Ο συνδυασμός “Βόλεϊ Ψηλά” εξέδωσε Ανακοίνωση για το "Σπίτι του Βόλεϊ'

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Τάσος Πασπάλας, έστειελ την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το Σπίτι του Βόλεϊ στην Παιανία:

"Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της πολιτείας, να παραχωρήσει το «Σπίτι του Βόλεϊ» στην Παιανία στην Ομοσπονδία της Ξιφασκίας, θα ήθελα να θυμίσω ότι:

Στις 23 Νοεμβρίου 2017, επισκέφτηκα με την (τότε) ιδιότητά μου ως Ταμίας της Ε.Ο.ΠΕ., μαζί με συνεργάτες της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, τις εγκαταστάσεις του γηπέδου του Beach Volley στο Παλαιό Φάληρο και το «Σπίτι του Βόλεϊ» στην Παιανία. Η Περιφέρεια δήλωσε πρόθυμη να μας παραχωρήσει και τα δύο γήπεδα και συγκεκριμένα το γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, προκειμένου να αξιοποιηθεί και για το Beach Handball (η οποία τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον της), και το «Σπίτι του Βόλεϊ» θα το μοιραζόμασταν από κοινού με τον Δήμο Παιανίας.

Δυστυχώς αμφότερες οι προτάσεις απορρίφθηκαν από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ και δεν έφτασαν ποτέ προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σήμερα, μετά και τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, θα ήθελα να σημειώσω πως αν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε υπόψη του την τύχη που επιφύλασσε η πολιτεία για το γήπεδο της Παιανίας, τότε μιλάμε για μια εξαιρετικά περιορισμένη και επικίνδυνη αντίληψη των πραγμάτων.

Στην περίπτωση που γνώριζε και συναίνεσε, τότε θα πρέπει άμεσα να απολογηθεί.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η απόφαση της πολιτείας είναι κάθετα αντίθετη, με τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και τα συμφέροντα του αθλήματος που υπηρετούμε.

Το τελευταίο διάστημα -ενόψει των εκλογών- βλέπουμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, να περιφέρεται στα Final Four ανά την Ελλάδα, μοιράζοντας μπάλες και υποσχέσεις για wild cards, ενώ θα έπρεπε να χτυπάει πόρτες αναζητώντας χορηγούς και να διεκδικεί τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας στους διαδρόμους των Υπουργείων. Η Ομοσπονδία της Ξιφασκίας δεν είναι σε καλύτερη αθλητική κατάταξη από την δική μας, απλά, παρεμβαίνει διεκδικεί, απαιτεί -όπως λέει και ο Υπουργός στην δήλωσή του - και κερδίζει.

Είναι πλέον σαφές ότι η Ομοσπονδία, χρειάζεται άμεσα αλλαγή διοίκησης και νοοτροπίας, καθώς το άθλημά μας διαδέχονται συνεχόμενες ήττες και ο Πρόεδρος συνεχίζει να κινείται σε ένα προσωπικό μικρόκοσμο, χωρίς όραμα, με περιορισμένη εικόνα, με χαμηλή εκτίμηση, επίδραση και επιρροή.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, ζητάμε να προκηρυχθούν οι εκλογές -ως είθισται- στα μέσα Σεπτέμβρη και πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε, χωρίς καθυστέρηση, τα ακίνητα που δικαιωματικά ανήκουν στην Ομοσπονδία μας, όπως επίσης να αξιώσουμε από την πολιτεία αποζημίωση για κάθε βλάβη που έχει υποστεί το άθλημά μας, με δική τους υπευθυνότητα, με την κατασκευή του γηπέδου της Παιανίας μέσω της Ε.Ο.ΠΕ.

Τέλος, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο Πρόεδρος, έχτισε την καριέρα του πάνω στο περιβόητο χρέος, ποτέ όμως δεν σήκωσε το κεφάλι να δει για ποιο λόγο πληρώνει και ότι αυτό που πληρώνει δικαιωματικά μας ανήκει.

Όσο ο Πρόεδρος εξαντλεί την πολιτική του ευφυΐα σε μπάλες, wild cards και καθρεφτάκια για ιθαγενείς, το Βόλεϊ θα συνεχίσει να αποπληρώνει το γήπεδο της Παιανίας, στο οποίο θα αθλείται η Ξιφασκία.

Για τον συνδυασμό “Βόλεϊ Ψηλά”

Τάσος Πασπάλας"