ΑΜΣ Φιλωτίου: το νέο "στοίχημα" του Δερμάτη

  • Γράφτηκε από τον 
  • Κατηγορία ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Λατρεύει τις προκλήσεις και δεν το κρύβει. Με ένα βαρύ βιογραφικό θα μπορούσε να αναζητεί εύκολες λύσεις. Αλλά δεν το κάνει. Όπου βρει τα δύσκολα δίνει το παρών.

Ο λόγος για τον Γιώργο Δερμάτη, ο οποίος μοιάζει να τρέφεται από την πρόκληση να φτάσει στο τέλειο, το ιδανικό. Αυτό είχε κάνει το 2011 όταν βρέθηκε στη Νάξο με σκοπό να οδηγήσει τον Πανναξιακό ΑΟΝ στην Α1 κατηγορία δημιουργώντας παράλληλα και ένα πρόγραμμα στα τμήματα υποδομών που θα έδινε στην πρώτη ομάδα χρόνο με το χρόνο νέο αίμα… Μπορεί να έφερε την ομάδα του Πανναξιακού στην Α1 κατηγορία (μαζί με τον Σούλη Τουρσούγκα) αλλά το στοίχημα με τα τμήματα υποδομής του έμεινε… Και τώρα έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε μία άλλη ομάδα της Νάξου. Και μάλιστα σε μία πιο … παρθένα κατάσταση από τη στιγμή που ουσιαστικά στην Ορεινή Νάξο καθότι μιλάμε για το Φιλώτι οι υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο Γιώργος Δερμάτης εδώ και έναν περίπου μήνα εργάζεται με τον δικό του τρόπο στο Φιλώτι και δη στο σχολείο του χωριού όπου και είναι ουσιαστικά η έδρα των τμημάτων υποδομής για τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο Ζευς». Μόλις χθες έγινε γνωστή η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές με ένα λιτό δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ με χαρά σας ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή πετοσφαίρισης κο Γεώργιο Δερμάτη. Ο κος Δερμάτης έχοντας μεγάλη πορεία και εμπειρία στην ελληνική πετοσφαίριση μας τιμά ως σωματείο και γενικότερα ως νησί με το να μεταδώσει στα παιδιά μας τις γνώσεις του στο άθλημα της πετοσφαίρισης» .

Και το πλάνο είναι έτοιμο. Ο Γιώργος Δερμάτης συγκινήθηκε από την προσέγγιση που του έγινε, άκουσε με προσοχή αυτά που του είπαν οι παράγοντες του Φιλωτίου και με δεδομένο ότι έχει άποψη και γνώμη για το τι συμβαίνει στη Νάξο σε ότι αφορά το βόλεϊ δεν είπε όχι. Είπαμε «πρόκληση». Να δημιουργήσει κάτι που δεν υπάρχει σε άλλο σημείο των Κυκλάδων. Μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Με βαρύτητα στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομών. Ήδη στο μυαλό του έχει έτοιμες τις πρώτες κινήσεις: η βάση θα αποτελείται από τα κορίτσια της τριετίας 2003 – 2005 που θα αποτελέσουν και τις Παγκορασίδες (με πλεονέκτημα μίας επιπλέον χρονιάς σε αγωνιστικό επίπεδο) και στη συνέχεια τα κορίτσια της τριετίας 2006 – 08 και οι μικρότερες (2009 – 11) που θα είναι και οι ακαδημίες. Και στην πρώτη ομάδα; Από τη στιγμή που ο κος Δερμάτης θα αναλάβει το σύνολο της πυραμίδας των τμημάτων του Φιλωτίου, τα κορίτσια της πρώτης ομάδας θα έχουν ως στόχο την απόκτηση όσο των δυνατών περισσότερων εμπειριών που θα τους είναι χρήσιμες στο πρωτάθλημα της Ένωσης Κυκλάδων.

Αυτό που ζητούν και οι δύο πλευρές (παράγοντες Φιλωτίου και Δερμάτης) είναι να μπορέσουν τα κορίτσια του Φιλωτίου σε βάθος χρόνου να μάθουν σωστά τα βασικά του βόλεϊ και σε λίγα χρόνια να γίνουν πρωταγωνίστριες. Και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο… Η διάθεση υπάρχει…. Και το στοίχημα μπροστά τους. Στο χέρι τους είναι να τα καταφέρουν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ με χαρά σας ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή πετοσφαίρισης κο Γεώργιο Δερμάτη. Ο κος Δερμάτης έχοντας μεγάλη πορεία και εμπειρία στην ελληνική πετοσφαίριση μας, τιμά ως σωματείο και γενικότερα ως νησί με το να μεταδώσει στα παιδιά μας τις γνώσεις του στο άθλημα της πετοσφαιρισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 3/9/2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές και ενημέρωση για το τμήμα πετοσφαίρισης του Συλλόγου μας .

ΠΗΓΗ: naxospress.gr