Pre League γυναικών (23η αγωνιστική): Ανέβηκε πρώτος ο Απολλώνιος, νίκησε τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων

Μία ντουζίνα συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε ο Απολλώνιος, με την 12η να είναι κόντρα στις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων με 3-1 σετ που τον έφερε και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Pre League γυναικών.


Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 57 βαθμούς μετά από 23 αγωνιστικές και στα μεταξύ τους παιχνίδια μοιράστηκαν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (3-1). Η ισοβαθμία κρίθηκε στους συνολικούς κερδισμένους πόντους από τις δύο αναμετρήσεις, με τον Απολλώνιο να υπερτερεί 179-174.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, το ενδιαφέρον μεγαλώνει και στην απευθείας άνοδο αλλά και για τις θέσεις των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας πέρασε από την έδρα του Πορφύρα με 3-1 σετ και εδραιώθηκε στην 3η θέση, με την ομάδα του Πειραιά να παραμένει όμως στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, καθώς ο Πανιώνιος ηττήθηκε στην Νέα Σμύρνη με 3-2 σετ από τον ανεβασμένο Φ.Ο. Βριλησσίων.

Οι Μακεδόνες επίσης σταμάτησαν τον Ναύαρχο Βότση με 3-0 σετ, με τον Βότση να χάνει την ευκαιρία να ανέβει αυτός 5ος, καθώς βρίσκεται στο -3 από τον Πορφύρα.

Έδαφος έχασε και η Κόρινθος, με την Ελπίδα Αμπελοκήπων να παίρνει τη νίκη στο τάι μπρέικ. Η Κόρινθος με τον βαθμό που πήρε έφτασε τους 30 και η Ελπίδα με το δίποντο βρίσκεται στο -1 από την ομάδα της Πελοποννήσου.

Εύκολο τρίποντο πήραν οι Αμαζόνες στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου με 3-0 σετ, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει μία θέση στα πλέι οφ ανόδου.

Pre League Γυναικών - 23η αγωνιστική
 
Σάββατο 25 Μαρτίου 2023


Γ.Σ. Πανιώνιος - Φ.Ο. Βριλησσίων 2-3 (25-13, 18-25, 18-25, 25-19, 13-15)


Διαιτητές: Αρβανίτης, Κατερλή, Παρατηρητής: Πολίτης.

Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμητρα Λυκογιάννη): 
Γιοβάνη, Κούση, Καρέλια,  Χατζηγρηγορίου, Τσβίγιοβιτς, Άλβαρεζ / Λεωνίδου (λ), Μιλεντίγιεβιτς (λ), Τσίμα, Λογαρά, Παπαδοπούλου.

Φ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ (Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος): Αναγνώστου, Μικρουδάκη, Έρωτα, Μελετιάδη, Σόουζα, Μποκή / Καραβοκύρη (λ), Τριγωνίδου (λ), Μπαλάσκα, Στάθη.

Α.Σ.Π. Κόρινθος - Α.Σ. Ελπίς 2-3 (25-23, 25-23, 16-25, 23-25, 9-15)

Διαιτητές: Πρέντζας, Μάλφας, Παρατηρητής: Δημάκης.

Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Μανώλης Πρασανάκης): Ρίτερ, Παπά, Κυπαρίσση, Σπυροπούλου, Βαλλήνδρα, Πατουχέα / Μαργαρίτη (λ), Αγγιστριώτη (λ), Ανγκούλο, Ελευθερίου.

Α.Σ. ΕΛΠΙΣ (Γιώργος Γεωργιάδης): Κώστογλου Στ., Παπάζογλου, Κώστογλου Σ., Παντελίδου, Γαϊτανίδου, Γουγούση / Ρουμπάκη (λ), Στεργιάκη (λ), Αρχόντη, Τριανταφύλλου, Μπαλογιάννη, Ράντοβιτς.

Α.Π.Σ. Αίας - Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 0-3 (17-25, 22-25, 19-25)


Διαιτητές: Κουκουμάκας Π., Μαυρίδης Γ., Παρατηρητής: Σιδηράς.

Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ (Γιάννης Βαγγέλης): Μπίτση, Τσιούπα, Σαχανίδου, Καντίδου, Χατζίκου, Γερομίχαλου / Σαουλίδου (λ), Σπανού.

Α.Ο.Ν. ΑΜΑΖΟΝΕΣ (Βασίλης Πανδής):
 Κάλλη, Νικολαΐδη, Εσντέλ, Βυθούλκα,  Χριστοδούλου, Φακοπουλίδου / Γκιαούρη (λ), Τζαφέρη (λ), Σιμανίκοβα, Μαραθοκαμπίτου.

Ο.Φ.Α. Απολλώνιος - Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων 3-1 (25-19, 18-25, 25-15, 25-20)

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ράντσιου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης.

Ο.Φ.Α. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ (Νίκος Μπουτσουρής): Πήττα, Διώτη, Σιδεράτου, Ράπτη, Λάβδα, Καββαδία / Τουλγαρίδου (λ), Μότσιανου (λ), Κελ, .

Α.Σ. ΑΚΑΔ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ (Γιάννης Χαριτωνίδης): Βεζυργιαννίδου,  Κομλένοβιτς, Καραφουλίδου, Δρακουλίδου, Μάγκντιτς, Πλακιά,  / Μπάλλα (λ), Πετρινόλη (λ), Μιχοπούλου, Παπαδοπούλου, Τόλιου.

Α.Ο.Φ. Πορφύρας - Απόλλων Καλαμάτας 0-3 (20-25, 22-25, 21-25)

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος.

Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Μανώλης Αποστολογιωργάκης): Σαντέ, Ιωαννίδου,  Σωτηρίου, Γκολφινοπούλου, Μπουένο, Ποντικάκη  / Μπουτσελάκου (λ), Λιάρου (λ), Σακιζλή, Θαλασσινού, Γεωργιάδου, Τσένη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Μπάμπης Μυτσκίδης): Φίλο,  Αποστολοπούλου, Κόλλια, Τόσι, Ζωίδου,Τσομπανίδου / Γιολλά Ν. (λ), Γιολλά Ειρ., Μαυροειδή.

Α.Σ. Μακεδόνες - Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση 3-0 (25-12, 25-22, 25-13)

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Αρ., Δρανίτσας, Παρατηρητής: Μαυρίδης Θ.

Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Κώστας Αγγουράς): 
Παπαδοπούλου, Λιούνη, Ολιβέιρα, Παπακωνσταντίνου, Μπορμπόκη, Μαρτίνεζ / Σακκά (λ), Γαλάνη (λ), Ντρογραμάτζη, Γκίκα, Νικηφόρου, Δορούκα.

Α.Π.Σ. ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ (Κώστας Ιωαννίδης): Αθανασιάδου, Ακριβοπούλου, Κοκότη, Τριλυράκη, Αλτίνη, Αργυρίου / Ωραιοπούλου (λ), Παπαδοπούλου (λ), Ιωάννου, Παλλικάρη, Πανταζή.

Η βαθμολογία ΕΔΩ.