Μαρτίνα Ξανθοπούλου: «Λειτουργούμε σαν ομάδα και είμαστε έτοιμες για κάθε αγώνα»

Η αποστολή της εθνικής γυναικών ετοιμάζεται για το ταξίδι στο Τρόμσο και την αναμέτρηση με τη Νορβηγία (Τετάρτη, 31/8) όπου θέλει να πανηγυρίσει την 4η νίκη της που θα τη φέρει πιο κοντά στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2023.
 
Αναλόγως με το αποτέλεσμα του αγώνα Ελβετία-Βοσνία μπορεί η πρόκριση να τελειώσει από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο στην ελληνική ομάδα, όπως εξήγησε η Μαρτίνα Ξανθοπούλου, το μυαλό μας είναι συγκεντρωμένο στο επόμενο ματς και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο που μας έχει φέρει σ' αυτήν την θέση... 
 
«Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι από πολλές απόψεις. Από εμπειρίες, από προπονήσεις, από κούραση (γέλια). Αλλά δείξαμε ότι η δουλειά που κάναμε δεν πήγε χαμένη και οι κόποι μας σιγά, σιγά δικαιώνονται. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δουλέψει παραπάνω από σκληρά για να βγει αυτή η εικόνα στο γήπεδο και σαν ομάδα ήμασταν έτοιμες για όλα τα παιχνίδια. Βέβαια ίσως κι εμείς να μην περιμέναμε το 3 στα 3 χωρίς απώλεια σετ, αλλά τα καταφέραμε...».
 
Η 24χρονη λίμπερο του ΠΑΟΚ έδειξε να είναι ακόμη πιο αισιόδοξη για το μέλλον. «Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε φτάσει στο αγωνιστικό μας... ταβάνι. Είμαστε μια νέα ομάδα κι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε στο 100%. Ωστόσο συγκριτικά με τα όσα δείξαμε στους Μεσογειακούς Αγώνες, υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος και φαινόμαστε πλέον πιο ομάδα. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει κάνει ο προπονητής με την ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε πολύ καιρό όλες μαζί. Κι ο κόουτς πέρα από  τη δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο να λειτουργούμε σε όλα με ομαδικό πνεύμα.»

 
Με την εθνική να έχει κάνει το 3χ3 κι η Μαρτίνα τόνισε ότι: «... τίποτα δεν έχει κριθεί, απλά είμαστε αρκετά κοντά στο στόχο μας και πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια συγκέντρωση μέχρι να εξασφαλίσουμε και τυπικά την πρόκριση», ωστόσο όπως παραδέχθηκε: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχουν αρκετές εικόνες. Υπάρχει επίσης κι ένας μικρός ενθουσιασμός αφού ξέρουμε ότι είμαστε κοντά στο στόχο μας».
 
Τέλος δεν άφησε ασχολίαστη και την εικόνα της Μίκρας με τις κατάμεστες κερκίδες...
«Παίζω 6 χρόνια στη Μίκρα, καθώς είναι και η έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά τόσο πολύ κόσμο σαν κι αυτόν που είχε με τη Νορβηγία δεν έχω ξαναδεί. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακό γιατί δεν γέμισαν απλά τις κερκίδες, αλλά μας στήριξαν με θέρμη. Κι ελπίζω ότι στον αγώνα με τη Βοσνία θα είναι ακόμη περισσότεροι και θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση...»