150 λεπτά με θέαμα, ωραίες φάσεις και απρόοπτα στο All Star στη Σύρο

«Σύρος ταξίδι στο χρόνο» γράφει το κεντρικό πανό που είναι αναρτημένο στο γυμναστήριο Δημήτρης Βικέλας της Ερμούπολης και το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ κυριολεκτικά έκανε ταξίδι στο χρόνο με τα αστέρια των 11 ομάδων της Volley League να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.

Οι συριανοί αλλά και οι τηλεθεατές απόλαυσαν ένα μοναδικό βολεϊκό σόου 150 λεπτών που είχε θέαμα, ωραίες φάσεις, απρόοπτα, εκπλήξεις αλλά και τα μέλη της εθνικής ομάδας τσιρλίντιγκ Greek Drops (ελληνικές σταγόνες) που έδωσαν ένα φοβερό σόου.

Το σκηνικό αλλά και το σενάριο της εκδήλωσης είχαν επιμεληθεί κορυφαίοι επαγγελματίες του είδους, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Μάικ Φουντεδάκης. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό χωρίς καθυστερήσεις και πλούσιο τηλεοπτικό αποτέλεσμα που πρόβαλε το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ και την Volley League σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω της ΕΡΤ.
Νίκη των Ελλήνων

Η ομάδα των All Star Ελλήνων νίκησε την ομάδα των All Star των Ξένων 2-1 (22-25, 25-21, 16-14). Ο αγώνας είχε πολλά απρόοπτες και ξεχωριστές στιγμές με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να αγωνίζεται πασαδόρος των Ελλήνων και ο Παβλίσεβιτς να κάνει το προτελευταίο σερβίς του αγώνα.

MVP ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος

Πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος του Παναθηναϊκού. Η ψηφοφορία έγινε αποκλειστικά από τους αθλητές των δύο ομάδων. Ο «μικρός» του Παναθηναϊκού πανηγύρισε την διάκριση του μαζί με όλους τους συμπαίκτες του.

Ο Θεόδωρος Βουλκίδης ανήμερα της ονομαστικής τους εορτής κατέκτησε τον διαγώνισμο ταχύτητας στο σερβίς με 115,4 χιλιόμετρα ταχύτητα μπάλας.

Ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι αναδείχτηκε καλύτερος πασαδόρος σε διαγωνισμό στόχου και ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Γκάβιν Σμιτ τον διαγωνισμό καλύτερης επίθεσης.

Μαθητές και παιδιά έκαναν το σερβίς

Πριν τον κυρίως αγώνα All Star Ελλήνων και Ξένων προηγήθηκαν αγώνες βόλεϊ μεταξύ ομάδων που αποτελούνται από μαθητές, από παιδιά των ακαδημιών του Φοίνικα αλλά και αθλητών της ανδρικής ομάδας της Σύρου που δεν αγωνίστηκαν στο All Star.

H μάχη Φιλίποφ και Τερβαπόρτι!

Η βραδιά ξεκίνησε με τον διαγωνισμό των πασαδόρων όπου διαγωνίστηκαν ο Θάνος Μαρούλης, ο Ντίμα Φιλίποβ, ο Εμι Τερβαπόρτι, ο Αξέλ Γιάκομπσεν ενώ συμμετείχε και ο προπονητής της ομάδας των Ελλήνων και παλιός πασαδόρος Δημήτρης Ανδρεόπουλος!

Στον τελικό πέρασαν ο Φιλίποφ και ο Τερβαπόρτι με τον Φινλανδό να κερδίζει στα σημεία τον δεθνή πασαδόρο και να κατακτά το τρόπαιο της ατομικής διάκρισης. Την βράβευση έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ Αντώνης Τελόπουλος.
«Εμφύλιος» Ζουπάνι με Σμιτ

Στον διαγωνισμό πρώτου χρόνου έγινε μεγάλη με την συμμετοχή του Νίκου Ζουπάνι, του Ντίας Ντε Σόουζα Εβάντρο, του Αλεξάνταρ Οκολιτς και του Γκάβιν Σμιτ. Μετά από βαθμολογία της επιτροπής στον τελικό πέρασαν οι δύο... ομόσταυλοι Ζουπάνι και Σμιτ με τον Καναδό να κάνει το καλύτερο κάρφωμα και να κερδίζει δίκαια τον τίτλο του καλύτερου καρφώματος. Στην επιτροπή συμμετείχαν ο Hλίας Λάππας, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο Ράτκο Παβλίσεβιτς και ο Περιφειριακός σύμβουλος Μάκης Δαδάος.

Ο εορτάζων Βουλκίδης έριξε πύραυλο 115,4χλμ

Μεγάλη μάχη με την συμμετοχή και του κοινού που απόλαυσε τον διαγωνισμό, είχαμε στο ταχύτερο σερβίς. Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Θεόδωρος Βουλκίδης του Φοίνικα Σύρου που δικαίωσε τις προσδοκίες των συριανών καθώς το σερβίς του έπιασε 115,4 χιλιόμετρα και πήρε τον τίτλο εν μέσω αποθέωσης. Ετσι ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Βουλκίδης κατέκτησε τον τίτλου του All Star Striker. Την απονομή έκανε ο Βασίλης Ράπτης. Ο Βουλκίδης ήταν καλύτερος για 1,9 χιλιόμετρα από το σερβίς του Νιλς Κλαπβάικ που μετρήθηκε στα 113,5 χιλιόμετρα και πήρε την δεύτερη θέση. Καλές επιδόσεις είχαν ακόμα ο Μαγκαλάες Γκλαντστόουν (113,5χλμ), Ραφαήλ Κουμεντάκης (110,6χλμ), ο Σμιτ (108χλμ) και ο Εβάντρο (107χλμ).

Συγκίνηση για τον Αντώνη Ζακχαίο

Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση – έκπληξη στον φροντιστή της ομάδας του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Αντώνη Ζακχαίο για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του. Ο Ζακχαίος πανηγύρισε την βράβευση του ωστόσο δεν έκρυψε την συγκίνηση του όταν ανακοινώθηκε πως ήταν μία ειδική βράβευση όλων των αθλητών.

Τιμή στην «προεδράρα» Δημήτρη Παλιόπορτα

Τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα ο πρώην πρόεδρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Παλιόπορτας. Το βραβείο για λογαριασμό του παρέλαβε ο Μανώλης Βαμβακούσης φίλος και συνοδοιπόρος κατά την προεδρία του Παλιόπορτα στον Α.Ο.Φοίνικα. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Αρβανίτης εκ μέρους της ΕΣΑΠ και ο αθλητής και πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας εκ μέρους των αθλητών.

Ευχαριστήρια ΕΣΑΠ σε Χατζημάρκο, Λεονταρίτη

O πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον Περιφέριάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και στον αντιπεριφειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη για την συμβολη τους στην διοργάνωση. Ο Χατζημάρκος με τον Λεονταρίτη έκαναν τις απονομές στους νικητές.

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Βουδούρης, Δημήτρης Ονόπας.
Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 13-16, 17-21, 22-25
2ο σετ: 8-7, 16-15, 21-20, 25-21
3ο σετ: 6-8, 16-14
*Οι πόντοι των Ελλήνων All Stars προήλθαν από 2 άσσους, 34 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και των Ξένων All Stars προήλθαν από 4 άσσους, 34 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ 2-1 (22-25, 25-21, 16-14).
ΕΛΛΗΝΕΣ ALL STARS (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Χαραλαμπίδης 3 (3/4 επ.), Ζουπάνι 12 (12/19 επ.), Φιλίποφ 1 (1/1 επ.), Βουλκίδης 5 (3/4 επ., 2 μπλοκ), Ράπτης 6 (4/10 επ., 2 μπλοκ, 40% υπ. - 40% άριστες), Κουμεντάκης 7 (4/8 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 75% υπ. - 50% άριστες), Μαρούλης 1 (1 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 2 (2/3 επ., 75% υπ. - 50% άριστες), Πελεκούδας 2 (1/7 επ., 1 μπλοκ), Τουρνάκης 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 2 (2/3 επ., 83% υπ. - 67% άριστες).
ΞΕΝΟΙ ALL STARS (Ράτκο Παβλίσεβιτς, Νίκος Ζαλμάς): Όκολιτς 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Γκλάντστοουν 7 (4/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σμιτ 1 (1/2 επ.), Φέργκιουσον 1 (1/3 επ.), Τερβαπόρτι 2 (2/2 επ.), Εβάντρο 6 (6/8 επ., 67% υπ. - 67% άριστες) / Βελούδης (λ, 69% υπ. - 62% άριστες), Γιάκομπσεν 1 (1 μπλοκ), Κλάπβαϊκ 7 (5/12 επ., 2 άσσοι), Λόπαρ 5 (3/5 επ., 2 μπλοκ), Ραούβερντινκ 6 (6/13 επ., 75% υπ. - 38% άριστες), Μπενγκολέα 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 75% υπ. - 38% άριστες).