Έτοιμες οι Ελληνίδες για τον 1ο γύρο του NCAA! Χαριτωνίδη προετοιμάζεται για το NIVC!

Τέσσερα πανεπιστήμια απαρτιζόμενα από Ελληνίδες αθλήτριες θα συνεχίσουν τις αθλητικές τους υποχρεώσεις στον 1ο γύρο του NCAA Tournament.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ευφροσύνη Μπακοδήμου, Τατιάνα Αρμούτση, Στέλλα Γκιούρδα, Αριστέα Τοντάι και Ειρήνη Γλυνού προετοιμάζονται σκληρά για την πρώτη αγωνιστική στις 2 Δεκεμβρίου. Μαζί με αυτό, το National Invitational Volleyball Championship 2021 ξεκινά την ίδια ημερομηνία για το UTRGV της Χαριτωνιδη! Διαβάστε παρακάτω για τις αθλήτριες που ολοκλήρωσαν τις κανονικές σεζόν τους για το 2021:

Έλενα Μπάκα 

Με νίκη ολοκλήρωσε μία πολύ καλή σεζόν το St Mary’s College της Μπάκα εναντίον του San Francisco (3-0). Η Ελληνίδα ακραία είχε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση με 7 τελειωμένες επιθέσεις, 3 άσσους, 4 μπλοκ και 6 άμυνες. Τη φετινή σεζόν το St Mary’s College τερμάτισε με 15 νίκες και 12 ήττες συνολικά και με 9 νίκες και 9 ήττες στην WCC περιφέρεια, ενώ η Μπάκα τελείωσε 1η στην ομάδα σε άσσους (28) και 2η σε τελειωμένες επιθέσεις (189). 

Στέλλα Αντύπα 

Στο τέλος της σεζόν του έφτασε και το Rutgers University της Αντύπα. Δεν κατάφεραν να επιβληθούν στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν, αφού σημείωσαν ήττες εναντίον των #9 στην ψηφοφορία των προπονητών Ohio State (0-3) και Iowa (1-3). Το Rutgers University τερμάτισε με 8 νίκες και 23 ήττες συνολικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια στην οποία συμμετέχει το Rutgers University αποτελείται από κορυφαίες ομάδες στην Αμερική, με 6 ομάδες που κατατάσσονται στις 15 πρώτες βάσει ψηφοφορίας των προπονητών.  

Έλενα Καρακάση

Το Syracuse University (17-13, 6-12) σάρωσε τους "Wolfpack" του North Carolina State (3-0) στον τελευταίο αγώνα για την κανονική τους περίοδο του πρωταθλήματος της Atlantic Coast Conference. Οι "Cuse Orange" ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους με συνολικό ρεκόρ 17-13 και 6-12 ρεκόρ ομίλου. Η Έλενα Καρακάση έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα του Syracuse και οδήγησε την ομάδα της στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πασαδόρος είχε 4 τελειωμένες επιθέσεις, 36 ασίστ, 1 άσσο, 1 σόλο μπλοκ, 1 μπλοκ ασίστ και 7 άμυνες. Η τελειόφοιτη αθλήτρια βοήθησε την ομάδα της να καταταχθεί 10η στην ACC για την κανονική περίοδο 2021. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Καρακάση βρίσκεται στην 101η θέση σε ασίστ/σετ και στην 70η θέση σε συνολικές ασίστ σε όλη την Αμερική.

Αριστέα Τοντάι

Τέλος της κανονικής περιόδου για τους Canes του University of Miami (24-4, 15-3) με μια δυνατή νίκη επί του Wake Forest University (3-1). Η Ελληνίδα κεντρική μπλοκέρ είχε καλή εμφάνιση και βοήθησε το μπλοκ των Canes. Η Τοντάι σημείωσε 7,5 πόντους που προήλθαν από 3 τελειωμένες επιθέσεις, 5 μπλοκ ασίστ, 2 μονά μπλοκ, και 2 άμυνες. Η Αριστέα βοήθησε την ομάδα της επιθετικά και αμυντικά να πετύχει συνολικό ρεκόρ 24-4 και 15-3 για την ACC. Το University of Miami κατέλαβε την 3η θέση στο Atlantic Coast Conference. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αριστέα Τοντάι βρίσκεται στην 51η θέση στη χώρα σε μπλοκ/σετ.

Επόμενες υποχρεώσεις:

Πρωτάθλημα NCAA D1 

Κατερίνα Παπάζογλου

Οι Κουκουβάγιες του Temple University ολοκλήρωσαν τη σεζόν τους με συνολικό ρεκόρ 7-24 και ρεκόρ 3-17 για την American Conference. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, το Temple University νίκησε το Πανεπιστήμιο Eastern Carolina σε έναν αγώνα θρίλερ των 5 σετ (3-2). Στο πρώτο ματς της εβδομάδας, το University of Cincinnati επικράτησε των Owls με καθαρή νίκη 3-0. Η Ελληνίδα ακραία επιθετικός είχε 1 άσσο, 1 τελειωμένη επίθεση και 7 άμυνες μαζί στα δύο τελευταία ματς της σεζόν της. Στο τέλος της κανονικής τους σεζόν, οι Temple Owls κατέλαβαν τη 10η θέση στην American Conference.