Ανακοίνωση του Πήγασου Πολίχνης για τον Αλέξανδρο Γραμμενούδη

Ανακοίνωση απέστειλε στο Greekvolley, η ομάδα του Πήγασου Πολίχνης αναφορικά τα όσα ακούστηκαν περί της συμμετοχής του αθλητή Αλέξανδρου Γραμμενούδη του Περσέα, στον αγώνα ενάντια στην ομάδα της Πολίχνης για το Εφηβικό πρωτάθλημα :

"Πολίχνη 10.11.2016

Διαβάζοντας την τελευταία εβδομάδα σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί εμπλοκής του σωματείου μας στην ανάκληση του δελτίου του αθλητή Γραμμενούδη Αλέξανδρου από το Εφηβικό Πρωτάθλημα, θα θέλαμε ένα τοποθετηθούμε σχετικά.

Η ομάδα μας έχει μάθει να προσπαθεί και να κερδίζει τους αγώνες μέσα στο γήπεδο είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Η παρουσία μας σε τελικούς αναπτυξιακών πρωταθλημάτων είναι συνεχής, διότι επιμένουμε στην σοβαρή δουλειά στα τμήματα υποδομής και την στελέχωση των  ομάδων μας κατά βάση με αθλητές από αναπτυξιακά τμήματα.

Η ανδρική και η γυναικεία ομάδα μας, έχουν ίσως το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας αθλητών και αθλητριών στα πρωταθλήματα της Α2 και Β εθνικής αντίστοιχα

Ο Πήγασος Πολίχνης, ως πρωταθλήτρια Ελλάδας εφήβων και παίδων την περίοδο 2015-2016, δουλεύοντας από τις μικρές ηλικίες ακαδημιών και αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα τόσο από πλευράς ήθους όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο να αμφισβητήσει κάποιος την ικανότητα, την προσωπικότητα και την αγωνιστικότητα τόσο των αθλητών μας όσο και των προπονητών και των ανθρώπων που την στελεχώνουν (Γονείς και Διοίκηση).

Ίσως αυτό να ενοχλεί κάποιους που ο σύλλογος μας είναι πλέον τόσο ανταγωνιστικός στο άθλημα της πετοσφαίρισης (όχι ότι δεν ήταν και στο παρελθόν). Ο σύλλογός μας όμως έχει μάθει να δημιουργεί αξίες και πρότυπα και να προσπαθεί να κερδίζει τα πρωταθλήματα μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτά.

Αυτό το επιτυγχάνουμε δουλεύοντας με το  μοντέλο της παρουσίας μικρών  αθλητών και αθλητριών  από τα αναπτυξιακά τμήματα στις ομάδες μας, παρά τον πόλεμο που δεχόμαστε από ανθρώπους που η παρουσία τους στον χώρο του αθλήματος της πετοσφαίρισης είναι εδώ και χρόνια άγονη.

 Για τον λόγο αυτό, αν και η συμμετοχή του αθλητή Γραμμενούδη Αλέξανδρου στο πρωτάθλημα Εφήβων κρίθηκε αντικανονική, αφού η αίτηση για τη μεταγραφή του έγινε αφού είχε ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Εφήβων, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ως σύλλογος δεν έχουμε απολύτως καμία αντίρρηση για την συμμετοχή του συγκεκριμένου αθλητή σε όλες τις αγωνιστικές διοργανώσεις, που έχει δικαίωμα  να αγωνιστεί βάσει της ηλικίας του. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σταθούμε εμπόδιο στη συμμετοχή του οποιαδήποτε αθλητή σε ένα πρωτάθλημα όταν η φιλοσοφία μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος με τη συμμετοχή των νέων αθλητών-αθλητριών

 Με εκτίμηση

 Το ΔΣ του ΠΗΓΑΣΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ"