Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άθλο στο τουρνουά της Νέας Ορεστιάδας

O Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 (25-19, 25-16, 26-24) τον Άθλο Ορεστιάδας στον τελευταία αγώνα του τουρνουά της Νέας Ορεστιάδας που διοργάνωσε ο Άθλος με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Την Κυριακή 29/9 στις 18.00 ο Άθλος αντιμετωπίζει την ρουμανική και αήττητη, Ντιναμό Βουκουρεστίου, ενώ νωρίτερα στις 16.00 ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη βουλγαρική Νεφτοχίμικ Μπουργκάς.

Ο Παναθηναϊκός με “όπλο” του το πιεστικό σερβίς,  την πολύ καλή απόδοση των Βουλκίδη, Νίλσεν επέβαλλε από την αρχή το ρυθμό του και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση των δύο πρώτων σετ, 2-0.

Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη με τον Άθλο, να ανεβάζει στροφές, με λιγότερα λάθη να ισοφαρίζει 12-12 και να «παίρνει κεφάλι» για πρώτη φορά στο σκορ με 15-14. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες, πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 24-24, όπου ο Παναθηναϊκός στα σημεία πήρε τη νίκη με 26-24, 3-0 σετ.

Μεταξύ των φιλάθλων και των εκλεκτών προσκεκλημένων που τίμησαν με την παρουσία τους στο νέο κλειστό «Ν. Σαμαράς» ήταν ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης της συνδιοργανώτριας του τουρνουά Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και πρώην Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Βασίλης Μαυρίδης καθώς και ο συνεργάτης του κ. Δημοσχάκη, κ. Κωνσταντίνος Σταυρίδης.

Δηλώσεις

Γιώργος Μπακοδήμος (Προπονητής Άθλου Ορεστιάδας): «Σήμερα δεχθήκαμε υπερβολική πίεση από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά οι δύο τελευταίες φάσεις ήταν υπέρ μας. Περιμέναμε την πίεση από τον αντίπαλο μας, που δεν ήρθε εδώ να χάσει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας ρισκάραμε στην προσπάθεια να πιέσουμε στο σερβίς και είναι λογικό να έχουμε κάποια ποσοστά λαθών. Παίζουμε δύο ώρες με ένα κάκιστο παιχνίδι… Κάλλιστα αυτό το ματς θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε 12 ισάξιους παίκτες και παρόλα αυτά παίζουμε δύο ώρες με κακό παιχνίδι».

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Έχουμε ταλαιπωρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κοντεύουμε μήνα που ουσιαστικά μας λείπανε παίκτες. Χθες καταφέραμε να βάλουμε τον Θανάση (σ.σ Πρωτοψάλτη) στην ομάδα μετά από δύο εβδομάδες, ο Μάρτεν (σ.σ Φαν Γκάρντερεν) ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί και δεν ξέρουμε τι θα γίνει, ο Ανδρέας (σ.σ. Φράγκος) είναι 10 μέρες έξω… Καταλαβαίνετε πως έχουμε χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της προετοιμασίας μας και προσπαθούσαμε να κάνουμε «αλχημείες» μέσα στα παιχνίδια, βάζοντας τον διαγώνιό μας ακραίο, γιατί δεν είχαμε άλλες λύσεις. Παρόλα αυτά έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ και για τη δύσκολη κατάσταση που περνάμε είμαι ευχαριστημένος. Σήμερα κρατάω από την ομάδα μου το πάθος, την τακτική που ακολουθήσαμε και γενικά ήταν μια καλή ημέρα».

Ιστορικός «εμφύλιος» στην οικογένεια Μανδηλάρη

Στο Pre Game toy αγώνα Άθλου Ορεστιάδας – Παναθηναϊκός, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες απόλαυσαν  τα αδέλφια Μανδηλάρη από την Χαλκίδα, Άγγελο (Άθλος Ορεστιάδας) και Στέφανο (Παναθηναϊκός) στην παρθενική τους κόντρα στη σάλα, έπειτα από τις παλιότερες μάχες τους στο μπιτς βόλεϊ.

Ο διεθνής μας διαγώνιος, Άγγελος Μανδηλάρης δήλωσε για αυτή την ιστορική μονομαχία με τον αδελφό του: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι αντίπαλος με το Στέφανο, περιμένω να δούμε πως θα πάει, ποιος θα κερδίσει και ποιος είναι καλύτερος αδελφός. Περιμένω τη νέα χρονιά να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό ομαδικά και εγώ ατομικά και να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αχιλλέας Μπάσης: «Μεγάλες αλλαγές στον ΠΑΟΚ» (vid)