Κώστας Λιώσης: «Φτάναμε στην πηγή αρκετές φορές αλλά κάτι μας έλειπε»

 Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Λιώσης μετά το φινάλε του αγώνα με την Ιταλία έκανε έναν μίνι απολογισμό για την Εθνική εφήβων στο ευρωπαϊκό Κ20 στην Άρτα αλλά και για όλο το καλοκαίρι.

«Η Ιταλία είναι μία ποιοτική ομάδα που έχει μεγάλες επιτυχίες. Το τελευταίο σετ μας αφήνει μία πικρία γιατί δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Αξίζαμε να πάρουμε το δεύτερο σετ. Η εικόνα μας δεν ήταν για να χάσουμε 3-0 αλλά παίρνεις στο παιχνίδι αυτό που σου αξίζει και διεκδικείς. Τα δύο χρόνια που είμαι στις Εθνικές ομάδες έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει όλες τις Εθνικές. Της αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ζούμε και σε δύσκολους καιρούς. Η διοργάνωση εδώ στην Άρτα ήταν φανταστική και αξίζουν σε όλους όσοι ανέλαβαν να γίνει το ευρωπαϊκό πολλά συγχαρητήρια. Είχαμε καλές συνθήκες σε όλη την προετοιμασία και δεν μας έλειψε κάτι. Φτάναμε στην πηγή σε σετ, σε αγώνες αλλά κάτι μας έλειπε. Ίσως να έχει να κάνει με την αγωνιστική προετοιμασία των παιδιών όσον αφορά τις δύσκολες συνθήκες. Παιχνίδια δηλαδή ανταγωνιστικά που τους λείπουν. Μακάρι να βρουν αυτόν τον χρόνο συμμετοχής γιατί τον αξίζουν. Έχουν κάνει πολλά βήματα προόδου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και μακάρι στο μέλλον να ενισχύσουν και την Εθνική ανδρών.

Ο ακραίος της Εθνικής εφήβων Σταύρος Μούχλιας δήλωσε: «Εξαρχής ξέραμε ότι η Ιταλία είναι από τις καλύτερες ομάδες. Θέλαμε ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και το πετύχαμε στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Στο δεύτερο σετ είχαμε διαφορά ωστόσο δεν την κρατήσαμε στο κρίσιμο σημείο του. Ήταν ένα μεγάλο και κουραστικό καλοκαίρι, όμως η προετοιμασία και οι διοργανώσεις είναι αναμνήσεις αυτές θα μείνουν για πάντα. Χαρήκαμε που έγινε το ευρωπαϊκό στη χώρα μας και ήταν ωραία εμπειρία με τόσο κόσμο να φωνάζει για εμάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι παραπάνω σε κάποια παιχνίδια, δεν συνέβη όμως και αυτό μας στοίχισε».