Η συνέντευξη τύπου στην Κοζάνη

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Κοβεντάρειο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης, η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (16-18/9).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διευθυντής της ΕΟΠΕ, Περικλής Μπακοδήμος και οι συνδιοργανωτές από τον Δήμο Κοζάνης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδη αλλά και τη Δ.Ε.Η, ο Τομεάρχης Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Γιάννης Αλεξόπουλος.  

Μπακοδήμος: «Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας»

Ο Διευθυντής της ΕΟΠΕ, Περικλής Μπακοδήμος σημείωσε: «Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης θα ήθελα να οφείλω να ευχαριστήσω το Δήμο Κοζάνης. Είχαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα την πίεση να επισκεφτούμε αυτό το κλειστό (σ.σ Λευκόβρυσης) και μπορώ να πω ότι λέγαμε δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ωραίο όσο μας περιέγραφαν. Όταν το επισκεφτήκαμε πριν ένα χρόνο είχαμε ένα αίσθημα χαρμολύπης γιατί υπήρχε ένα όμορφο γήπεδο εγκαταλελειμμένο , τη δεύτερη φορά ήταν μόνο λύπης όταν το επισκέφτηκαμε είχε 300 πρόσφυγες. Ωστόσο, η εικόνα του κλειστού από το Μάιο και έπειτα είναι η αντάξια αυτού του χώρου και αυτού του Δήμου και δίνουμε και το έναυσμα να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε event. Σε όλη αυτή τη διάρκεια ο πρώτο δημότης της πόλης ήταν δίπλα μας, αλλά προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τομ αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη που ήταν το εργαλείο, ο μηχανισμός, το πρόσωπο που έλυνε πράγματα στο και πέντε και στάθηκε δίπλα μου. Ευχαριστούμε επίσης το δεύτερο υποστηρικτή που ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον κ. Πλακεντά και οφείλω να τον ευχαριστήσω διότι και αυτός ένθερμα υποστήριξε τη διοργάνωση του γουόρντ λιγκ. Ευχαριστώ τη Δ.Ε.Η που για πολλοστή φορά είναι κοντά μας, τόσο στη Μεγαλόπολη στο ευρωπαϊκό λιγκ στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες και προσωπικά τον κ. Αλεξόπουλο. Τέλος, να ευχαριστήσουμε την πόλη, τους ανθρώπους του βόλεϊ και τους όλους τους δημότες. Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας, είμαστε σαφέστατα πιο μπροστά οργανωτικά από ότι το Μάη. Να πούμε ότι υπάρχουν τρία σενάρια. Το τρίτο να μείνουμε τρίτοι που είναι το χειρότερο, το δεύτερο να προκριθούμε απευθείας και το τρίτο τα μπαράζ (σ.σ ένα εντός-ένα εκτός παιχνίδι) που θα μας οδηγήσουν ξανά στην πόλη της Κοζάνης (σ.σ το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη).
Όπως γνωρίζετε η ΕΟΠΕ διοικητικά βρέθηκε σε αναταραχή ένα διάστημα προεκλογικό, μετεκλογικό και οφείλω να ευχαριστήσω ένα σύστημα ανθρώπων τους άμεσους συνεργάτες, τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας, το προπονητικό σταφ που κρατήσαμε ψηλά τη σημαία του αθλήματος.
Να πούμε το 2013 η Εθνική έδωσε μηδέν παιχνίδια, τα βάλαμε κάτω διοίκηση, σταφ και το 2014-15-16 η Εθνική έλαβε μέρος με μεγάλο κόπο, προσπάθεια και οικονομική δαπάνη σε δυο World League και δυο European και φτάνουμε σε αυτούς τους αγώνες που ήταν και στόχος της 3ετίας. Η ομάδα έχει δυνατότητα και ταλέντο και πρέπει να είναι στα τελικά. Αν μπεις σε ένα δρόμο το τρένο θα τραβήξε μπροστά. Καλή επιτυχία στην ομάδα μας».

Ιωαννίδης: «Καλώ τον κόσμο να δώσει δυναμική παρουσία»

Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Μετά από τρεις μηνες επιστρέφει η Εθνική στο Δήμο Κοζάνης και είμαστε χαρούμενοι που την φιλοξενούμε ξανά. Η υποδοχή και η στήριξη στο world league ήταν πολύ δυναμική και αυτό ελπίζουμε να γίνει και τώρα. Ζητούμε από τον κόσμο να στηρίξει το γήπεδο και να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης. Το στολιδί της Δυτικής Μακεδονίας είναι έτοιμο και νομίζω ότι η προσπάθεια που γίνεται να διοργανώσουμε ένα χώρο, να δώσουμε ώθηση και στα υπόλοιπα σωματεία της πόλης να λειτουργήσει είναι πολή σημαντική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία και σε όλο το τιμ που υπάρχει από πίσω και ελπίζω να έχουμε ξανά την τύχη να τους έχουμε κοντά. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο με τη δυναμική παρουσία του να δώσει παλμό και να πετύχει το στόχο να πάμε ένα βήμα παραπέρα».

Αλεξόπουλος: «Στηρίζουμε την Εθνική»

Ο Τομεάρχης Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, Γιάννης Αλεξόπουλος με τη σειρά του ανέφερε: «Εκ μέρους της ΔΕΗ να πω ότι είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που για άλλη μια φορά στηρίζουμε την Εθνική ανδρών και σε αυτή τη φάση μετά το World League. Ευχόμαστε και σε αυτή τη φάση να επαναληφθούν οι επιτυχίες. Η ΔΕΗ στηρίζει την τοπική κοινωνία και όλες τις δράσεις της και σκοπός της είναι να προσφέρει στο σύνολο και στον αθλητισμό. Το γεγονός είναι καθαρά αθλητικό. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, κυρίως στη δική μας. Να γίνουν καλοί αγωνες για όλους».

Το άλμπουμ της Συνέντευξης Τύπου: ΕΔΩ