Στέλλα Χριστοδούλου: «Όλα για όλα με Ολλανδία»

Καθισμένη, για τις ανάγκες της φωτογράφησης, στο πιάνο του ξενοδοχείου «Crown Plaza» στην Άγκυρα η …μαέστρος της Εθνικής Στέλλα Χριστοδούλου το μόνο που δεν ήθελε ήταν να δοκιμάσει ενώπιον μας τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες.
Άγκυρα, αποστολή ΠΣΑΤ
Παντελής Λώλης
«Εντάξει αν κερδίσουμε την Ολλανδία θα μάθω κάτι απλό και θα σας το αφιερώσω…» λέει με χιούμορ η αρχηγός, μόνο όμως ως προς το πιάνο.
Γιατί για τον αγώνα με τις Ολλανδέζες η Χριστοδούλου έχει όνειρα. «Εδώ που φθάσαμε έχουμε άλλη επιλογή; Όλα για όλα λοιπόν. Τα όνειρα δεν κοστίζουν, συνεπώς γιατί να μην ονειρευόμαστε πρόκριση;» σχολιάζει στο τετ α τετ που μας πρόσφερε την ημέρα της ξεκούρασης της Εθνικής, λίγο πριν την απογείωση της ομάδας για Βουδαπέστη.

Τα καταφέρατε τελικά. Τι γεύση αφήνει η Άγκυρα στην αρχηγό μας;

Σίγουρα γλυκιά στο μεγαλύτερο μέρος της παραμονής μας. Ζήσαμε μοναδικές εμπειρίες που δεν έχουμε ξαναζήσει. Κερδίσαμε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους και περάσαμε στους 16. Σίγουρα πάντα θέλουμε κάτι παραπάνω και νομίζω ότι αν δείχναμε καλύτερο πρόσωπο κόντρα στην Βουλγαρία θα είχαμε πάρει την τρίτη θέση. Όμως έτσι είναι ο αθλητισμός και τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στην Ολλανδία.

Γιατί δεν μας βγήκε το παιχνίδι με την Βουλγαρία;

Η ομάδα, είναι αλήθεια, δεν έβγαλε την ενέργεια που έβγαλε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Μπορεί με το ρεπό που είχαμε την προηγούμενη μέρα να χάσαμε και το ρυθμό μας. σίγουρα ήταν μια κακή μέρα και η ήττα, αλλά κυρίως η εμφάνιση, δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων. Χάσαμε το ρυθμό μας, το κεφάλι μας, δεν ξέρω που να αποδώσω την κακή εμφάνιση. Το μόνο πάντως που δεν έφταιγε ήταν ότι αφήσαμε να φύγει το παιχνίδι επειδή πριν την έναρξη μάθαμε ότι περάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ποια Εθνική από όλες από αυτές που εμφανίστηκαν στην Άγκυρα να κρατήσουμε σαν εικόνα;

Νομίζω ότι σε όλα τα παιχνίδια πλην από αυτό με τη Βουλγαρία βγάλαμε την Εθνική που θέλουμε. Μια ομάδα που αγαπάει αυτό που κάνει, μια Εθνική που βγάζει πάθος και ενέργεια στο γήπεδο και δεν φοβάται ακόμη και όταν παίζει κόντρα στην Σερβία της Μιχαίλοβιτς και της Μπρακόσεβιτς. Κοιτάξαμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια και αυτό μετράει.

Σημαντικό πάντως να συνεχίσετε να παίζετε κόντρα σε ομάδες όπως η Σερβία;

Συμφωνώ. Όσο παίζουμε σε υψηλό επίπεδο μόνο κερδισμένες μπορούμε να βγούμε. Εύχομαι αυτή η πρόκριση να μην είναι φωτοβολίδα. Πρέπει όλοι μαζί, παίκτες, προπονητές και ομοσπονδία να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο του αθλήματος. Αξίζει να παίζουμε σε μεγάλες διοργανώσεις και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.  

Είχατε και ωραία εξέδρα στην Άγκυρα;

Ναι νιώσαμε πολύ «ζεστά» στο γήπεδο, αυτό είναι αλήθεια. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις μακριά από τη χώρα σου και δη στην Τουρκία και να νιώθεις τον Έλληνα δίπλα σου. Πήραμε έξτρα δύναμη, δεν στο κρύβω, Σημαντικό για μας είναι, ότι αν και καθυστερημένα, η ΕΡΤ έδειξε τα παιχνίδια. Θέλαμε να μας δει η Ελλάδα, οι οικογένειες μας, όλοι αυτοί που μας αγαπάνε. Νομίζω οι εμφανίσεις μας είναι παράδειγμα για τη χώρα.

Και τώρα Βουδαπέστη, και τώρα Ολλανδία;

Τα όνειρα είναι τσάμπα, δεν κοστίζουν. Ξέρουμε ότι η Ολλανδία πάει για μετάλλιο στη διοργάνωση αλλά και εμείς δεν θα πάμε για …παρέλαση. Κανείς ποτέ δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε και να επιστρέψουμε στην Άγκυρα. Αν θέλει και ο Θεός θα ξανάρθουμε.