Α2 Γυναικών: Πρεμιέρα στους δύο ομίλους της Β' Ζώνης (ρόστερ, σύστημα διεξαγωγής)

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει το πρώτο σερβίς των δύο ομίλων της Β' Ζώνης της Α2 Γυναικών.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 27/10 με τον αγώνα του Ηρακλή Γέφυρας και της Ε.Α.Λ., ενώ η αναμέτρηση της Ελπίδας Αμπελοκήπων με τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης αναβλήθηκε λόγω αναστολής της λειτουργίας όλων των Κλειστών Δημοτικών και Σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Τα ρόστερ των ομάδων του Α' ομίλου της Β' Ζώνης ΕΔΩ.

Τα ρόστερ των ομάδων του Β' ομίλου της Β' Ζώνης ΕΔΩ.

Το Πρωτάθλημα της Β' Ζώνης της Α2 Γυναικών θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις.

Α' ΦΑΣΗ

Οι 16 ομάδες της κατηγορίας χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των οκτώ (Α' όμιλος: Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας, Α.Σ. Ελπίς, Γ.Σ.Γ. Νίκη, Α.Ο. Καβάλας, Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, Ε.Ο. Σταυρούπολης, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, Α.Σ. Γαία Δράμας και Β' όμιλος: Α.Σ. Ασκληπιός, Π.Ο.Γ. Ηρακλής, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, Φ.Γ.Σ. Πρέβεζας, Α.Σ. Αργώ Βόλου, Μ.Α.Σ. Νέα Γενεά, Ε.Α. Λαρίσης, Α.Σ. Γιάννενα).

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α' και Β') θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Β' ΦΑΣΗ - ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Γ' όμιλος: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Β’ Ζώνης τις θέσεις Α/1, Β/2, Α/3, Β/4, Α/5, Β/6, Α/7, Β/8.

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ Φάση ήταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 15ο) οι ομάδες κατατάσσονται από το Γ/1 έως και Γ/8.

Δ' Όμιλος: συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Β' Ζώνης τις θέσεις Β/1, Α/2, Β/3, Α/4, Β/5, Α/6, Β/7, Α/8.

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ Φάση ήταν στον ίδιο όμιλο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 15ο) οι ομάδες κατατάσσονται από το Δ/1 έως και Δ/8.

Γ' ΦΑΣΗ - ΑΝΟΔΟΣ

Στη Γ' ́Φάση (PlayOff) για τις θέσεις 1 και 2 του πρωταθλήματος της Β’ Ζώνης, προκρίνονται οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση την πρώτη θέση στους ομίλους Γ’ και Δ’ (Γ/1 και Δ/1).

Οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων των προηγούμενων φάσεων).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην έδρα των ομάδων εναλλάξ.

Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

1) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου) στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η, την 14η, την 15η και την 16η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Β’ Φάσης (Όμιλοι Γ και Δ) του πρωταθλήματος.

2) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου) και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, την 13η, την 14η, την 15η και την 16η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Β’ Φάσης (Όμιλοι Γ και Δ) του πρωταθλήματος.

3) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η, την 12η, την 13η, την 14η, την 15η και την 16η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Β’ Φάσης (Όμιλοι Γ’ και Δ’) του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας

Α2 Γυναικών - Β' Ζώνη - Α' όμιλος - 1η αγωνιστική

Ι. Λεμονίδης -: Α.Σ. Ελπίς - Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, Διαιτητές: Κουκουμάκας Ν., Μαλακίδης ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Μ. Παρασκευόπουλος 18.00: Γ.Σ.Γ. Νίκη - Ε.Ο. Σταυρούπολης, Διαιτητές: Τονονίδης, Παπαχρήστου.
Δ.Α.Κ. Καλαμίτσας 18.00: Α.Ο. Καβάλας - Ηρακλής Πετ. 2015, Διαιτητές: Κυριακίδης, Κωστόπουλος.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Δ.Α.Κ. Έδεσσας 18.00: Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας - Α.Σ. Γαία Δράμας, Διαιτητές: Σαρακινίδης, Βένος, Συρομάχου.

Α2 Γυναικών - Β' Ζώνη - Β' όμιλος - 1η αγωνιστική

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Δ.Α.Κ. Πρέβεζας 18.00: Φ.Γ.Σ. Πρέβεζας - Α.Σ. Αργώ Βόλου, Διαιτητές: Αποστόλου, Τζελέτας.
Ε.Α.Κ. Νεάπολης 19.00: Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός - Μ.Α.Σ. Νέα Γενεά, Διαιτητές: Κατσιούλης, Μπατσίλα.
Δ.Α.Κ. Κατσιμίδου 20.00: Α.Σ. Ασκληπιός - Α.Σ. Γιάννενα, Διαιτητές: Χλωρός, Βήτας.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου

Δ.Α.Κ. Γέρυφας 18.00: Π.Ο.Γ. Ηρακλής - Ε.Α. Λαρίσης, Διαιτητές: Γιωγιού Αλκ., Μπουκουβάλα.