Ο Σωτήρης Σωτηρίου άφησε τον ΠΑΟΚ για τον Άρη

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και το τμήμα Βόλεϊ Ανδρών ανακοινώνουν την απόκτηση του Σωτήρη Σωτηρίου.

Ο 37χρονος βολεϊμπολίστας, γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1986 στην Αθήνα και αγωνίζεται στη θέση του ακραίου. Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα του Μακεδονικού, στην οποία παρέμεινε από το 2004 μέχρι το 2007.

Το καλοκαίρι του 2007 πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή και μετά από ένα χρόνο μεταπήδησε στον Π.Ο. Μουδανιών. Την αγωνιστική περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΑΡΗ.

Το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στον Πειραιά όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια (2015) στον Ολυμπιακό, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, επέστρεψε ξανά στην ομάδα μας, ενώ τον αμέσως επόμενο χρόνο πήγε στον Π.Α.Ο.Κ. για τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι και την περσινή αγωνιστική χρονιά (2022-2023). Το 2016 επίσης κλήθηκε και αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα, φορώντας το εθνόσημο.

«Θα δώσω το 101% για να γυρίσει ο ΑΡΗΣ στη Volley League»

Μετά την επιστροφή του στον ΑΡΗ, ο Σωτήρης Σωτηρίου δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση, τον πρόεδρο και τον προπονητή που με εμπιστεύτηκαν. Να ευχηθώ να έχουμε υγεία και μια καλή χρονιά. Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω το 101% του εαυτού μου ώστε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της και να επέλθει η άνοδος. Στόχος είναι να επιστρέψει ο ΑΡΗΣ εκεί που του αξίζει. Τέλος, θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο της ομάδας, που όπως θυμάμαι και στις προηγούμενες δυο θητείες μου στον ΑΡΗ, στήριζε και έδινε ώθηση».