 22-17 η Παπαστεργίου πέρασε στη θέση της Παπαφωτίου με τις «πράσινες» να κάνουν το 1-0 (25-17 Κωνσταντίνου). 
 
Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο σετ με τις γηπεδούχες να παίρνουν προβάδισμα (10-5 Κωνσταντίνου), τον Αίαντα να μην βρίσκει λύσεις και τη διαφορά να ανοίγει στο +6 (20-14) για το 2-0 των «πρασίνων» με 25-15.
 
Ο μαχητικός Αίας -παρά το 2-0 του Παναθηναϊκού- κυνήγησε τις φάσεις στο τρίτο σετ, ακολουθώντας τις γηπεδούχες στο σκοράρισμα. Η Παπαδοπούλου μείωσε σε 16-15 για τις φιλοξενούμενες, ωστόσο η εμπειρία και οι πληθώρα επιλογών των «πρασίνων» μέτρησε στη διαμόρφωση του 3-0 (25-18 Τσιτσιγιάννη).

Η γνώμη του πάγκου
Απόστολος Οικονόμου (προπονητής Παναθηναϊκού) «Αφιερώνουμε στον Θανάση Γιαννακόπουλο το Κύπελλο Ελλάδας, σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή και είναι ο πρώτος τίτλος του τμήματος από τότε που έφυγε από κοντά μας. Από εκεί και πέρα, κάναμε ροτέισον, πήραμε τρία σετ, έγινε αυτό που έπρεπε. Πάμε το άλλο Σάββατο γιατί θέλουμε να κλείσουμε την κανονική περίοδο στην πρώτη θέση. Ξεχνάμε ήδη το παιχνίδι αυτό. Συγχαρητήρια στον Αίαντα έχει νεαρές κοπέλες που έπαιξαν στα όρια τους».
 
Έλενα Χαντζή (ΑΣΠ Αίας): «Μόνο χαρά μένει από το σημερινό παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ κόντρα στον Κυπελλούχο. Ήταν μία αναμενόμενη ήττα για εμάς. Μένει ένα ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Ανέβηκε το πείσμα μας με τις απουσίες. Κατεβήκαμε με οκτώ παίκτριες και μόνο με μία αλλαγή. Το μαρτυράει και η εξέλιξη του σκορ ότι παίξαμε πολύ καλά».

Σε λίγο τα στατιστικά του αγώνα.