Κώστας Αυγητίδης: «Στον Φοίνικα Πολίχνης είμαστε μια μεγάλη παρέα»

Μετά από μια μεγάλη περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας το τμήμα βόλεϊ του Φοίνικα Πολίχνης ήταν ανενεργό, το καλοκαίρι του 2021 ένα παλιό δελτίο στάθηκε η αφορμή να αναγεννηθεί για να φτάσει στο σημείο δύο χρόνια αργότερα να βρεθεί στην Α2 Ανδρών.

Το παλιό δελτίο ήταν αυτό του αείμνηστου Κοσμά Αυγητίδη, με τον γιο του Κώστα να αποφασίζει να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν την ομάδα βόλεϊ στην οποία αγωνίστηκε ο πατέρας του…
 


«Ο Φοίνικας ξεκίνησε και συνεχίζει να είναι μια μεγάλη παρέα. Μια παρέα παικτών που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των ομάδων που αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά αγαπούν πραγματικά το βόλεϊ. Την πρώτη μας χρονιά καταφέραμε να τερματίσουμε στην 3η θέση και φέτος πήραμε το πρωτάθλημα αήττητοι χάνοντας μόλις τρία σετ σε 18 ματς και φτάσαμε ως τον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΕΣΘ» είπε στο volleyball.gr ο κ. Αυγητίδης ο οποίος είχε την διπλή ιδιότητα του παράγοντα και του αθλητή και εξήγησε το όραμα που έχει για την ομάδα.

«Μπολιάζουμε στην παρέα κι άλλα παιδιά απ όλες τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης για να τους δώσουμε κίνητρο για να παίξουμε και να δώσουμε μια άλλη νότα στο ανδρικό βόλεϊ.

Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε το παρεΐστικο κλίμα για όσα χρόνια μπορούμε. Όταν αυτό χάνεται σβήνουν και οι ομάδες, Εμείς θέλουμε να είναι όλα όμορφα, οργανωμένα και να χαίρονται όλοι όσοι είναι στην ομάδα την κάθε στιγμή»

Όσον αφορά την πορεία της ομάδας στην Α2, ο στόχος είναι «…η άνετη παραμονή στην κατηγορία και ότι παραπάνω έρθει καλοδεχούμενο. Κι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν και ειδικά η τοπική κοινωνία. Είναι απίστευτη η στήριξη που μας δίνουν οι οπαδοί μας και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό μας. Από κει και πέρα από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και οι ακαδημίες μας που είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για εμάς».