Γιώργος Μπονατάκης: «Η μεγάλη μας προσπάθεια στο Ρέθυμνο θα συνεχιστεί και στην Α2»

 Την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες πανηγυρίζει η ομάδα του Ρεθύμνου.

Ο ιστορικός σύλλογος της Κρήτης που την τελευταία δεκαετία έχει περάσει από σαράντα κύματα, από το 2018 που μετανομάστηκε σε Νέος ΟΠΕΡ έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του για να επανέλθει στις μεγάλες κατηγορίες του ανδρικού βόλεϊ.

Πριν λίγες ημέρες το Ρέθυμνο πήρε το εισιτήριο για την Α2 ανδρών από το τουρνουά ανόδου που φιλοξένησε στην Κρήτη, με την αρωγή του Δήμου Ρεθύμνου, της Περιφέρειας Κρήτης και αρκετών χορηγών που στήριξαν το εγχείρημα της διοίκησης του συλλόγου.

«Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2021 και εγώ ήρθα ως προπονητής στην ομάδα του καλοκαίρι του 2022 αλλά ήμουν και παλιότερα στον σύλλογο ως αθλητής. Ήμουν όμως και παλιότερα στον σύλλογο ως αθλητής και σε προπονητικό επιτελείο μαζί με τον Γιώργο τον Λαδάκη και άλλους. Το ξεκίνημα έγινε πραγματικά από το μηδέν» είπε αρχικά ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπονατάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο www.volleyball.gr.

«Τεράστια η προσθήκη του Θάνου Μαρούλη»

Το καλοκαίρι του 2022 δημιουργήθηκε ένα ρόστερ που απαρτιζόταν με αρκετά νέα παιδιά και μερικοί έμπειροι αθλητές, με την προσθήκη του Θάνου Μαρούλη να δίνει άλλον αέρα.

«Στον σύλλογο βρισκόμαστε άνθρωποι που ξέρουμε την ομάδα και τον χώρο γενικότερα. Μαζέψαμε κάποια παιδιά, ήρθαν αθλητές που μετακόμισαν στο Ρέθυμνο για επαγγελματικούς λόγους ή σπουδές και σίγουρα η προσθήκη του Θάνου Μαρούλη ήταν τεράστια. Ένας καταξιωμένος αθλητής με μεγάλη καριέρα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον αθλητή και άνθρωπο Θάνο.

Είχαμε επίσης τη χαρά να έρθει και ο Βασίλης Κόκκινος στην ομάδα μόλις ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα Κρήτης και δυστυχώς ήταν ο μεγάλος άτυχος στο φινάλε της σεζόν. Ο τραυματισμός του μας έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ. Είναι το μοναδικό μελανό σημείο της σεζόν».
 


«Ίσως τους αιφνιδιάσαμε»

Παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα Κρήτης δεν είχε μεγάλο ανταγωνισμό, η νίκη του ΝΟΠΕΡ στην πρεμιέρα επί του Παγκρατίου τους έδωσε μεγάλη ώθηση.

«Με την ομάδα που δημιουργήσαμε θέλαμε την άνοδο και την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες. Το πρωτάθλημα της Κρήτης δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό, έχει λίγες ομάδες. Γι'αυτό μας δυσκόλεψε το τουρνουά ανόδου, δεν είχαμε πολλά ματς και έπρεπε να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο κόντρα σε ομάδες που δεν γνωρίζαμε πολύ καλά. Όμως, ούτε οι άλλες ομάδες μας γνώριζαν και γι'αυτό ίσως τους αιφνιδιάσαμε. Η νίκη με 3-2 επί του Παγκρατίου ήταν τεράστια και από εκεί και μετά οι υπόλοιπες ομάδες μας έδωσαν παραπάνω σημασία και μας περίμεναν. Με την Ηλιούπολη αργήσαμε να αντιδράσουμε και χάσαμε. Το δύσκολο ήταν τα συνεχόμενα παιχνίδια με λίγους έμπειρους αθλητές, πολλά νέα παιδιά και δεν είχαμε τις απαραίτητες δυνάμεις να διαχειριστούμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για εμάς. Πετύχαμε όμως τον στόχο μας μετά τη νίκη επί του Ερμή Πατρών που δικαίωσε και τους κόπους όλης της σεζόν».

«Ο κόσμος της επαρχίας διψάει για επιτυχίες»

Καθοριστική στην επίτευχη των φετινών στόχων ήταν και η στήριξη του κόσμου του Ρεθύμνου, καθώς και αρκετών χορηγών που ήταν στο πλευρό του συλλόγου.

«Στο γήπεδο είχαμε πολύ κόσμο. Οι άνθρωποι του Ρεθύμνου και γενικά της επαρχίας διψάει για επιτυχίες και διακρίσεις. Ο Δήμος Ρεθύμνου ήταν και αυτός στο πλευρό μας, αγκάλιασε την διοργάνωση και φιλοξένησε όλες τις ομάδες, πράγμα πολύ σημαντικό. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης, την Motor Oil, την Grecotel Hotels, την Anek Lines, την Τεχνική Εταιρεία Άμμων, την Pharma Fresh, το Princess Irini Hotel, την Ηλεκτροεισαγωγική, τα φίλτρα νερού Veluda και το Drop All Day Cafe Bar.

Τώρα θα ηρεμήσουμε για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα οργανωθούμε για τη νέα σεζόν. Θέλουμε κάθε χρόνο να μεγαλώνουμε και από λίγο. Θα μιλήσουμε με την διοίκηση, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο ακόμα αλλά θεωρώ πως θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Προς το παρόν το χαιρόμαστε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την τεράστια προσπάθειά τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι αθλητές μαθητές, με επαγγελματικές υποχρεώσεις και δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα, άλλοι με οικογένειες και παιδιά και λειτούργησαν επαγγελματικά σε μία ερασιτεχνική ομάδα. Το πάθος, η ενέργεια, η διάθεση και η δίψα που είχαν έφεραν το τελικό αποτέλεσμα που δικαίωσε τις θυσίες όλης της χρονιάς. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον άμεσο συνεργάτη μου Νίκο Τσαπάκη, τον τιμ μάνατζερ Γιώργο Λαδάκη, όπως και τον πρόεδρο Γιώργο Βιδάκη, την διοίκηση και φυσικά τον κόσμο της πόλης που ήταν δίπλα μας».