Αιχμηρή απάντηση της ΕΣΑΠ στον Κέρκη Σάμου

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΑΠ παρακολουθούν με έκπληξη και απογοήτευση την πρωτοφανή για τα δεδομένα του ελληνικού βόλεϊ (επαγγελματικού και μη) εκστρατεία την οποία έχει εξαπολύσει η διοίκηση του, κατά τα λοιπά, συμπαθέστατου και ιστορικού σωματείου του Κέρκη Σάμου, κατά της ΕΟΠΕ, της ΕΣΑΠ και προσωπικά κατά του προέδρου της Παντελή Ταρνατόρου με αφορμή το νέο πρωτάθλημα της Volley League 2023-24.

Αυτές τις δύσκολες ώρες που η πατρίδα μας πενθεί ήδη 15 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες της Θεσσαλίας, η ΕΣΑΠ δεν πτοείται από κάθε μορφής επιθέσεις με ασύστολα ψεύδη και δυσφημιστικό περιεχόμενο, αλλά μένει προσηλωμένη στους αθλητικούς και καταστατικούς της σκοπούς, ετοιμάζοντας σημαντικές, όχι μόνον αγωνιστικές, αλλά και κοινωνικές δράσεις στο πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος.

Η ΕΣΑΠ και τα σωματεία μέλη της συμμετέχουν στο συνολικό πένθος. Διαισθανόμενοι τις δύσκολες ώρες των συμπολιτών μας προσωρινά σιωπούμε, αφήνοντας τους νεόκοπους παράγοντες του Κέρκη να εκτίθενται με τα όσα λένε και πράττουν.

Παράλληλα τους διαβεβαιώνουν ότι λίαν συντόμως θα λάβουν τις δέουσες απαντήσεις στα θεσμικά, δικαιοδοτικά και δικαστικά όργανα στα οποία πρώτοι προσέφυγαν, απαντήσεις, τόσο σε επίπεδο νομικών, όσο και σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Το άθλημα έχει υποφέρει στο παρελθόν από παρόμοιες συμπεριφορές αυτόκλητων «προστατών και θεματοφυλάκων» που το μόνο που βλέπουν είναι το στενά εννοούμενο σωματειακό τους συμφέρον, κάνοντας το «άσπρο-μαύρο» και στο μέτρο που μας αναλογεί δεν θα επιστρέψουμε, ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Συνεχίζουμε απτόητοι και προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το να βελτιώνεται κάθε χρόνο η εικόνα του πρωταθλήματος και να είναι καλύτερο από το προηγούμενο προσφέροντας χαρά και θέαμα στον φίλαθλο κόσμο παραμένοντας ταυτόχρονα ανοικτοί στο θετικό, εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο με μοναδικό γνώμονα το καλό του ελληνικού βόλει.