Α2 Γυναικών: Πρεμιέρα για την Α' Ζώνη, στην 3η αγωνιστική η Β' Ζώνη (πρόγραμμα, σύστημα διεξαγωγής)

Η πρεμιέρα στην Α' Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β' Ζώνη που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες συνεχίζεται με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής.

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής χωρίστηκαν σε δύο ζώνες και κάθε ζώνη έχει από δύο ομίλους.

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α' ΖΩΝΗ - Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α' ΖΩΝΗ - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β' ΖΩΝΗ - Α' ΟΜΙΛΟΣ

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β' ΖΩΝΗ - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Α' ΖΩΝΗ

Α' ΖΩΝΗ - Α' ΟΜΙΛΟΣ:
Α.Ε. Αγίας Παρασκευής, Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων, Α.Σ.Π. Απόλλων, Γ.Σ.Κ. Ηρακλής, Ο.Φ.Α. Απολλώνιος.
Α' ΖΩΝΗ - Β' ΟΜΙΛΟΣ: Α.Ε. Αμπελοκήπων, Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης, Γ.Ε. Ηρακλείου, Γ.Σ. Πετρούπολης, Ένωση Βύρωνα, Ν.Ο.Π. Ρεθύμνου.

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 16ο) οι ομάδες κατατάσσονται:

Στον Α’ Όμιλο: από το Α/1 έως και το Α/6
Στον Β’ Όμιλο: από το Β/1 έως και το Β/6

Στη συνέχεια οι ομάδες ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στους Ομίλους Α και Β, χωρίζονται σε δύο Ομίλους (Γ και Δ) ως εξής:

Γ’ Όμιλος (θέσεις 1-4):

Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους της Α’ Ζώνης τις δύο πρώτες θέσεις (Α/1,  Α/2, Β/1,  Β/2)

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Α’ Ζώνης.

Δ’ Όμιλος (θέσεις 5-12):

Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους της Α’ Ζώνης τις θέσεις 3 έως και 6 (Α/3,  Α/4,  Α/5, Α/6, Β/3, Β/4,  Β/5, Β/6)

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο (Α’ ή Β’) θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους του ομίλου αυτού και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 5 έως και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Α’ Ζώνης.

Β' ΖΩΝΗ

Β' ΖΩΝΗ - Α' ΟΜΙΛΟΣ:
Α.Ο. Καβάλας, Α.Σ. Γαία Δράμας, Α.Σ. Ελπίς, Γ.Σ.Γ. Νίκη, Μ.Α.Σ. Νέα Γενεά, Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας, Φοίνικας Αλεξανδρούπολης.
Β' ΖΩΝΗ - Β' ΟΜΙΛΟΣ: Α.Σ. Αργώ, Α.Σ. Ασκληπιός, Α.Σ. Γιάννενα, Ε.Α. Λαρίσης, Ε.Ο. Σταυρούπολης, Π.Ο.Γ. Ηρακλής, Φ.Γ.Σ. Πρέβεζας, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός.

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 16ο) οι ομάδες κατατάσσονται:
 
Στον Α’ Όμιλο: από το Α/1 έως και το Α/7
Στον Β’ Όμιλο: από το Β/1 έως και το B/8


Στη συνέχεια οι ομάδες ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στους Ομίλους Α και Β, χωρίζονται σε δύο Ομίλους (Γ και Δ) ως εξής:

Γ’ Όμιλος (θέσεις 1-6):

 
Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους της B’ Ζώνης  τις τρεις πρώτες θέσεις  (Α/1,  Α/2, Α/3, Β/1,  Β/2, Β/3)


Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Β’ Ζώνης.

Δ’ Όμιλος (θέσεις 7-15):

Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 4 έως και 7 του Α’ Ομίλου και τις θέσεις 4 έως και 8 του Β’ Ομίλου της B’ Ζώνης (Α/4, Α/5, Α/6, Α/7, Β/4, Β/5,  Β/6, Β/7, Β/8)

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο (Α’ ή Β’) θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους του ομίλου αυτού και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 5 έως και 15 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Β’ Ζώνης.

Άνοδος στην Pre League Γυναικών

Στην Pre League Γυναικών θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών 2021-2022

Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

1) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου) στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η, 11η και την 12η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος (6η, 7η και 8η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Δ’ Ομίλου της Α’ Ζώνης)
β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 13η, την 14η και την 15η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος (7η, 8η και 9η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Δ’ Ομίλου της Β’ Ζώνης)

2) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Α’ Ζώνη (ΕΣΠΑΑΑ, ΕΣΠΕΔΑ, ΕΣΠΕ Πελοποννήσου) και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και την 12η θέση  στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος (7η και 8η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Δ’ Ομίλου της Α’ Ζώνης)
β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, την 13η, την 14η και την 15η  θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος (6η, 7η, 8η και 9η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Δ’ Ομίλου της Β’ Ζώνης)

3) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Β’ Ζώνη (ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης), στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών θα υποβιβαστούν:

α) από την Α’ Ζώνη η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος (8η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Δ’ Ομίλου της Α’ Ζώνης)
β) από την Β’ Ζώνη οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η, την 12η, την 13η, την 14η και την 15η  θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος (5η, 6η, 7η, 8η και 9η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του Δ’ Ομίλου της Β’ Ζώνης)

Άνοδος από την Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών

Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών 2022-2023 θα ανέλθουν:

1) οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Νότου που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2021-2022.

 
2) οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Βορρά που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2021-2022.
 

Α2 Γυναικών - Α' Ζώνη - Α' Όμιλος - 1η αγωνιστική

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ζηρίνειο 15.00: Γ.Σ.Κ. Ηρακλής - Ο.Φ.Α. Απολλώνιος, Διαιτητές: Πρέντζας, Παπαγιαννόπουλος, Επόπτες: Σταθοπούλου, Χατζηθωμά.
Αγ. Παρασκευής 17.00: Α.Ε. Αγίας Παρασκευής - Α.Σ.Π. Απόλλων, Διαιτητές: Λιδωρικιώτη, Τσιτσικάς.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Ε.Α.Π. 17.00: Ε.Α.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων, Διαιτητές: Γκόλφης, Πετούσης.

Α2 Γυναικών - Α' Ζώνη - Β' Όμιλος - 1η αγωνιστική

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Α' Αργυρούπολης 19.30: Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης - Γ.Σ. Πετρούπολης, Διαιτητές: Κυργιαλάνη, Παπαθανασίου.

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Λίντο 15.00: Γ.Ε. Ηρακλείου - Ένωση Βύρωνα, Διαιτητές: Καραπουλάκης, Συκάς.
«Μ. Μερκούρη» Ρεθύμνου 16.00: Ν.Ο.Π. Ρεθύμνου - Α.Ε. Αμπελοκήπων, Διαιτητές: Κανδηλιεράκης, Κουνδουράκη.

Α2 Γυναικών - Β' Ζώνη - Α' Όμιλος - 3η αγωνιστική

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

«Ι. Λεμονίδης» 18.00: Α.Σ. Ελπίς - Α.Ο. Καβάλας, Διαιτητές: Δρανίτσας, Μπουκουβάλα.
«Δ. Κραχτίδης» 18.00: Α.Σ. Γαία Δράμας - Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, Διαιτητές: Κυριακίδης, Κωστόπουλος.
«Μ. Παρασκευόπουλος» 18.00: Γ.Σ.Γ. Νίκη - Π.Α.Σ. Ίκαρος Έδεσσας, Διαιτητές: Τονονίδης, Γκοβάτσος.

Α2 Γυναικών - Β' Ζώνη - Β' Όμιλος - 3η αγωνιστική

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

1ο Γυμν. Λάρισας 17.00: Ε.Α. Λαρίσης - Φ.Γ.Σ. Πρέβεζας, Διαιτητές: Χουλιαρόπουλος, Μπατσίλα.
Αγριάς Βόλου 18.00: Α.Σ. Αργώ Βόλου - Π.Ο.Γ. Ηρακλής, Διαιτητές: Παρασκευάς, Σκορδαρά.
Ιωαννίνων 18.00: Α.Σ. Γιάννενα - Ε.Ο. Σταυρούπολης, Διαιτητές: Τζελέτας, Αποστόλου.
Κατσιμίδου 20.00: Α.Σ. Ασκληπιός Τρικάλων - Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, Διαιτητές: Κατσιούλης, Βήτας.