Ο.Φ.Η: Πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία με δυνατό τουρνουά στη Σερβία

Την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκληση της ιστορίας της, θα γνωρίσει η ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ, η οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά, εκτός Ελλάδος.

Μετά απο επαφές που είχε ο προπονητής του ΟΦΗ Γιάννης Καλμαζίδης και με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της ομάδας, Γιάννη Δανδάλη, ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά προετοιμασίας, το οποίο θα διεξαχθεί απο τις 18-22 Σεπτεμβρίου.

Το τουρνουά διοργανώνει η Βοϊβοντίνα, μια απο τις δυνατές και ιστορικές ομάδες της Σερβίας και θα συμμετάσχουν ακόμη η  δευτεραθλήτρια Ρουμανίας Αρκάντα Γκαλάτι και η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λέφσκι Σόφιας.

Όπως τονίζει ο προπονητής του ΟΦΗ Γιάννη Καλμαζίδης "είναι πολύ τιμητικό για τον ΟΦΗ, που θα συμμετάσχει σε αυτό το τουρνουά, με πολύ δυνατές ομάδες και με μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ, αλλά και συμμετοχή και μεγάλες επιτυχίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εχω συμμετάσχει ξανά σαν προπονητής σε αυτό το τουρνουά και μπορώ να πω τα καλύτερα για την οργάνωση και το επίπεδο. Για μας, θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία, ώστε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους".

Στο μεταξύ, ο ΟΦΗ θα συμμετάσχει σε άλλα δυο τουρνουά προετοιμασίας, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το ένα θα είναι στο Αίγιο, στο αθλητικό κέντρο Semantron στις 8-11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή του ΟΦΗ, του ΠΑΟΚ, του Μίλωνα και του Φοίνικα Σύρου.

Το τουρνουά αυτό, θα είναι μια δυνατή πρόβα τζενεράλε, με ομάδες τις Volley League, λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Ενώ, ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί και σε ένα τουρνουά που θα γίνει στο Ρέθυμνο, το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου, με διοργανωτή το ΝΕΟ ΟΠΕΡ (ομάδα Α2), με τη συμμετοχή ακόμη του Πανιωνίου (ομάδα Pre League) και του Πανερυθραϊκού (Pre League).