KYANA MVP της 16ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου

Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου της Α.Ε.Κ. είναι η KYANA MVP της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2022-2023.

Η διεθνής πασαδόρος ήταν η κορυφαία της Ένωσης στη νίκη με 3-2 σετ στην έδρα του Παναθηναϊκού, οδηγώντας την ομάδα της στο 15ο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Εκτός από το άψογο μοίρασμα της μπάλας στην επίθεση, η Κωνσταντινίδου είχε και 3 πόντους που προήλθαν από μία επίθεση, από έναν άσσο και ένα μπλοκ.

Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου είναι η 4η φετινή KYANA MVP της Α.Ε.Κ., μετά την Γκιζέλ Σίλβα, την Μαριαλένα Αρτακιανού και την Ροσίρ Καλντερόν.

«Έχει αλλάξει η νοοτροπία μας και κοιτάμε όλοι στην ίδια κατεύθυνση»

Η διεθνής πασαδόρος της Α.Ε.Κ. Λαμπρινή Κωνσταντινίδου δήλωσε:


Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τον σεισμό στη Τουρκία μας έχουν επηρεάσει αρκετά, όπως όλους τους ανθρώπους αλλά ιδιαίτερα σε εμάς που ο προπονητής μας είναι από την Τουρκία. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς για τον λόγο που προανέφερα συν το γεγονός ότι παίζαμε σε μία δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Μπορεί να μην κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, όμως ακολουθήσαμε πιστά τη τακτική που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα μαζί με το προπονητικό επιτελείο και πήραμε μία μεγάλη νίκη. Εκτός από το βαθμολογικό κομμάτι, ήταν και μία ψυχολογική ένεση και φαινόταν στα πρόσωπά μας στην αρχή της εβδομάδας, πόσο καλό μας έκανε αυτή η νίκη».

Για το γεγονός ότι στα 6 τάι μπρέικ που έχει παίξει η Α.Ε.Κ. τα έχει νικήσει όλα: «Το συζητούσαμε με τις συμπαίκτριές μου αυτό. Έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας και αυτό μας βοηθάει πολύ. Κοιτάμε όλες προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυτούμε. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένες».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Δεν ξέρεις ποιος θα νικήσει ποιον στα περισσότερα παιχνίδια. Όπως επίσης θεωρώ πολύ δύσκολο όλους τους αγώνες και στο κύπελλο. Καμία ομάδα δεν θα περάσει εύκολα στο φάιναλ-4. Εμείς παίζουμε στη Βούλα απέναντι σε μία καλή και σημαζεμένη ομάδα που έχει στόχους. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες από την αρχή».

Για την ανάδειξή της ως KYANA MVP: «Είναι πρωτόγνωρο για εμένα και είμαι χαρούμενη. Θέλω να το αφιερώσω στον ανιψιό μου τον Λάμπρο που μου λείπει. Εύχομαι σε λίγα χρόνια που θα μεγαλώσει να με βλέπει να αγωνίζομαι και να είναι περήφανος».

Για τη παρουσία της στην Εθνική και πόσο την βοήθησε στη φετινή σεζόν: «Σίγουρα με βοήθησε πάρα πολύ, ενώ ήταν δώρο που ήρθε ο Γιουνούς στην Α.Ε.Κ., καθώς είχαμε δουλέψει μαζί τέσσερις μήνες το περασμένο καλοκαίρι. Θεωρώ πως βοήθησα και εγώ την ομάδα μας να μπει γρήγορα στη νοοτροπία του νέου μας προπονητή».

Η καλύτερη επτάδα της 16ης αγωνιστικής



Πασαδόρος:
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Α.Ε.Κ.) 3π. (1/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ)

Διαγώνια:
Καταρίνα Ζαροσλίνσκα-Κρολ (Π.Α.Ο.Κ.) 36 (36/59 επ.)

Κεντρικές: Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (Α.Σ.Π. Θέτις) 17π. (13/18 επ., 1 άσσο, 3 μπλοκ), Τατιάνα Κουλίκοβα (Α.Ε.Κ.) 10π. (7/12 επ., 3 μπλοκ).

Ακραίες: Αριάνα Πίρβ (Α.Ο. Αιγάλεω) 16π. (14/24 επ., 2 άσσοι, 59% υπ.-35% άριστες), Γιαμίλα Νίζετιχ (Α.Ε.Κ.) 14π. (12/29 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ, 62% υπ.-56% άριστες)

Λίμπερο: Σοφία Κοσμά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 55% υπ. με 28% άριστες.
 
ΚΥΑΝΑ MVP της Volley League Γυναικών 2022-23

1η αγωνιστική: Όλγα Στράντζαλη (Π.Α.Ο.Κ.)
2η αγωνιστική: Μάρθα Ανθούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
3η αγωνιστικήGyselle Silva (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
4η αγωνιστική: Audriana Fitzmorris (Η.Π.Α. - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil)
7η αγωνιστική: Anna Mebus (Ολλανδία - Α.Ο. Λαμίας 2013)
8η αγωνιστική: Payton Caffrey (Η.Π.Α. - Π.Α.Ο.Κ.)
9η αγωνιστική: Leah Hardeman (Η.Π.Α. - Α.Σ.Π. Θέτις)
10η αγωνιστική: Panni Petovary (Ουγγαρία - Α.Ο. Αιγάλεω)
11η αγωνιστική: Rosir Calderon (Κούβα - Α.Ε.Κ.)
12η αγωνιστική: Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)
13η αγωνιστική: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
14η αγωνιστική: Wilma Salas (Κούβα - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
15η αγωνιστική: Sharon Chepchumba (Κένυα - Α.Σ. Άρης)

16η αγωνιστική: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Α.Ε.Κ.)