Οι αποφάσεις της C.E.V. για το ευρωπαϊκό βόλεϊ και beach volley

  • Γράφτηκε από τον 
  • Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (C.E.V.) απέστειλε στις Εθνικές Ομοσπονδίες μέλη της και γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της, το πλάνο που δημιούργησε για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με την πανδημία του COVID-19.

Αναλυτικά:

ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1. Μείωση του παραβόλου των διεθνών μεταγγραφών (I.T.C.) που αφορούν την C.E.V. κατά 50% (τα παράβολα για την F.I.V.B., ομοσπονδίας προέλευσης και ομοσπονδίας υποδοχής παραμένουν τα ίδια).

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ

1. Οριστική διακοπή και των τριών ευρωπαϊκών κυπέλλων σε άνδρες και γυναίκες χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητών για το 2020 (Τσαμπιονς Λιγκ, CEV Cup, Challenge Cup).

2. Προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2020-2021 μέχρι την 1η Αυγούστου.

3. Για το ευρωπαϊκό ράνκινγκ του 2020-2021 θα ληφθούν υπόψην όλοι οι αγώνες που έχουν δοθεί μέχρι την διακοπή λόγω του κορονοϊού.

4. Η αγωνιστική επιτροπή της C.E.V. σε συνεργασία με τις 56 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα επεξεργαστεί τις τελικές κατατάξεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες για την κατανομή των θέσεων στα ευρωπαϊκά κύπελλα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, ενώ θα υπάρχει ευελιξία στη λήψη αποφάσεων ιδιαίτερα για ομάδες που είχαν επενδύσει χρήματα και είχαν επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Μη διεξαγωγή του Silver & Golden European League για το 2020 σε άνδρες και γυναίκες.

2. Έκτακτο πλάνο για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες που είναι προγραμματισμένα από 15 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου.

α) Μέχρι την 1η Ιουλίου θα έχει αποφασιστεί η αναβολή ή όχι των αγώνων.
β) θα βρεθεί ξεχωριστή λύση σε περίπτωση που μία χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα ή να ταξιδέψει.
γ) Μείωση εξόδων των αγώνων για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τις διοργανώτριες χώρες, καθώς και των εξόδων τηλεοπτικής παραγωγής.
δ) Σε περίπτωση αναβολής των προκριματικών οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής τους είναι από 1 έως 17 Ιανουαρίου 2021.

3. Για πιθανή αναβολή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε άνδρες και γυναίκες το 2021, η C.E.V. θα συζητήσει εναλλακτικές λύσεις με τους οκτώ διοργανωτές, σύμφωνα πάντα με το καλεντάρι που θα βγάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία (F.I.V.B.).

α) Πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών είναι από 19 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021.
β) Πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών είναι από 2 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1. Μη διεξαγωγή του τρίτου προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων εφήβων Κ20-νεανίδων Κ19 και οι χώρες που θα συμμετάσχουν στη τελική φάση θα προκύψουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, του οποίου οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

α) Νεανίδων Κ19: Απο τους 7 ομίλους του δεύτερου προκριματικού γύρου στη τελική φάση θα προκριθούν οι 7 πρώτοι και οι 3 καλύτεροι δεύτεροι.
β) Εφήβων Κ20: Απο τους 7 ομίλους του δεύτερου προκριματικού γύρου στη τελική φάση θα προκριθούν οι 7 πρώτοι και οι 4 καλύτεροι δεύτεροι.

2. Αναβολή του δεύτερου προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων εφήβων Κ20, νεανίδων Κ19, παίδων Κ18 και κορασίδων Κ17 για αρχές Αυγούστου (αρχικά είχαν προγραμματιστεί για 27 Απριλίου με 3 Μαΐου).

α) Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για αναβολή των αγώνων θα έχει ανακοινωθεί έως 15 Ιουνίου.
β) Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των χωρών που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο όλων των αναπτυξιακών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
γ) Σε περίπτωση που διακοπούν οριστικά τα προκριματικά, οι κενές θέσεις για τις τελικές φάσεις όλων των αναπτυξιακών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα βγουν σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ράνκινγκ.

3. Αναβολή των τελικών φάσεων όλων των αναπτυξιακών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

α) Ευρωπαϊκό κορασίδων Κ17 (Μαυροβούνιο) - αρχικές ημερομηνίες 1 με 8 Αυγούστου 2020.
β) Ευρωπαϊκό παίδων Κ18 (Ελλάδα και Ιταλία) - αρχικές ημερομηνίες 10 με 19 Ιουλίου 2020.
γ) Ευρωπαϊκό νεανίδων Κ19 (Βοσνία και Κροατία) - αρχικές ημερομηνίες 22 με 30 Αυγούστου 2020.
δ) Ευρωπαϊκό εφήβων Κ20 (Τσεχία) - αρχικές ημερομηνίες 28 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου 2020.

BEACH VOLLEY

1. Όλες οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις του World Tour να διεξαχθούν στο τέλος του καλοκαιριού, ενώ σε περίπτωση οριστικής αναβολής ενός τουρνουά θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον έναν μήνα πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του.

2. Η C.E.V. στοχεύει στην διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στα τέλη του καλοκαιριού στην Ολλανδία, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

3. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αποφάσισε στην αλλαγή ημερομηνίων των αναπτυξιακών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπιτς βόλεϊ (Κ22, Κ20 και Κ18).

4. Οικονομική ενίσχυση των ομάδων που θα ταξιδέψουν για τα αναπτυξιακά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ για το 2020 και το 2021 (Κ22, Κ20, Κ18).

5. Η Β' φάση του Continental Cup θα διεξαχθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2021 και η τελική φάση το διάστημα 21 με 27 Ιουνίου 2021.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

1. Η C.E.V. θα δώσει ευελιξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με σκοπό να γίνουν σεβαστές και οι αποφάσεις των Εθνικών Κυβερνήσεων.

2. Σε περίπτωση ανάγκης θα λαμβάνονται αποφάσεις ανά περίπτωση.

3. Η C.E.V. κατήργησε κάθε οικονομική ή άλλη ποινή για πιθανές έκτακτες αποχωρήσεις ομάδων λόγω των συνεπειών της πανδημίας.