Γιώργος Καραμπέτσος: «Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, θα είναι πάντα φίλος και κοντά μας»

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη λήξη της συνεργασίας με τον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλο.


Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 1 Μαρτίου ενημέρωσα το Σώμα σχετικά με το θέμα της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρων κάνοντας και έναν μικρό απολογισμό της επιτυχημένης συνεργασίας μας με τον σπουδαίο προπονητή και καλό φίλο Δημήτρη Ανδρεόπουλο.

Ενημέρωσα το Σώμα για τις μαραθώνιες συζητήσεις που είχαμε τους τελευταίους μήνες με τον φίλο Δημήτρη σχετικά με τη νέα φιλοσοφία που θα πρέπει να ακολουθήσει το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ τουλάχιστον μέχρι να συμπληρωθεί ο νέος Ολυμπιακός Κύκλος το 2024.

Αποφασίσαμε μαζί να κλείσουμε τον κύκλο μιας επιτυχημένης συνεργασίας που είχε ως κορυφαίο αποτέλεσμα ένα μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και δύο συμμετοχές σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μάλιστα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που όχι μόνο δε μας πτόησαν, αλλά μας έδωσαν και μία ξεχωριστή δυναμική.

Θυμάμαι τα όσα λέγαμε στην πρώτη παρουσίαση του στις 13 Απριλίου 2018. Αυτά που υποσχέθηκε η διοίκηση της ΕΟΠΕ και ο ίδιος ως προπονητής υλοποιήθηκαν στο ακέραιο.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα παραμείνει καλός φίλος και μαζί με όλες τις προσωπικότητες του ελληνικού βόλεϊ που δόξασαν το άθλημα μας θα είναι πάντα δίπλα σε μένα και στο αγαπημένο μας άθλημα. Θέλω να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του καθώς ανέλαβαν την Εθνική ομάδα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, ενώ παράλληλα ήταν και προπονητής του Παναθηναϊκού.

Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που μαζί με τους συνεργάτες του κατάφεραν να βγάλουν και τον Παναθηναϊκό από τα προβλήματα του και να τον βάλουν πάλι σε δρόμο πρωταθλητισμού ανεβάζοντας τον συναγωνισμό στο ανδρικό βόλεϊ. Συμφωνήσαμε να γίνουμε πιο ξεκάθαροι καθώς οι απαιτήσεις γιγαντώνονται τόσο στο εθνικό συγκρότημα, όσο και στον αθηναϊκό σύλλογο.

Αναζητούμε πλέον το νέο προπονητή ο οποίος θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο, όχι μόνο γιατί θα πρέπει να υλοποιήσει αυτά που θα του ζητήσουμε, αλλά και γιατί θα πάρει την Εθνική ανδρών σε  πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που την παρέλαβε ο Ανδρεοπουλος.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους του Ελληνικού Βόλεϊ πως έγκαιρα θα ανακοινώσουμε έναν προπονητή εφάμιλλο των προσδοκιών μας όπως άλλωστε κάναμε και στην Εθνική γυναικών με την πρόσληψη του Ιταλού Μαρτσέλο Αμποντάνζα.