Νανάς - Σπ. Μπακοδήμος: Πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία

Στα πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία απέδωσε την ήττα με 3-2 σετ από την Σουηδία για την 2η αγωνιστική του τρίτου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Κ20 Στέφανος Νανάς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέφανος Νανάς δήλωσε: «Κομβικά ήταν το πρώτο και το τέταρτο σετ. Εκεί δεν ήμασταν καλοί. Ειδικά στο ξεκίνημα μπήκαμε τρακαρισμένοι και αγχωμένοι, πράγμα που δεν δικαιολογείται. Κάναμε τα διπλάσια λάθη από τον αντίπαλό μας και το χάσαμε στις λεπτομέρειες. Το δεύτερο και τρίτο σετ μπήκαμε αποφασισμένοι, είπαμε ο καθένας να μειώσει τα λάθη του και αυτό έγινε. Γι'αυτό τα πήραμε σχετικά εύκολα. Ξεκινώντας το τέταρτο σετ το μομέντουμ ήταν υπέρ μας και εκεί αδικαιολόγητα δώσαμε περιθώρια στους Σουηδούς με πολλά λάθη και το 8-4 έγινε 12-16. Παρά το γεγονός ότι τους πλησιάσαμε, το χάσαμε. Ένα-δύο λάθη και στο τάι μπρέικ έκριναν το αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και ευελπιστούμε αύριο με την Γαλλία να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και αν καταφέρουμε να τους κοντράρουμε, θα πάρουμε το επιθυμητό αποτελέσμα. Πάντα με συνδυασμό αποτελεσμάτων έχουμε ακόμα ελπίδες πρόκρισης».

Ο ακραίος της Εθνικής Σπύρος Μπακοδήμος τόνισε: «Ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι και το πιστεύαμε. Μετά από ένα σημείο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Στο δεύτερο σετ επαναφέραμε τις δυνάμεις μας και φέραμε το παιχνίδι στο 1-1. Μας πήγε καλά μέχρι ένα σημείο μέχρι που φτάσαμε στο τάι μπρέικ. Στο πέμπτο σετ το πιστεύαμε, μικρά λάθη όμως μας στέρησαν τη νίκη. Στεναχωριόμαστε πάρα πολύ γι'αυτό, όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι με τη Γαλλία. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε. Δεν μασάμε και θα τα δώσουμε όλα».