Επικράτηση των παγκορασίδων της Άρτας

Με την γνωστή «ταρίφα» επικρατήσανε οι Παγκορασίδες της Άρτας, πετυχαίνοντας την πέμπτη (5η) τους νίκη στο πρωτάθλημα και βαδίζουμε ολοταχώς για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Ελπίδες Λευκάδας υποκύψανε στην ανωτερότητά μας, σε ένα παιχνίδι όπου ο προπονητής μας Γιάννης Σταμούλης για τουλάχιστον δύο σετ χρησιμοποίησε τέσσερις (4) πολύ μικρότερες ηλικιακά αθλήτριες (γεννηθέντες το 2004), με την Μαριλένα Τσαμπά να παίρνει το «βάπτισμα του πυρός».
Τα σετ: 25-06, 25-19, 25-13.

Αναλυτικά το παιχνίδι
Με εκρηκτικό ξεκίνημα προηγηθήκαμε 10-0, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό μας, περιορίζοντας τις Ελπίδες σε παθητικό ρόλο. Ο ρυθμός μας συνέχισε να είναι ο ίδιος και με 12-1, 16-3, 24-4 φτάσαμε εύκολα στην κατάκτηση του σετ με 25-06.
Στο 2ο σετ ο προπονητής μας άλλαξε τις Σεντόρη, Παπαδημητρίου, Σάρκα με τις Πορτοβάρα, Δ. Κόκκινου, Χρ. Κόκκινου και οι Ελπίδες καταφέρανε να γίνουν ανταγωνιστικές. Μέχρι τον 8ο πόντο είχαμε ισορροπία 8-8 όταν και με ένα σερί 4-0 ξεφύγαμε 12-8. Διαφορά που διατηρήθηκε έως το 16-12, όταν και πάλι με ένα σερί 6-0 προηγηθήκαμε 22-12. Οι Ελπίδες με πρωταγωνίστρια την Μάλφα κάνανε την αντεπίθεσή τους και μαζέψανε την διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα, μειώνοντας σε 22-16, με την ομάδα μας τελικά να κατακτά το σετ 25-19.
Στο 3ο σετ οι Ελπίδες πιστέψανε σε αλλαγή σκηνικού και μέχρι τον 8ο πόντο ήμασταν ισόπαλοι 8-8. Με το «πόδι στο γκάζι» και την Παπαδημητρίου στο σέρβις τρέξαμε ένα σερί 10-0, δείξαμε ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι, προηγούμενοι 18-8. Μάλιστα στο 15-8 ο προπονητής μας έριξε στο παιχνίδι τις Δ. Κόκκινου, Ζυγούρη αποσύροντας τις Λαϊνά, Σάρκα ενώ, στο 18-8 πήρε το «βάπτισμα του πυρός» και η Τσαμπά μπαίνοντας στη θέση της Παπαδημητρίου. Χωρίς να χάσουμε το ρυθμό και με τις μικρές να κάνουν ελάχιστα λάθη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις κατακτήσαμε το σετ 25-13 και το παιχνίδι με 3-0.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Καραγιάννη.
Έπαιξαν για την ομάδα μας οι: Σεντόρη, Σάρκα, Παπαδημητρίου, Λαϊνά, Βαρέλη, Νταούλια / Πορτοβάρα, Δ. Κόκκινου, Χρ. Κόκκινου, Ζυγούρη, Τσαμπά.
Ελπίδες Λευκάδας: Μάλφα, Πειβάνη, Λάζαρη, Φιλίποβα, Σκληρού, Χατζιάρη, Καψοκώστα, Ρεκατσίνα, Βρεττού, Δήμου.
Ξεχώρισαν για την ομάδα μας Βαρέλη, Σάρκα ενώ, για τις Ελπίδες η Μάλφα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΤΑ