Στη σκιά του Covid-19 η διεξαγωγή του Δ’ Προκριματικού Ομίλου στην Κύπρο

Ως τη μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο σάλας που διοργανώνεται στην Κύπρο χαρακτήρισε τη διεξαγωγή του Δ’ Προκριματικού Ομίλου που εξελίσσεται στο νησί μας ο κομισάριος των αγώνων, Ελλαδίτης Περικλής Μπακοδήμος.

Το πρωί της Τετάρτης 02 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρας που είχε ρεπό η διοργάνωση συναντήσαμε τον κ. Μπακοδήμο στο ξενοδοχείο που κατέλυσε στη Λευκωσία και μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΠΕ.

Ο κ.Μπακοδήμος τόνισε ότι μετά από αγώνες UnderAge και Μικρών Κρατών Ευρώπης η Κύπρος διοργανώνει μια μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών. Όπως είπε «στοίχημα για την Ομοσπονδία πρέπει να είναι η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, αφού τις πρώτες τρεις ημέρες του τουρνουά ήταν φανερή η απουσία του κόσμου. Από την Παρασκευή τα σωματεία τα ίδια πρέπει να φέρουν τους αθλητές και ειδικά τους νεαρούς αθλητές/αθλήτριες στο γήπεδο για να απολαύσουν μέσα σε ιδανικές συνθήκες άλλους έξι ωραίους αγώνες βόλεϊ υψηλού επίπεδου και πολύ καλές ομάδες όπως οι Εθνικές Ισπανίας, Λετονίας, Μολδαβίας και η νεανική και ελπιδοφόρα Εθνική Κύπρου».

Εντυπωσιάστηκε ο κ. Μπάρατς

Ο Ελλαδίτης παράγοντας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στην Κύπρο βρέθηκε τόσο για να παρακολουθήσει αγώνες, όσο και να συμπαρασταθεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Κροάτης Zdeslav Barac. «Σας λέω ότι ο κ. Barac έμεινε πάρα πολύ ικανοποιημένος τόσο από το γήπεδο, όσο και από τις εγκαταστάσεις αλλά και τις συνθήκες που διοργανώνεται ο Δ Προκριματικός Όμιλος».

Η Κύπρος μπορεί

Σε ερώτησή μας εάν με αυτά που είδε μέχρι τώρα σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση η Κύπρος μπορεί να δοργανώσει μεγάλα και σημαντικά τουρνουά, ο κ.Μπακοδήμος με αφοπλιστικό τρόπο τόνισε ότι «ναι η Κύπρος μπορεί να διοργανώσει μεγάλες διοργανώσεις και όπου δεν μπορεί είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Βλέπω ότι ο πρόεδρος Δρ Μ. Κρασιάς έχει όραμα και αξίζει συγχαρητήρια τόσο ο ίδιος, το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και το προσωπικό της Ομοσπονδίας Παράλληλα, υπάρχουν γήπεδα σε Λευκωσία και Λεμεσό, καθώς και θέληση. Η αποδοχή τέτοιας διοργάνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλές χώρες δεν την αποδέχθηκαν όχι μόνο λόγω της πανδημίας αφού θέλει κόπο και χρήμα, για να διεξαχθεί τέτοια διοργάνωση».

Ο κ. Μπακοδήμος τόνισε ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας να συμμετάσχει η Εθνική Ανδρών στον προκριματικό Όμιλο του Eurovolley ήταν απόλυτα ορθή, αφού σε επίπεδο Εθνικών ομάδων Μικρών Κρατών τα κατέκτησε όλα, τι άλλο μπορεί να κάνει εκεί. Για να γίνεις καλύτερη ομάδα πρέπει να χάσεις δεν γίνεται αλλιώς. Είδατε που για μένα ήταν κάτι αναμενόμενο, η Μολδαβία κέρδισε την Ισπανία.

Ο Ελλαδίτης κομισάριος τόνισε ότι η Εθνική Κύπρου είναι μια νεανική και απόλυτα ταλαντούχα ομάδα με αρκετά ταλέντα να ξεχωρίζουν όπως ο Σωτήρης Σιαπάνης. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Εθνική έκανε μεγάλη προσπάθεια και ο κόσμος οφείλει να το κατανοήσει και να έλθει στο γήπεδο να βοηθήσει το επόμενο τριήμερο και νέα παιδιά να δουν ωραίο βόλεϊ. Για μένα δεν υπάρχει καλύτερη προπόνηση για τους νεαρούς να έλθουν να δουν ένα αγώνα βόλεϊ τέτοιου επιπέδου.

Τα μέτρα για κορωνοϊό

Η Ομοσπονδία μας δίνει αυτές τις ημέρες και εξετάσεις λόγω του γεγονότος ότι για πρώτη φορά μετά την πανδημία γίνονται αγώνες σε κλειστό γήπεδο στην Κύπρο. Ο κ. Μπακοδήμος κλήθηκε να σχολιάσει τα μέτρα που εφαρμόζονται λόγω Covid19. Όπως είπε, υπάρχει το πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και το υγειονομικό πρωτόκολλο της Κυπριακής Δημοκρατίας που υπερισχύει. «Τηρούμε όλα τα μέτρα αφού όλοι θερμομετρούνται πριν από τους αγώνες και τις προπονήσεις ενώ στο γήπεδο απολυμαίνονται τα πάντα όπως οι καρέκλες, οι μπάλες, καμιά ομάδα δεν χρησιμοποιεί αποδυτήρια, η καθεμιά ομάδα χρησιμοποιεί διαφορετικά λεωφορεία για τις μετακινήσεις της. Σημειώνω εδώ ότι δυο ομάδες οι Εθνικές Ισπανίας και Μολδαβίας είναι από χώρες κατηγορίας Γ και τηρείται το ανάλογο πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις. Εύχομαι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα μέχρι την Κυριακή που θα ολοκληρωθούν οι αγώνες.

Όλοι είναι ευχαριστημένοι

Ο κ. Μπακοδήμος ανέφερε ότι όλες οι αποστολές είναι ευχαριστημένες τόσο από την οργάνωση όσο και από τα μέτρα που εφαρμόζονται και αυτό πιστώνεται στην Ομοσπονδία. Κάποια μικροπροβλήματα που υπήρξαν τα αντιμετωπίσαμε».

Καταλήγοντας ο κ. Μπακοδήμος δήλωσε ότι «η Ομοσπονδία και ο πρόεδρος Δρ Μιχάλης Κρασιάς με την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης αξίζουν συγχαρητήρια αφού μέσα από αυτή τη διαδικασία μεγαλώνουν».

Βιογραφικό σημείωμα

O κ. Περικλής Μπακοδήμος κατάγεται από το Βόλο και είναι εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και τεχνικό μέλος της Cev Sports Organizong Commision. Eίναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου.Είναι μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης Πρωταθλημάτων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετσοφαίρισης ( CEV ) από το 2015 .Συμμετέχει ως Κομισάριος αγώνων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Βόλεϊ. Είναι κάτοχος Διπλώματος Προπονητή Βόλεϊ της Ανώτερης Σχολής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FIVB .

Από το 2000 έως το 2008 διετέλεσε Τεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης ενώ από το 2015 κατέχει την θέση του Διευθυντή της Ομοσπονδίας. Είναι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ ( BVA ).Διετέλεσε Διευθυντής και επιμορφωτής στις σχολές Προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο κ. Μπακοδήμος υπήρξε συμπαίκτης και συμφοιτητής με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλη Κρασιά με τον οποίο διατηρούν στενή φιλία.