Η ΑΕΚ συμφώνησε με την Βερόνικα Τρνίκοβα

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Βερόνικα Τρνίκοβα.

Η διεθνής Τσέχα κεντρική είναι γεννημένη στις 13 Οκτωβρίου του 1995 και θα ενισχύσει το τμήμα του Βόλεϊ Γυναικών της νέας σεζόν.

Η Τσέχα αθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της από την PVK Olymp Praha, ώσπου να φύγει για το εξωτερικό και δη, για τη Γερμανία το 2015, για λογαριασμό της VfB Suhl Lotto Thüringen. Τις επόμενες δύο σεζόν έπαιξε εκ νέου στην Τσεχία με τη φανέλα της VK Prostějov και το 2018 μεταγράφηκε στην VK UP Olomouc. Το 2020 μετέβη στην VK Dukla Liberec και το 2021 ταξίδεψε στην Ιταλία για την Acqua & Sapone Roma Volley Club. Επέμεινε… ιταλικά και τη σεζόν 2022/23, καθώς υπερασπίστηκε τα χρώματα της Wash4Green Pinerolo, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε για την VK Prostějov. Να σημειώσουμε πως είναι συλλέκτρια τίτλων, καθώς έχει στο παλμαρέ της 4 Πρωταθλήματα Τσεχίας, ένα Κύπελλο Τσεχίας και μία κατάκτηση του Τουρνουά MEVZA. Όμως, το πιο σημαντικό της επίτευγμά της είναι σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτέλεσε μέλος της «χρυσής» Τσεχίας του 2019, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σε ατομικό επίπεδο η Τρνίκοβα ήταν η καλύτερη μπλοκέρ και επιθετικός του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στην Τσεχία, αλλά και η καλύτερη μπλοκέρ και σέρβερ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2022. Το 2021 είχε αναδειχθεί η καλύτερη επιθετικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Βερόνικα, καλώς ήρθες στην ομάδα μας!