Άρτεμις Κορυδαλλού: Στόχος η άνετη παραμονή... και ό,τι προκύψει

Εν 'οψει του φετινού πρωταθλήματος ΕΣΠΕΔΑ, η ένωση θα προχωρήσει σε μια σειρά αφιερωμάτων για τις ομάδες της ώστε να προβληθούν οι στόχοι και οι συνθέσεις των ομάδων ξεκινώντας από την Άρτεμη Κορυδαλλού: 

Καθώς μετράμε αντίστροφα για το πρώτο σερβίς του νέου πρωταθλήματος της Β’ εθνικής Γυναικών 2024-25, και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καλό είναι να γνωρίσουμε μέσα από μια σειρά αφιερωμάτων από το επίσημο σαϊτ της Ένωσής μας, τα ρόστερ και τους στόχους των 12 μονομάχων της φετινής κατηγορίας..


Ξεκίνημα με Άρτεμις
Η αρχή θα γίνει από την Άρτεμις Κορυδαλλού, η οποία μετά από δύο σερί υποβιβασμούς, με πολύ ανανεωμένο ρόστερ που είχε μέσο ορο 18,3 χρόνια, κατάφερε να σταθεροποιηθεί άνετα στην περυσινή Β΄εθνική, αποφεύγοντας εύκολα τα πλέι άουτ και τερματίζοντας στην 8η θέση με 27 βαθμούς σε 22 ματς της κανονικής περιόδου (9-13νίκες, 32-43 σετ).
Φέτος στον Κορυδαλλό φύσηξε «αέρας» ανασυγκρότησης, έγιναν σωστές και στοχευμένες μεταγραφές, και με ένα ρόστερ πολύ πιο δυνατό από πέρυσι, το σωματείο της Άρτεμις αισιοδοξεί για μια άνετη παραμονή αρχικά και στη συνέχεια ότι προκύψει.

Δηλώσεις Γιώργου Σαραντέα

Ο ζωντανός θρύλος, ιδρυτικό στέλεχος, γενικός αρχηγός και προπονητής , της πιο εμβληματικής ίσως ομάδας του γυναικείου βόλεϊ, ο Γιώργος Σαραντέας, μέσα από δηλώσεις αναλύει την περυσινή διάσωση της ομάδας, τις μεταγραφές, αλλα και τις προοπτικές της νέας χρονιάς:

«Πέρσι προχωρήσαμε σε μια μεγάλη ανανέωση και κατεβήκαμε στο Πρωτάθλημα με μέσο όρο ηλικίας 18,3 χρόνια.
Μετά από έναν άσχημο πρώτο γύρο, καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου.
Φέτος δουλεύουμε στο ίδιο μοτίβο αλλά η ομάδα θεωρώ πως δεν θα παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο.
Η ενίσχυση της ομάδας μας είχε στόχο την απόκτηση νεαρών ταλαντούχων αθλητριών, που ενσωματώθηκαν στην ήδη νεαρή ηλικιακά γυναικεία ομάδα.
Ιδανικά θα θέλαμε να είμαστε στην τετράδα και στα τρία Πρωταθλήματα: Β εθνική Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, κάτι που είναι από μόνο του δύσκολο, πόσο δε όταν πολλές ομάδες της περιοχής μας έχουν ενισχυθεί σημαντικά και στα τρία παραπάνω.
Δουλεύουμε καθημερινά σε δύο άξονες: την αγωνιστική προετοιμασία των ομάδων μας, μην εγκαταλείποντας όμως τη δύναμη και τη βάση του Συλλόγου, που είναι η ανεύρεση, βελτίωση και απορρόφηση των ταλέντων που βγαίνουν από τις ακαδημίες μας.
Κρατήσαμε το βασικό κορμό της περσινής ομάδας και αποκτήσαμε νεαρές αλλά πολύ ταλαντούχες και εξελισσόμενες αθλήτριες, σε συγκεκριμένες θέσεις για να υπάρχει βάθος στο δύσκολο τριπλό προγραμματισμό, που ενώθηκαν με την πολύ καλή φουρνιά των δικών μας παιδιών του 2006-2010.
Ήρθαν κοντά μας οι : Μπουλούμπαση Δήμητρα και Μιχαηλίδη Ηλιάνα από τον Ιωνικό Νίκαιας.
Η Πατεράκη Κωνσταντίνα από τα Χανιά, η Λιβάνη Μαρία από το Αιγάλεω και η Καρατζά Χρύσα από τον Απολλώνιο.
Όλες με διπλό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα παραπάνω.
Τέλος στο Γυναικείο προστέθηκαν και η Αθηνά Ρέκα και Λένα Δαμαλά.
Να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους που συνεργάστηκαν στην μετακίνηση των παιδιών και την ολοκλήρωση των μεταγραφών τους.
Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.
Υγεία σε όλα τα παιδιά και υπομονή σε όλους τους εμπλεκόμενους»

Το ρόστερ της Άρτεμις 2024-25

Πασαδόροι: Γουρδή Άννα (16χρ, 1μ71), Καλλιντεράκη Άναστασία (19χρ 1μ68), Παρασκευοπούλου Σμαράγδα (16 χρ.1μ78)

Διαγώνιες: Ζαφειροπούλου Ελισάβετ (15 χρ, 1μ82), Μέρου Στέλλα (14 χρ, 1μ87)

Κεντρικές: Ρέκα Αθηνά (21 χρ, 1μ81), Κανταρτζή Χαρά (18 χρ, 1μ86), Δαμαλά Ελένη ( 21 χρ, 1μ79), Ντούνη Κατερίνα (24 χρ. ), Καβάκου Αγγελική (16 χρ, 1μ78), Ξανθή Μιχαέλα ( 16 χρ, 1μ83)

Ακραίες: Λιβάνη Μαρία (18 χρ, 1μ82), Μπουλούμπαση Δήμητρα ( 17 χρ, 1μ78), Απομυργιαννάκη Ελένη (18 χρ, 1μ68), Ατέσογλου Βενετία ( 21 χρ, 1μ82,), Γκιόκα Μελίνα (18 χρ, 1μ76)

Λίμπερο: Δάκου Γαρυφαλιά (24 χρ, 1μ74), Μπογιατζόγλου Αφεντούλα (18 χρ, 1μ 60), Μιχαηλίδη Ηλιάνα (18 χρ, 1μ69)

Προπονητές: Γιώργος Σαραντέας- Πλουμίδης Γιώργος.