Ο ΑΟ Αιγιαλέων μπήκε με το δεξί στη νέα σεζόν με νίκη απέναντι στον Πανερυθραϊκό

Η εμπειρία απέναντι στα νιάτα ήταν αυτή που νίκησε απόψε στο κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής» της Νέας Ερυθραίας.

Ο ΑΟ Αιγιαλέων αν και έκανε μέτριο ξεκίνημα, χάριν της εμπειρίας των παικτών του αλλά και τη μεγάλη βοήθεια από τον Σοάρες κέρδισε με ανατροπή τον γηπεδούχο Πανερυθραϊκό.

Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας κέρδισε το πρώτο σετ στο οποίο παίχτηκε πολύ καλό βόλεϊ και από τις δύο ομάδες 26-24. Η απάντηση όμως του ΑΟ Αιγιαλέων ήταν αμείλικτη.

Στο δεύτερο σετ η νεανική ομάδα του Γιώργου Ουτζή βρέθηκε μπροστά 17-10 και ενώ κάπου εκεί θα νόμιζε κανείς πως είχαν τελειώσει όλα, δεν έγινε καθόλου έτσι. Μετά τις φωνές του προπονητή τους στο τάιμ άουτ ο ΑΟ Αιγιαλέων πήρε μπρος. Ανάγκασε τον Πανερυθραϊκό να κάνει απανωτά λάθη, να χάσει το ρυθμό του και με καλή επίθεση, σερβίς και μπλοκ έφερε τα πάνω – κάτω και ισοφάρισε στο 19-19. Μετά από μεγάλη προσπάθεια από την γηπεδούχο ομάδα το σετ τελικά πήγε 27-25 υπέρ του Αιγίου με επίθεση του Γεωργάτου που είχε μπει αλλαγή στο δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ ο Πανερυθραϊκός ακόμα φανερά αποσυντονισμένος από την κατάληξη του δεύτερου σετ, πρόβαλε αντίσταση ως το 10-10. Ακολούθησε το 10-12 από τον Δασκαλόπουλο που είχε μπει στον αγώνα σαν αλλαγή και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 12-20 παρόλο που ο Ουτζής προσπαθούσε με αλλαγές να διορθώσει τα λάθη των παικτών του. Έγινε ακόμα μια προσπάθεια από πλευράς του Πανερυθραϊκού αλλά τα λάθη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους και το σετ κατέληξε 18-25 μετά από σερβίς άουτ του Κονίδη για το Αίγιο.

Στο τέταρτο σετ ο Πανερυθραϊκός έκανε το 3-1 με τον Δορδοκίδη αλλά μετά ξεκίνησαν πάλι τα λάθη. Το Αίγιο πέρασε μπροστά 9-15 και 14-21 με τον Πανερυθραϊκό να παίρνει τάιμ άουτ. Ακολούθησε μπλοκ στον Σοάρες και στη συνέχεια άουτ του ίδιου. Το Αίγιο πήρε τάιμ άουτ. Ο Πανερυθραϊκός πέρασε στην αντεπίθεση με Δορδοκίδη και Μάρκου και το σκορ έφτασε στο 21-24. Ακολούθησε άουτ σερβίς του Μούρτζη για το 22-24 αλλά το σετ έκλεισε μετά από μπλοκ στον Μάρκου 22-25.

ΤΑ ΣΕΤ: 26-24, 25-27, 18-25, 22-25

Πανερυθραϊκός (Ουτζής) : Ρεστέμης, Δορδοκίδης, Τουρνάκης, Δημητούλης, Κονίδης, Καβαρινός, Αχιλλεόπουλος (λ) / Καρύκας, Μάρκου, Παπαδόπουλος, Τασάκος

ΑΟ Αιγιαλέων (Παπαδόπουλος) : Μούρτζης, Μαυραγάνης, Λιβαθηνός, Βασιλάκος, Σοάρες, Γκιμαράες, Καραγεώργος (λ), / Σύρος (λ), Πατρινός, Γεωργάτος, Δασκαλόπουλος