" Κρατάμε το πείσμα και το πάθος που δείξαμε στο γήπεδο", "Η Τουρκία είναι σε διαφορετικό επίπεδο"

Αθηνά Παπαφωτίου: «Η Τουρκία είναι σε διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με μας. Στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο σετ παίξαμε πολύ καλά, αλλά όχι στο τρίτο. Όλες μας ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι και η ομάδα που είναι σε καλύτερο επίπεδο πήρε τη νίκη. Δεν ήταν στόχος αυτό το παιχνίδι για εμάς, τώρα έχουμε μπροστά μας το πιο σημαντικό παιχνίδι, αυτό με την Γαλλία που νωρίτερα νίκησε την Βουλγαρία με 3-2. Κόντρα στην Γαλλία θα πρέπει να βγάλουμε την ίδια αγωνιστικότητα που είχαμε σήμερα γιατί με εξαίρεση το τρίτο σετ με την Τουρκία ήμασταν πολύ ανταγωνιστικές.

Ανθή Βασιλαντωνάκη: «Στα δύο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλά και ακόμα και οι ίδιες δεν το περιμέναμε. Κρατάμε το πείσμα και το πάθος που δείξαμε στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι είμαστε στο ευρωπαϊκό, το ευχαριστιόμαστε και προχωράμε στα επόμενα. Έχουμε την Γαλλία μπροστά μας και είναι ένας αντίπαλος που πιστεύουμε ότι μπορούμε να χτυπήσουμε. Θέλουμε να νικήσουμε αυτή και τη Φινλανδία για να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ξεκινήσαμε καλά και θέλουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα. Το γεγονός ότι η Γαλλία νίκησε την Βουλγαρία μπορεί να είναι θετικό και αρνητικό για εμάς. Θα δείξει».

Γκιγιέρμε Ναράνχο (προπονητή Εθνικής Ελλάδας):
«Παίξαμε εξαιρετικά τα δύο πρώτα σετ, κόντρα στους διοργανωτές και σε γεμάτο γήπεδο. Παλέψαμε ως μεγάλη ομάδα αλλά είχαν χιλιάδες κόσμο στο πλευρό τους και να τους υποστηρίζουν. Οι αθλήτριες της Τουρκίας παίζουν σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου, έχουν ύψος που εμείς υστερούμε. Είμαι όμως πολύ ικανοποιημένος και κάναμε αυτό που θέλαμε. Να ανταγωνιστούμε μία πολύ καλή ομάδα στην έδρα της, χάσαμε προφανώς αλλά πλέον πρέπει να το ξεχάσουμε το παιχνίδι. Η Γαλλία είχε δύο αναπάντεχους πόντους κόντρα στην Βουλγαρία, οπότε για εμάς το παιχνίδι είναι σημαντικό να πάρουμε τρεις βαθμούς. Αν καταφέρουμε να νικήσουμε την Γαλλία, ίσως θα μπορέσουμε να επικρατήσουμε και της Βουλγαρίας και να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση. Είναι βέβαια πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε έξυπνα».

Τζιοβάνι Γκουιντέτι (προπονητής Τουρκίας):
«Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως περίμενα. Η Ελλάδα έπαιξε καλά στην αρχή του αγώνα και δυσκολευτήκαμε να σταματήσουμε την Βασιλαντωνάκη. Μετά το τρίτο σετ ήταν αρκετά εύκολο, καθώς η Ελλάδα τα παράτησε. Όμως στα δύο πρώτα σετ το επίπεδο του βόλεϊ ήταν καλό. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και χαίρομαι που ήρθε ο κόσμςο να μας χειροκροτήσει. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα την Γαλλία να νικήσει την Βουλγαρία και ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα. Θα πρέπει να μελετήσω το παιχνίδι, γιατί αν η Γαλλία μπορεί να κερδίσει την Βουλγαρία, τότε μπορεί να παίξει βόλεϊ υψηλού επιπέδου».