Η Έλενα Μπάκα από την "αγκαλιά" της Nomos ανήγει τα φτερά της για την Ελβετία

Στην Ελβετία θα συνεχίσει την καριέρα της η Έλενα Μπάκα.

Η  21χρονη Έλενα, που στην Ελλάδα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Άρη, συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική και την καριέρα της στο βόλεϊ ύστερα από υποτροφία που της έδωσε η Nomos LLC Volleyball Pro Agency.

Η σκληρή δουλειά και ο ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο βοήθησαν τη νεαρή αθλήτρια να πάρει την πρώτη της μεταγραφή σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο και συγκεκριμένα στην Volley Düdingen.

Η ανακοίνωση της ομάδας

Με μεταγραφή που είναι άμεσα σε ισχύ η 21χρονη Ελληνίδα Έλενα Μπάκα θα ολοκληρώσει το ρόστερ των Power cats. Η Έλενα είναι ακραία με πολύπλευρες δεξιοτεχνίες.

Εξαιτίας τραυματισμών,  η ομάδα αγωνίζονταν με μειωμένες δυνάμεις τους τελευταίους αγώνες του 2022. Για να μπορέσουν να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι των γυναικών της ομάδας ήταν ολοφάνερο ότι έπρεπε η ομάδα να δυναμώσει.  Με ακόμα μία ακραία ο προπονητής της Volley Düdingen, Dario Bettello θα έχει περισσότερες επιλογές τακτικής είτε στα άκρα είτε στη διαγώνιο.

Η Έλενα Μπάκα κέρδισε το εθνικό πρωτάθλημα το 2016 με την εθνική ομάδα Κ15 της Ελλάδας και επανέλαβε το ίδιο το 2017 και το 2018 με την Κ17. Από το 2017 έως την αποφοίτηση της από το ελληνικό κολλέγιο Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε για τον Άρη Θεσσαλονίκης. Η Έλενα στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της κι εκεί αγωνίστηκε με το Κολέγιο του St. Mary's στη σάλα και στην άμμο.  Αυτή τη σεζόν η 21χρονη αγωνιζόταν με την ομάδα του πανεπιστημίου του Κάνσας.

Η 21χρονη αναμένεται στο Düdingen στις 28 Δεκεμβρίου μετά την ανάπαυλα των Χριστουγέννων των powercat. Μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την προπόνηση με την Düdingen και να πάρει μέρος στον πρώτο εντός έδρας αγώνα στις 4 Ιανουαρίου του 2023 στις 8:00 ενάντια στην VC Kanti Schaffhausen στο Düdingen".