Κέρδισε τον τοπικό εμφύλιο η ΕΑΛ

Σε ένα πολύ ωραίο αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου 4/2, η γηπεδούχος ΑΕΛ φιλοξένησε στο Αλκαζάρ την ΕΑΛ για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλλεϋ Β΄ Εθνικής ανδρών.

Η ΕΑΛ με σχετική άνεση κέρδισε τον αγώνα με 1-3 σετ, πιο ευκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Οι παίκτες του Λάμπρου Πράπα έβγαλαν στο γήπεδο ψυχή και πάθος για τη νίκη και σε συνδυασμό με την εμπειρία και την τεχνική τους, ήταν αποτελεσματικοί απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει στο παιχνίδι.

Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ΕΑΛ και προηγήθηκαν έως το 12-12 μέχρι και τρεις πόντους. Εκεί οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το ρυθμό τους και με διαδοχικούς πόντους πέρασαν μπροστά με 19-19. Κάποιες άστοχες ενέργειες όμως έδωσαν στους γηπεδούχους το δικαίωμα να ξαναπεράσουν μπροστά και να κερδίσουν το σετ με 25-22.

Στο δεύτερο σετ η ΕΑΛ σταθεροποίησε την απόδοση της και από τις πρώτες στιγμές πήρε το προβάδισμα, ώστε με άνεση να φτάσει στο 17-25 και 1-1 σετ.

Ακριβώς η ίδια εικόνα με το δευτερο σετ ήταν και στο τρίτο που με πολύ καλό μπλοκ και άριστες επιθέσεις από το κέντρο, η ΕΑΛ το κατέκτησε με 21-25.

Το τέταρτο σετ ήταν πλέον τυπική διαδικασία, αφού με στοχευμένα σέρβις, πολύ καλή επίθεση, άμυνα και υποδοχή, οι φιλοξενούμενοι το κατέκτησαν με πιο χαλαρό ρυθμό με 18-25, για να φτάσουμε στο τελικό 1-3 σετ, αναγκάζοντας την ΑΕΛ στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Η ΕΑΛ με πολύ καλή απόδοση, βρίσκοντας το ρυθμό της και περιορίζοντας τα λάθη της έδειξε ότι δίκαια θεωρείται η πρώτη δύναμη του βόλλεϋ στη Λάρισα.

Διακριθέντες για την ομάδα της ΕΑΛ, οι Γαλάνης με άριστη υποδοχή για μια ακόμη φορά, Μαγκούτης με πολύ καλό ποσοστό τελειωμένων επιθέσεων από το κέντρο και Ζιούρκας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ: (Kαλαθάς Ν.) Μπαλασάς Ν, Δορδοκίδης Θ, Αρχοντής Α ,Ματούλας Α, Λεβέντης Ι, Μαντάρας Κ, Κατσιγιάννης Α ,Σαμιώτης Α , Παπαστεργίου Χ, Μακρής Γ, Τσιώλης Ι, Γρούσπας Π, Δημόπουλος Λ, Γραμμένος Α.

ΕΑΛ: (Πράπας Λ.) Μωυσιάδης Α, Περουλάκης Ι, Γούναρης Ν, Ναλετάκης Χ, Ζιούρκας Μ, Σκαρμούτσος Α, Μυλωνάς Π, Γαλάνης Ε, Μαγκούτης Γ, Τσέτσιλας Κ, Καλύβας Α, Καράνης Ι.